O nas

Enotnost smo skupina športnih navdušencev z raznolikim zaledjem, znanji in zanimanji, ki šport, predvsem Olimpijo dojemamo kot neko širšo zgodbo in pomemben gradnik družbe. Pričeli smo s podkastom (radijsko oddajo, ki živi na spletu), v katerem že več kot tri leta gostimo znana imena iz sveta športa, popularne kulture, novinarstva, kreativne industrije … , v prihodnje pa želimo svoje delovanje še razširiti.

Ime smo si nadeli po prvi povojni inkarnaciji Olimpije, poleg zgodovinske note pa nosi še močno povezovalno sporočilo, kar se nam zdi sila pomembno, saj šport – združuje.

Kdo vse smo Enotnost

Kaj vse počnemo

Kaj bi še želeli početi

Kontakt/marketing

 

Pod okriljem Enotnosti delujemo:

 • Tajno društvo OFC
  navijaški podkast, ki se ukvarja s tegobami predvsem nogometne, pa tudi košarkarske in hokejske Olimpije in gosti kopico zanimivih ljudi, ki so tako ali drugače povezani s športom in Olimpijo. S tem se je vse skupaj začelo. Tajno društvo smo že od vsega začetka Matej Klinc, Miha Zupan, Luka Lojk, Aljoša Cankar, kasneje pa se nam je pridružil tudi Miha Žakelj.
 • Zeleni muzej
  naš Luka Jesih, sicer teniški učitelj, že vrsto let zbira predmete, povezane z Olimpijo – vstopnice, drese, šale, kose opreme s posebej znamenitih tekem, zastavice, tudi plakete, medalje in pokale … Zbirka vztrajno raste in prvo malo razstavo smo priredili na našem prvem živem dogodku. To želimo v večjem obsegu ponoviti, nekega dne pa je seveda cilj, da to postane čisto pravi muzej Olimpije.
 • OptaŽabar
  kdo ne pozna našega Matjaža Homarja, ki vestno beleži in v zanimivi obliki javnosti predstavlja vse mogoče Olimpijine statistične podatke? Občasno se nam pridruži tudi na rednih zasedanjih.
 • Nogometni antikvariat
  podkast o zgodovini slovenskega in predvsem ljubljanskega nogometa, v katerem Tim Dobovšek in Miha Zupan odstirata tančico skrivnosti z dogodkov izpred sto in več let. Zanimivosti tu res ne zmanjka.
 • Spletna stran Enotnost.si
  naše osrednje domovanje, kjer lahko preberete kolumne izpod prstov znanih imen (Boštjan Videmšek, Žiga X Gombač, Marko Miklavič – Gusar, … ), kaj zapišeta tudi naša Miha Zupan in Tim Dobovšek. Ukvarjamo se z aktualno problematiko športa, obujamo spomine s poobjavo starih člankov izpred več desetletij, ter na tedenski ravni preverjamo kaj se dogaja v Olimpijini družini.

KAJ VSE POČNEMO?

Pišemo in rišemo Enciklopedijo Olimpije, celovit pregled prvega zeleno-belega nogometnega stoletja, ki bo poleg celovitega pregleda podatkov in statistik ponudila vpogled v mnoge doslej neodkrite podrobnosti, anekdote, dovtipe in štorije, ter bo ozaljšana s kopico zanimivega slikovnega gradiva.

Izdali smo že prvo knjigo, zbirko kolumn Tima Dobovška o slovenskem nogometu.

Občasno izdelamo kako omejeno naklado oblačil z zanimivimi podobami, ki so na voljo v naši spletni trgovini.

Po (zaenkrat le nogometnih) tekmah redno sklicujemo krajša izredna zasedanja, na katerih kmalu po zadnjem sodnikovem pisku podamo svoje videnje dogajanja.

Na koncu nogometne sezone podelimo nagrado Enotnosti igralcu, ki je po našem mnenju sezono odigral najbolje in dostojno predstavljal klubske vrednote.

Pred kratkim smo odprli tudi Youtube kanal, na katerem nameravamo predstaviti več zanimivih vsebin tudi v video obliki.

Sodelujemo z Valom 202, ki nam za obogatitev tekstov odstopi kak star zvočni zapis z legendarnih tekem, ter Muzejem novejše zgodovine, katerega fototeka je neusahljiv vir fantastičnih fotografij, ki bodo našle mesto tudi v naši knjigi in izdelkih, ki jih ponujamo v naši spletni blagovnici.

KAJ ŠE ŽELIMO POČETI?

Znova želimo tesneje povezati področja, ki so v preteklosti že delovala z roko v roki. Kdo se ne spomni Marjana Rožanca, ter njegove neusahljive ljubezni do “večne neznanke”, nogometa? Legendarni Zlatko Šugman je bil celo član upravnega odbora nogometne Olimpije …

Prepričani smo, da sta kultura in šport komplementa, ki sta skozi čas iz takšnih in drugačnih razlogov malce zatavala vsaksebi. Mi ju želimo z našim delovanjem in prihodnjimi projekti znova povezati, vzpodbuditi mlade kreativne moči k projektom, povezanim s športom, naj gre za slike, ilustracije, plakate, nove medije, glasbo, tekstilije …

 • Okrepiti želimo založniško dejavnost z raznimi publikacijami, povezanimi s športom:
  • Izdajanje knjig za mlado in staro, katerih rdeča nit je šport in Olimpija,
  • Izdajanje lastnih knjig, zbirk kolumn,
  • Izdajanje programov/revij/fanzinov,
 • Organizirati želimo večjo razstavo Zelenega muzeja in fotorazstavo na temo športa.
 • Pripraviti želimo še več živih dogodkov:
  • druženja – pikniki, ogledi tekem, filmov … ,
  • snemanja epizod podkasta z zanimivimi gosti in gostjami, ter seveda publiko,
  • okrogle mize s strokovnjaki z različnih področij, kjer bo beseda tekla o težavah, s katerimi se šport sooča, ter ponuditi rešitve zanje.
  • delavnice in tečaji – npr. navijaški, izdelava transparentov, koreografij, športna fotografija,
 • Zdramiti želimo zaspano zainteresirano javnost – pomagati klubom pri raznih aktivnostih, popestritvi dogajanja tudi na tekmah in podobno.
 • Pripravljati interdisciplinarne projekte, izdelovati izdelke (les, tekstil, 3D tisk).
 • Ustvarjati širši javnosti zanimive video vsebine (potopisi, krajši dokumentarci o znamenitih osebah, posnetki z dogodkov).
 • In še marsikaj drugega.

Iz preteklosti imamo že izkušnje z delom v klubih in kreativnih/marketinških in športnomarketinških agencijah, npr. z vodenjem projekta s študenti NTF, katerega rezultat je bil prav poseben font, ki je krasil drese nogometne Olimpije, avtorji pa tudi ustrezno nagrajeni.

KONTAKT/MARKETING

Če se v naši zgodbi najdete, bi nas in/ali naše aktivnosti in vsebine tako ali drugače podprli, nas kontaktirajte.

Login

Dobrodošli!

Tole je kratek pozdrav
Join Typer
Registration is closed.