Zelena Savinjska

V zadnjem tednu priprav na rodni grudi, tik preden se bo odpravil onkraj Luže, kjer se čez dober mesec prične nova sezona MLS, nas je s svojo prisotnostjo počastil Savinjčan, ki sodi v izbrano skupino ljudi, za katere lahko mirno rečemo, da so bolj žabarji od marsikoga, rojenega v kotlini. Skupaj še z dvema skoraj sosedoma, Nikom Omladičem in Bobanom Jovićem, je pri Olimpiji tvoril trio, ki ni izstopal le po nogometnih veščinah, temveč so tudi marsikaj ušpičili in skrbeli za dobro voljo. Tu je tudi dokazno gradivo.

Z Antoniom Mlinarjem Delameo obujamo spomine na vzpone in padce pri Olimpiji, tisto prvo kanto v Velenju (kraju, ki je simbolično “kriv” tudi za to, da se Toniju po žilah pretaka zelena kri – zahvala gre tudi mami Dušanki – Dudi!), predvsem pa se z vseh možnih kotov lotimo trenutne stopničke v njegovi karieri – lige MLS. O stadionih, superzvezdnikih, krutemu profesionalizmu, vzdušju, trenerskih zamenjavah (novi trener New England Revolution je legendarni Bruce Arena), Toni pa nam postreže tudi z prenekatero zanimivostjo, o kateri se nam poprej ni niti sanjalo in zelo dobro argumentira tudi primerjavo med slovensko in ameriško ligo.

Prvikrat naš gost odgovarja tudi na vprašanja, ki ste mu jih prek naših družabnoomrežnih kanalov zastavili vi, poslušalci in poslušalke!

Toni, hvala za obisk in se vidimo, držimo pesti, da posežeš po kanti tudi v Massachusettsu!

Znova se iz srca zahvaljujemo Vrtiju in Tobačni grosistu, ki so znova, tokrat s poletnim, pšeničnim napitkom, Kronenbourg 1664 Blanc imenovanim, poskrbeli za naša suha grla! MINISTERZAZDRAVJEOPOZARJAPITJEALKOHOLAŠKODUJEZDRAVJU.

Najdete nas na Facebooku, Twitterju in Instagramu. Stara zasedanja TD OFC najdete v vaši najljubši podkast aplikaciji in našem Simplecast domovanju. Veseli bomo dobrih ocen v aplikacijah, zlasti tisti jabolčni, še bolj pa če boste vest o obstoju podkasta posredovali še komu, ki bi ga ta kanil zanimati. Hvala, ker nas poslušate!

VESTI IZ ZEMLJE

TELETEKST

 • Cedevita Olimpija
  • ABA liga: v soboto, 18. 1. ob 17:00 v Stožicah proti Mornar Bar
  • Mornar 5. na lestvici, prvo tekmo smo izgubili 77:70
 • HK SŽ Olimpija
  • Četrtfinale DP: ponedeljek, 13. 1. ob 20:00 proti HDK Maribor, doma
  • AHL: torek, 14. 1. Ob 19:15 proti EC Bregenzerwald, doma
  • AHL: sobota, 18. 1. Ob 19:30 proti VEU Feldkirch, v gosteh
  • Četrtfinale DP: ponedeljek, 20. 1. ob neznani uri proti HDK Maribor, v gosteh

Login

Dobrodošli!

Tole je kratek pozdrav
Join Typer
Registration is closed.