Spremljanje Olimpije je svojevrsten križev pot: trenutkom optimizma kaj kmalu sledijo (navadno nagli in boleči) padci na realna tla in tudi tokrat ni prav nič drugače.

Ker je krivulja krepko v padcu, se to še kako pozna tudi na našem razpoloženju. Odpovedano izredno zasedanje smo tokrat združili z rednim in se lotili seciranja še ene tragično podpovprečne predstave v Velenju. A v vsej temi trenutnega stanja, o katerega razlogih debatiramo malce širše, najdemo tudi nekaj pozitivnih zaključkov. Čisto zares, častna El Diegova!

Obregnemo se ob to, da nekateri vztrajno iščejo dežurnega krivca v eni osebi, ignorirajo ali pa preprosto ne razumejo kaosa, ki obdaja celotno situacijo in onemogoča, da bi klub normalno zadihal in postal vsaj približno resna organizacija, ki bi lahko postala zanimiva širšemu krogu ljudi (ker bi se npr. lahko z njo poistovetili, v njej iskali navdih in začutili njeno povezavo z okoljem, iz katerega izhaja).

Lotimo se tudi drugih dogodkov, ki nas navdajajo z občutkom, da se nekdo tu iz vseh skupaj dela norca – v klubu kljub nekaterim pozitivnim spremembam še vedno prevladuje negativa, razpored lige je nelogičen, igrišči v novozgrajenem trening centru ne ustrezata UEFA/FIFA normativom …

Stari ljudski rek pravi, da gre hudič ponavadi na kup srat in s tem lahko prefektno opišemo potek vikenda za Olimpijino trojico nogomet-košarka-hokej. Ta je namreč poskrbela za negativne sorte jackpot: tri, da, tri (3) poraze. A kaj čmo, glave gor, gremo naprej, za dežjem vedno posije sonce, jutri je nov dan in vsi motivacijski citati, ki ste jih v zadnjem letu ali dveh videli na spletu, na kupu. Ker smo očitno vsi po vrsti frdamani mazohisti, ki optimistično čakamo odrešitelja, Dedka Mraza, čeprav se še kako dobro zavedamo, da ta ne obstaja.

Obljubimo, da bomo naslednjič, ne glede na rezultate, bolj prešerne volje!

Če vam je naše delo všeč in vam gmotno stanje to dopušča, nas lahko podprete s klikom na spodnji gumb. Hvala vam! Vsekakor pa smo veseli vsake delitve in širitve vesti o obstoju strani in podkasta.

Zakaj se ne bi nanj kar naročili? To lahko storite na vseh najpopularnejših platformah:

spotify-podcast-badge-wht-grn-165x40-2

Login

Dobrodošli!

Tole je kratek pozdrav
Join Typer
Registration is closed.