V tokratni epizodi se nam je pridružil Velenjčan z rahlim primorskim naglasom, ki se je rodil na Koroškem in igral za oba največja slovenska kluba. Denis Šme ni samo zanimiv sogovornik o slovenskem nogometu, je tudi izredno pronicljiv opazovalec okolja v katerem se je znašel že kot najstnik in v katerem je moral hitro odrasti.

Razgovoril se je o svojih začetkih pri Rudarju, razcvetu v Kopru, gostovanju na polnem Poljudu, Anteju Gubercu, prestopu v Maribor, o Zahoviću, Milaniću, poškodbah in seveda o tistem, kar nas je najbolj zanimalo: treh kaotičnih letih v Mandarićevi (in kratek čas tudi Deliusovi) Olimpiji. Težko boste našli sogovornika o slovenskem nogometu, ki zna bolje in povsem brez dlake na jeziku opisati svojo kariero in zanimive ljudi, ki so mu prekrižali pot: Safeta Hadžića, Dina Skenderja, Gorana Stankovića, Anteja Ćorića, Vujadina Savića, Sava Miloševića in mnoge druge barvite like, ki so sooblikovali to bizarno in kaotično zgodbo o Olimpiji.

Nobeno presenečenje ni, da je po koncu nogometne kariere našel nov izziv kot strokovni komentator Arene, saj nogomet in ljudi v njem razume bolje kot večina in zna to tudi zelo lepo povedati. Na koncu pa nam je razkril tudi, zakaj ekipa Arena Sporta ni šla skupaj s klubom na Ferske otoke.

Audio:

jutub:

Če vam je naše delo všeč in vam gmotno stanje to dopušča, nas lahko podprete!

Hvala vam! Vsekakor pa smo veseli vsake delitve in širitve vesti o obstoju strani in podkasta.

Zakaj se ne bi nanj kar naročili? To lahko storite na vseh najpopularnejših platformah:

spotify-podcast-badge-wht-grn-165x40-2

Pa iz nekega razloga smo po novem tudi na Jutubih! Lajk, šer, sbskrajb pod mus! Hvala!

Login

Dobrodošli!

Tole je kratek pozdrav
Join Typer
Registration is closed.