dr. Zdenko Verdenik, 1.del

Tokrat nas je na tajni lokaciji obiskalo eno najeminentnejših slovenskih trenerskih imen vseh časov, dr. Zdenko Verdenik!

Na Ptuju rojeni strokovnjak je v nogometu izkusil vse, kar se izkusiti da. Bil je igralec v slovenski in drugi jugoslovanski ligi, že z rosnimi 28. leti pa se je lotil trenerskega posla.  Na Visoki šoli za telesno kulturo (danes Fakulteta za šport) je pod mentorstvom dr. Branka Elsnerja pridobil vrhunsko teoretično znanje nogometa, ki ga je dopolnil v praksi z delom pri trboveljskemu Rudarju, Olimpiji, slovenski reprezentanci, dunajski Austrii in predvsem v deželi vzhajajočega sonca, kjer je pustil globok pečat.

Ker je bila dr. Verdenikova nogometna kariera tako pestra in zanimiva, se je pogovor z njim zavlekel pozno v noč in zato smo (da vas preveč ne utrudimo) podkast razdelili na dva dela. V prvem delu je naš lucidni in še vedno zelo vitalni sogovornik opisal svoje igralske, trenerske in akademske začetke, izobraževanje v Kölnu, delo pri trboveljskih knapih, dogodivščine z Olimpijo v drugi jugoslovanski in nato slovenski ligi, prvi izlet na Japonsko in pionirsko delo s slovensko reprezentanco v dveh kvalifikacijskih ciklusih.

Drugi del sledi naslednji teden.

Login

Dobrodošli!

Tole je kratek pozdrav
Join Typer
Registration is closed.