Gost: Tilen Jamnik (MMC RTVSLO)

Vsled reprezentančnega premora, ki nas je prikrajšal za nogometne mazohistične užitke, smo tokrat po krajšem nogometnem uvodu urno razvili jadra in odločno zapluli v košarkarske vode. Te se po dolgih, negotovih letih nemirne plovbe, nekaj (skorajšnjih) brodolomih, ter nebroj pokvarjenih kompasov in izgubljenih zemljevidov kasneje vendarle zdijo precej mirnejše.

Razumljivo, da je pri javnosti in medijih po vsem, kar smo doživljali v zadnjih dveh desetletjih, še vedno čutiti določeno mero skepse, a kljub nekaterim porodnim krčem in kaki ne ravno posrečeni potezi vendarle prevladuje vtis, da projekt obeta. Ker smo si bili edini, da je to vsekakor tema, ki si zasluži resno obravnavo, smo v goste povabili nekoga, ki je s košarko vseskozi v stiku in dogajanje v Olimpiji pozna bistveno bolje od nas.

Tilen Jamnik je športni novinar MMC-ja in košarkarski poznavalec, postregel pa nam je z nemalo odgovori na vprašanja, ki se zagotovo porajajo navijačem, ki upajo in si želijo, da bo vrhunska košarka nekoč zopet domovala v Ljubljani. Obravnavali smo posledice dolgoletne krize kluba, katere posledice je občutila tudi slovenska košarka – mladi, perspektivni košarkarji so bežali v urejena okolja, ki so jim (in jim trenutno še) nudila pogoje za razvoj. Zevajoča praznina je opazna tudi v Evroligi, kjer je trenutno edini slovenski predstavnik – “Tonček” Randolph.

Govorili smo o ovirah, ki jih je klub moral premostiti na začetku te nove poti, viziji, skavtiranju, kadrovanju – tako na parketu, kot v pisarnah, o vodstvu, kjer zagotovo najbolj izstopa prvi mož Atlantic Group, Emil Tedeschi … o napredku v igri po začetni krizi, stvareh, ki terjajo svoj čas, trenerju Rimcu, vračanju publike in vzdušju. Pa tudi o drugih košarkarskih središčih, ki so za razvoj naše košarke še kako pomembna in lahko do neke mere služijo kot zgled in dokaz, da se dolgoročno delo obrestuje (KK Primorska) … celo o tkanju vezi z okoljem, skupnostjo in, res predrzno, Evroligi smo si za trenutek drznili sanjati. To pa še zdaleč ni vse!

Le mnenja o sila popularnem animatorju v dvorani nismo uspeli izvleči iz sogovornika, ker to … profesionalcu pač ne pritiče. 🙂

Redosled epizode:

00:01 – napovednik tekme NK Celje : NK Olimpija

07:30 – KK Cedevita Olimpija, kaj je bilo, kaj je in kaj se nam obeta

Tilna najdete na Twitterju, njegove članke pa najpogosteje na košarkarskih straneh MMC-ja.

Če vam je naše delo všeč in vam gmotno stanje to dopušča, nas lahko podprete s klikom na spodnji gumb. Hvala vam! Vsekakor pa smo veseli vsake delitve in širitve vesti o obstoju strani in podkasta.

Zakaj se ne bi nanj kar naročili? To lahko storite na vseh najpopularnejših platformah:

spotify-podcast-badge-wht-grn-165x40-2

Login

Dobrodošli!

Tole je kratek pozdrav
Join Typer
Registration is closed.