PILOT: Nogometni antikvariat (1900-1910)

Zaradi praznovanja stoletnice NZS (1920-2020) naša nogometna zgodovina dobiva nekaj več pozornosti kot je to običajno. Kljub temu pa je poznavanje športne preteklosti vesoljnega Slovenstva še vedno pomanjkljivo in premalo izpostavljeno. Zato smo se pri TDOFC odločili, da poskusimo s spin-off podkastom, v katerem se bomo nekoliko oddaljili od zgolj zeleno-belih tem in se ukvarjali s splošno zgodovino nogometa na Slovenskem.

V ta namen smo h sodelovanju povabili Tima Dobovška, da bi v tandemu z Miho Zupanom in ob pomoči ostalih članov TDOFC, dvignil tančico skrivnosti in v sproščeni debati razkril mnoge zanimive in slabo poznane podrobnosti iz zgodovine te čudovite igre na naših tleh.

V pilotski epizodi smo šli na sam začetek, več kot 120 let v preteklost, ko so se ljubljanski, mariborski in celjski Nemci prvič zapodili za nogometno žogo na področju današnje Slovenije. To obdobje slovenske nogometne zgodovine je bilo v preteklosti zapostavljeno in zavito v meglo. Ovrgli smo nekaj napačnih (in globoko zakoreninjenih) mitov o prvih tekmah in klubih. Eden najbolj trdovratnih mitov je tisti o nogometnem klubu v Lendavi iz leta 1903. Je ta klub zaživel? Je igral tekme? Je bil res prvi klub na Slovenskem? Še zdaleč ne…

Ta in še mnoge druge zanimivosti vam v pilotski epizodi NOGOMETNEGA ANTIKVARIATA predstavimo na poljuden (in upajmo) ne preveč suhoparen način. V načrtu imamo, da vam v mesečnem ritmu postopoma predstavimo vsa zgodovinska obdobja nogometa na naših tleh.

Odslej lahko naše delo tudi finančno podprete. Prek naše (zaenkrat še čisto osnovne in uboge) spletne strani ali z namenskim gumbom na SimpleCastu. Ves iztržek bo šel za delovanje društva, plačilo strežnika, storitev SimpleCasta, najprej povrnitev stroškov, ki smo jih imeli z opremo, kasneje pa tudi investicijo v kak nov kos tehnologije. Pa vse ostale dejavnosti, s katerimi se želimo ukvarjati, se razume!

Najdete nas na Facebooku, Twitterju in Instagramu. Stara zasedanja TD OFC najdete v vaši najljubši podkast aplikaciji, najsigre za Jabolčno, Googlovo ali katero tretjo in na naši spletni strani. 

Login

Dobrodošli!

Tole je kratek pozdrav
Join Typer
Registration is closed.