Denis Šme

V tokratni epizodi se nam je pridružil Velenjčan z rahlim primorskim naglasom, ki se je rodil na Koroškem in igral za oba največja slovenska kluba. Denis Šme ni samo zanimiv sogovornik o slovenskem nogometu, je tudi izredno pronicljiv opazovalec okolja v katerem se je znašel že kot najstnik in v katerem je moral hitro odrasti.

 

Razgovoril se je o svojih začetkih pri Rudarju, razcvetu v Kopru, gostovanju na polnem Poljudu, prestopu v Maribor, o Zahoviću, Milaniću, poškodbah in seveda o tistem, kar nas je najbolj zanimalo: treh kaotičnih letih v Mandarićevi (in kratek čas tudi Deliusovi) Olimpiji.

Težko boste našli sogovornika o slovenskem nogometu, ki zna bolje in povsem brez dlake na jeziku opisati svojo kariero in zanimive ljudi, ki so mu prekrižali pot: Safeta Hadžića, Dina Skenderja, Gorana Stankovića, Anteja Ćorića, Vujadina Savića, Sava Miloševića in mnoge druge barvite like ki so sooblikovali to bizarno in kaotično zgodbo o Olimpiji.

Nobeno presenečenje ni, da je po koncu nogometne kariere našel nov izziv kot strokovni komentator Arene, saj nogomet in ljudi v njem razume bolje kot večina in zna to tudi zelo lepo povedati. Na koncu pa nam je razkril tudi, zakaj ekipa Arena Sporta ni šla skupaj s klubom na Ferske otoke.

Login

Dobrodošli!

Tole je kratek pozdrav
Join Typer
Registration is closed.