Osemnajst let mineva od svetovnega prvenstva na Japonskem in v Južni Koreji, najbolj oddaljenega gostovanja Green Dragonsov v zgodovini Slovenije. Dobra dva tedna trajajočega navijaškega epa se spominjata legendi tribune – Cvetko in Vrti.

Tale epizoda je pravzaprav potopisno predavanje z zgod in nezgod polnega romanja po korejskem polotoku. Začnemo pri ideji, obilici iznajdljivosti in predvsem neomajni odločnosti, s pomočjo katere so GD speljali ta projekt – kako stodvajsetglavo množico spraviti na drugi konec sveta (in tudi kako jo, sploh z vso dodatno prtljago, ob kateri bi dandanes cariniki zagnali vik in krik, spraviti nazaj domov). Vsako mesto, ki so ga obiskali, je prineslo spoznavanje novih kultur, hrane, ki je vsaj naša gosta nimata ravno v najlepšem spominu, gostoljubnih in malo manj gostoljubnih domačinov. Predvsem pa gre za celoto, ki bi si zaslužila mesto med svetovnimi klasiki. V žanru komedije s kančkom tragedije (spomnimo se pregovorno slovenskega trenutka, ko je bilo dokončno, nepreklicno konec ljubezni med selektorjem in najboljšim igralcem reprezentance), se razume.

Če vam je naše delo všeč in vam gmotno stanje to dopušča, nas lahko podprete s klikom na spodnji gumb. Hvala vam! Vsekakor pa smo veseli vsake delitve in širitve vesti o obstoju strani in podkasta.

Zakaj se ne bi nanj kar naročili? To lahko storite na vseh najpopularnejših platformah:

spotify-podcast-badge-wht-grn-165x40-2

Login

Dobrodošli!

Tole je kratek pozdrav
Join Typer
Registration is closed.