Splošni pogoji

Še več pravne solate. *zavzdih*

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), Zakonom o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno ter na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

S spletno trgovino upravlja Kulturno-prosvetno društvo Enotnost (v nadaljnjem besedilu »Enotnost«), Tbilisijska 59, 1000 Ljubljana, matična številka: 4121945000, davčna številka: 17133025. Društvo ni davčni zavezanec.

Svetujemo vam, da pred uporabo spletne trgovine preberete spodaj napisane Pogoje poslovanja.

Z nakupom izrazite svoje strinjanje s spodaj navedenimi pogoji. Vsi zasebni podatki so strogo varovani. Enotnost si pridržuje pravico do spremembe pogojev kadarkoli in brez vnaprejšnjega obvestila. Spremembe veljajo od trenutka objave.

Enotnost ne jamči za za pravilnost in popolnost podatkov na straneh elektronske trgovine.

Vsa komunikacija, ki se vrši med kupcem in Enotnostjo v elektronski obliki se šteje, kot da je bila izvedena v pisni obliki in ima veljavo pogodbe.

Elektronska trgovina je odprta 24 ur na dan, vsak dan. Zaradi različnih tehničnih ali drugačnih razlogov poslovanje preko naše elektronske trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Zato si Enotnost pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov ali da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani elektronske trgovine ali drugače omeji ali ustavi poslovanje elektronske trgovine.

Pogodbo je moč skleniti le v slovenskem jeziku.

Uporabnik spletne strani v zvezi z uporabo te strani nima nikakršnih stroškov, povezanih z uporabo komunikacijskega sredstva.

Enotnost ne prevzema nikakršne odgovornosti za kakršnokoli okvaro vaše strojne ali programske opreme zaradi obiska in operiranja s stranmi elektronske trgovine ali za kakršnokoli škodo, povzročeno z izdelki, ali ki je v kakršnikoli zvezi z izdelki, kupljenimi v trgovini.

Vrste uporabnikov

Z vpisom v spletno trgovino postanete obiskovalec. Za izvedbo nakupa registracija ni potrebna. Lahko pa si v spletni trgovini ustvarite uporabniški račun, preko katerega opravite nakup, imate celovit pregled nad opravljenimi nakupi in ste deležni posebnih akcijskih ponudb.

Vsak obiskovalec lahko registracijo opravi preko spleta. Ob registraciji v spletno trgovino ustvari obiskovalec uporabniško ime in geslo. Uporabniško ime in geslo stranko povezujeta z vnesenimi podatki. Stranka lahko kadarkoli dostopa in spreminja svoje podatke v nastavitvah računa.

Dostopnost informacij

Zagotavljamo, da kupcu še pred zavezo s pogodbo zagotovimo naslednje informacije:

 • podatke o upravitelju spletne trgovine (ime in sedež podjetja, matična številka),
 • kontaktne podatke za hitro in učinkovito komunikacijo,
 • osnovne lastnosti izdelkov,
 • dostopnost izdelkov (trudimo se, da je za vse izdelke, ki so na voljo v spletni trgovini tudi zaloga ali zagotovimo razumen dobavni rok),
 • pogoje dostave izdelkov (način, kraj in rok dostave),
 • jasno določene cene,
 • načine plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoji za odstop so opisani v pravicah do odstopa nakupa in vračila blaga, v skladu s 43.č ZVPot.

Ponudba izdelkov

Ponudba izdelkov v elektronski trgovini je v celoti objavljena v slovenskem jeziku in se pogosto spreminja, zato smo za lažjo prepoznavnost izdelke različno označili. Ponudba velja do objave novega cenika.

Načini plačila / plačilni pogoji 

 • Paypal
 • Izjemoma po vnaprejšnjem dogovoru z nakazilom na račun društva Enotnost(po ponudbi / predračunu),

Podatki za nakazilo:

IBAN: SI56 6100 0002 4172 553

Naziv: Kulturno-prosvetno društvo Enotnost, Tbilisijska 59, 1000 Ljubljana

Namen plačila: navedite svoje ime in priimek ter številko naročila

Referenca: SI00-številka naročila

Enotnost si pridržuje pravico, da za vse izdelke ne ponudi vseh načinov plačila. Prav tako lahko pride do sprememb kateregakoli plačilnega sistema brez posebne predhodne najave. Kupec je o vseh načinih plačila in o plačilnih pogojih seznanjen pred opravljenim nakupom, z opravljenim nakupom v spletni trgovini pa se z njimi strinja in v njih izrecno privoli.