Kot pove že naše ime, zagovarjamo enotnost vseh klubov, ki se imenujejo Olimpija. V ta namen uvajamo novo rubriko, v kateri bomo vsak teden pogledali, kaj se dogaja na planetu Olimpija v vseh možnih tekmovalnih športih.

Radomlje-Olimpija 1:3 (Foto: nzs.si)

Nogomet:

Člansko moštvo je igralo z Bravom. Zaradi zmage Mure je v boju za tretje mesto potrebovalo zmago. Doseglo jo je po dobri predstavi v prvem in nekoliko slabši v drugem polčasu. Strelec edinega gola je bil mladi Svit Sešlar. Več o tekmi smo povedali na našem izrednem zasedanju.

Mladinci, kadeti in starejši dečki ta vikend niso igrali. Mladince in kadete 5. maja čaka gostovanje v Zgornji Šiški pri Iliriji, starejše dečke (U15) pa 7. maja gostovanje na Obali pri Kopru.

Ženska ekipa je na praznik dela igrala v Radomljah, kjer je slavila pomembno zmago s 3:1, čeprav je od 16. minute igrala z igralko manj. Zadetke za zeleno-bele so dosegle Anja Prša, Lara Klopčič in Ana Milović, ki je tudi najboljša strelka letošnjega prvenstva z neverjetnimi 64 goli.

Košarka:

Cedevita Olimpija je v prvi tekmi končnice ABA lige v Hali Tivoli pred 1500 gledalci premagala Igokeo z gladkih 93:79. Igra se na dve zmagi. Ljubljančani potrebujejo še eno zmago za uvrstitev v polfinale, kjer zmagovalca tega dvoboja čaka Crvena zvezda.

V državnem prvenstvu je bil na praznik dela na sporedu derbi s Krko. Pomlajena ekipa je proti Novomeščanom izgubila s prepričljivih 78:112.

Na zasluženem počitku (Foto: Grega Valančič)

Hokej:

Hokejisti so na zasluženem počitku po izredno uspešni sezoni.

Dober rezultat v Kopru (Foto: uradni FB profil RK Olimpija)

Rokomet:

V rokometu ima Olimpija samo žensko ekipo. Ta je 30. aprila gostovala v Kopru, kjer je remizirala z 29:29. »Dekleta so danes v prvi vrsti pokazala tisti pravi ekipni karakter in imela v rokah obe točki, a z nekaj nezbranosti dovolila domači ekipi v zadnjih sekundah srečanja doseči zadetek za izenačenje, ki je bilo glede na prikazano skozi potek tekme najbolj pošten končni rezultat,« so zapisali na uradnem Facebook profilu kluba.

Odbojka:

Čeprav ne nosi svetega imena, je ACH Volley včlanjen v Akademsko športno zvezo Olimpija, zato bomo spremljali tudi njihove rezultate.

Državno prvenstvo so zaključili 25. aprila z zmago 3:0 nad Kalcitom in naslovom državnega prvaka.

Četrti v državi (Foto: uradna spletna stran Floorball kluba Olimpija)

Floorball:

Državno prvenstvo v floorballu se je končalo pred mesecem dni. Olimpija je osvojila četrto mesto. Na Final 4 turnirju v Škofji loki so Ljubljančani v polfinalu v dvorani Poden pred 80 gledalci izgubili proti A ekipi domačega Insporta s 14:4, v boju za tretje mesto pa jih je pred 90 gledalci premagala še B ekipa Insporta s 7:4.

Kadetska ekipa Olimpije v floorballu (U16) je osvojila drugo mesto v državi.

Dvigovanje uteži:

KDU Olimpija je pred mesecem dni (2. in 3. april) sodelovala na 7. DP v powerliftingu v Kidričevem, kjer je bilo od 108 sodelujočih kar 34 članov Olimpije.

Dva tedna kasneje (15. april) so se člani kluba izkazali tudi na Kadetskem, mladinskem in študentskem državnem prvenstvu.

Konec marca so se člani Olimpije preizkusili v mednarodni konkurenci. Na evropskem univerzitetnem pokalu v Luksemburgu so uspešno nastopili Lara Vehar, Nuša Balen in Nejc Rebolj.

Na 31. DP v streljanju je Olimpija dosegla izredne rezultate (Foto: uradni FB profil Strelskega društva Olimpija)

Streljanje:

Strelsko društvo Olimpija je uspešno nastopilo na 31. državnem prvenstvu v streljanju z zračno puško in pištolo. Ekipa članic je v kategoriji s puško osvojila naslov državnih prvakinj. Tudi posamično je bila državna prvakinja članica Olimpije, Sonja Benčina.

V kategoriji kadetov je bil državni prvak Andraž Kardelj Kresal.

Tudi v kategoriji s pištolo so članice ekipno osvojile naslov državnih prvakinj. Tako kot s puško, je tudi s pištolo posamični naslov pripadel Sonji Benčina.

Zlate medalje v judu (Foto: uradni FB profil Judo kluba Olimpija)

Judo:

Konec marca je Olimpija na državnem prvenstvu 2022 za člane v Novi Gorici osvojila tri zlate medalje. Uspešni so bili Anja Štangar, Nicki Norčič in Marko Vrhovnik.

*V kolikor ste član katerega od športnih klubov, ki nosi sveto ime in smo vas v tem pregledu neupravičeno spregledali, nam javite in napako bomo do naslednjič z veseljem popravili.

Login

Dobrodošli!

Tole je kratek pozdrav
Join Typer
Registration is closed.