V soboto popoldne je bilo ob istem terminu na sporedu 12 tekem predkroga pokala NZS v okviru ljubljanske medobčinske podzveze, od katerih pa se je v Ljubljani igrala zgolj ena. Drugo bi moral gostiti Slovan, a Litija ni nastopila in domači so tekmo dobili brez boja s 3:0. Kaj točno se je zgodilo in zakaj Litija ni nastopila, mi »do konca redakcije« ni uspelo izvedeti, a dogodek zagotovo nima nič opraviti z doma vzgojenimi igralci, saj teh pravil na pokalnih tekmah ni. Slovan je torej brez truda prišel v naslednji krog, kjer se bo v gosteh pomeril z Ivančno Gorico, tako da se mu ponuja lepa priložnost za uvrstitev med najboljših 64 ekip v državi, kjer ga ni bilo, verjeli ali ne, že vse od daljnega leta 1998 (tedaj kot drugoligaš Slovan-Slavija).

Nasploh lahko rečemo, da so bili ljubljanski klubi zelo uspešni, saj so v tekmah z izvenljubljanskimi predstavniki skoraj vsi zmagali. Ljubljana je gostovala v bližnjem Ihanu, ki tesno sodeluje s sosednjimi Domžalami, tako da je bilo na tekmi tudi nekaj vidnih predstavnikov tega prvoligaša. Skupaj s kakšnih 50 gledalci ti večjega razburjenja niso videli, saj so gostje iz Spodnje Šiške prišli do suverene zmage. V prvem polčasu so se domači še dobro upirali in je bila igra dokaj enakovredna, malo pred odmorom pa so modro-beli (tokrat v sivo-roza kombinaciji) izigrali obrambo Ihana in po lepi podaji z desne je Almin Tatarević žogo potisnil v prazno mrežo. V drugem delu so domači povsem omagali, Tarik Kalabić in Rok Jamšek pa sta le še potrdila preboj v naslednji krog, kjer Šiškarje spet čaka Zagorje.

Ljubljana je v Ihanu gladko zmagala (Foto: Miha Zupan)

Nekako pričakovano je izpadla le OŠ Olimpija, ki je na Viču po streljanju enajstmetrovk morala priznati premoč Komendi. Ob istem času je petoligaš Šmartno gostoval v Moravčah, kjer ga je pričakal prav tako petoligaš Termit. Domači so hitro povedli, nato pa je na sceno stopil Nejc Koler, ki je dosegel hat-trick in poskrbel za popoln preobrat, pri čemer sta bila drugi in tretji gol dosežena iz enajstmetrovke. V naslednjem krogu čaka Šmarčane izjemno težka in bržkone previsoka naloga, saj se bodo pomerili z Dobom, ki je še lani igral kar tri lige višje. Toda v nogometu smo videli tudi že večja presenečenja in morda lahko zasedba novega trenerja Edina Budimlića to pot poskrbi za senzacijo. Nekaj podobnega potrebuje tudi Tabor 69, ki se bo v naslednjem krogu udaril z Brinjem.

Derbi predkroga je bil zvečer, tako smo vsaj mislili, saj smo pričakovali zanimiv in izenačen obračun med ježiškim IB 1975 in viško Svobodo. Morda ste že opazili, da je tokratni naslov napisan v nekoliko bolj publicističnem slogu. Meri namreč na to, da Svoboda od prihoda Hajra Rizvića sama zase uporablja dokaj nenavaden vzdevek vitezi, čeprav na Viču nikoli ni bilo gradov. Kakorkoli, Hajrovi viški »vitezi« so tokrat očitno pozabili obleči oklepe, saj so se kar konkretno nabodli na Ježici. Dasiravno so nastopili brez svoje udarne igle Siniše Marinovića, so domači četrtoligaši v večerni tekmi tretjeligaša povsem povozili ter ga odpravili kar s petimi goli. Svoboda se torej poslavlja, Ježičane pa podobno kot Slovan čaka lepa priložnost za uspešen pokalni niz, saj bodo v naslednjem kolu gostili Vir.

Ježiški četrtoligaš je popolnoma razbil viškega tretjeligaša (Foto: uradni FB profil NK Svoboda)

V nedeljo je od ljubljanskih klubov igrala zgolj Ilirija. Tekma v Šentjerneju je bila zaradi velike razlike v kvaliteti v rezultatskem smislu bolj ali manj odločena že vnaprej, toda za domače to tokrat ni bilo osrednjega pomena, saj je v okviru občinskega praznika potekala otvoritev nogometnega igrišča v tem dolenjskem mestecu. Temu primerno se je zbralo lepo število gledalcev, ki so lahko videli zmago Ilirije z 0:4. S hat-trickom se je spet izkazal gostujoči kapetan in redni bralec naše rubrike Dejan Djermanović, četrti gol pa je v izdihljajih tekme dodal še Ismir Nadarević. Ilirija se bo tudi v naslednjem krogu pomerila z Dolenjci, saj jo čaka drugoligaški obračun s Krko. Omenimo še, da se je v nadaljnje tekmovanje uvrstil tudi Kamnik, ki je po streljanju enajstmetrovk presenetljivo izločil tretjeligaša Vrhniko.

V Šentjerneju bodo imeli v tej sezoni tudi člansko moštvo

Razpored – lige:

2.SNL

30.8. Ilirija-Rudar (V)

3.SNL

2.9. Svoboda-Žiri

2.9. Šobec-Slovan

RLL

2.9. Trebnje-Ljubljana

2.9. IB 1975-Ivančna Gorica

2.9. Bela krajina-Tabor 69

2.9. Kamnik-OŠ Olimpija

MNZ

2.9. Šmartno-Vir

Login

Dobrodošli!

Tole je kratek pozdrav
Join Typer
Registration is closed.