Največ oči ljubljanskih ljubiteljev nižjeligaškega nogometa je bilo ta vikend uprtih v Ilirijo, ki je igrala odločilno tekmo za obstanek. Srečanje si ni končalo povsem po željah zeleno-belih, tako da bo o obstanku odločal zadnji krog. Na ostalih srečanjih smo videli bolj ali manj pričakovane izide, saj so Slovan, Svoboda in Ljubljana vsi zmagali.

Ilirija je bila zelo blizu velikim trem točkam, a je na koncu zmago precej neumno zapravila. Zlasti v prvem delu so bili zeleno-beli boljši, njihovo premoč pa je po nekoliko srečnem odbitku z lepim strelom kronal Dejan Maksimović. Tolmin si kakšnih večjih priložnosti ni priigral, a je v drugem delu vseeno prišel do izenačenja, potem ko je Ranalda Biggsa žoga zgolj z nekaj centimetrov zadela v roko, sodnik pa je pokazal na belo piko. Domači so skušali v zaključku doseči zmago, a se mreža kljub nekaj priložnostim ni več zatresla in ostalo je pri delitvi točk. Tolmin je dobil tisto, po kar je prišel, Iliriji pa je točka omogočila, da je skočila pred Tabor. Tako je izhodišče nekoliko izboljšala, a bo vseeno obstanek morala potrjevati v zadnjem krogu. V primeru poraza bo morala računati na uslugo vodilnega Primorja, ki bo gostovalo v Sežani.

Slovan, za katerega je po daljšem času spet branil Armin Handanović, je gostoval v Kočevju, kjer je do zmage prišel težje od pričakovanj. Pomlajena zasedba Slovana je dobila prvi polčas z 0:1, potem ko je zadel Danijel Džajić, v nadaljevanju pa so nato padli še kar štirje goli. Jan Haznadar je podvojil vodstvo gostov, domači so se prek Žana Bracoviča hitro spet približali, pa se nato z avtogolom spet oddaljili, na koncu pa z golom za 2:3 poskrbeli še za zanimiv zaključek. Kaj več jim nato vendarle ni uspelo in Slovan je izvlekel zmago, s katero se je še dodatno utrdil na drugem mestu. Tega si bo lahko dokončno zagotovil že prihodnji vikend, ko se bo v neposrednem dvoboju pomeril s Šenčurjem. Če bo Rogaška res ostala brez licenc za tekmovanja pod okriljem NZS (prva, druga in tretja liga), potem bi bil v skladu s pravili ravno Slovan prvi kandidat za napredovanje v drugo ligo, a je bolj verjetno, da bodo v tem primeru pri nogometni zvezi pravila spet prekršili ter v ligi pustili enega od klubov, ki bodo izpadli.

Nogometaši Slovana so bili veseli zmage v Kočevju (Foto: ND Slovan FB)

Za precej bolj zanesljivo zmago je tokrat poskrbela Svoboda, ki je Brdom nasula reci in piši kar sedem golov. Roko na srce je bil tak razplet povsem pričakovan, saj Brici enostavno niso konkurenčni, na Vič pa so tokrat pripotovali zgolj z enajstimi igralci. Med strelce za Svobodo so se vpisali Sašo Dolinar, ki je dosegel prva dva gola, Jaka Hervol, Haris Sadiković, Adnan Abdić, Jan Potočar ter Jovan Koprivica, sicer najboljši strelec moštva, ki pa je tokrat zadel »zgolj« enkrat. Svoboda tako ostaja na mestih v sredini razpredelnice, do petourvščene Adrie, ki je tokrat prav tako zmagala, pa jo še vedno loči le točka. Morda bi jo lahko prehitela v naslednjem krogu, ko bo že v petek gostovala na Vrhniki. Adrio namreč čaka gostovanje pri Žireh, ki se krčevito borijo za obstanek in bodo naredile vse, da nasprotniku odščipnejo kakšno točko. Iz lige sta sicer že izpadla Brda in Kočevje.

Kdo se bo uvrstil vanjo še ni jasno, Ljubljana pa je spet vsaj nekaj ur vodila, potem ko je v soboto v gosteh visoko ugnala Cockto. V Kresnicah so Šiškarji večji del posla opravili že v prvem delu, ko so z goli Almina Tatarevića in bratov Kolar povedli s 3:0. Pri drugem golu Anžeta Kolarja je slednjega grobo zrušil domači vratar, ki si ji prislužil izključitev, sledila pa je še menjava poškodovanega Kolarja ter izključitev domačega trenerja Jurija Sajovica, ki ni bil zadovoljen z odločitvami sodnikov. V drugem delu so domači kljub igralcu manj po napakah gostujoče obrambe dosegli dva gola, a sta na drugi strani za goste zadela še prej omenjeni najboljši mož na igrišču Tatarević  ter rezervist Ervin Kaltak, tako da se je tekma končala z rezultatom 2:5. Modro-bele naslednji vikend čaka novo gostovanje, že četrto v nizu, odpravili se bodo namreč na Vič.

Ljubljana Palis na izviren način oglašuje svoje tekme (Avtor: Tim Dobovšek)

Tam na pomožnem terenu svoje tekme igra OŠ Olimpija, ki se je to nedeljo pomerila z Rudarjem in izgubila z 2:4. Moštvo Roka Trekmana se je solidno upirala favoriziranim Zasavcem, a kaj več kot častnega poraza vseeno ni uspelo doseči. Rudar posledično ostaja vodilni, OŠ Olimpija pa se bo počasi lahko začela pripravljati na petoligaško tekmovanje. Boljše gre Taboru 69, ki se giblje v varnih vodah sredine razpredelnice. Moštvo s severozahoda prestolnice je tokrat gostovalo v Mengšu in osvojilo točko. Za temno modre sta zadela Urban Sonc in Lan Čakš, za domače pa Sonc, ki je zatresel lastno mrežo, ter Jošt Poznam, ki je postavil končni izid. V prihodnjem krogu bo Tabor 69 gostil Cockto, tako da si lahko na Brodu obetajo kakšno novo točko.

IB 1975 je gostoval v Kamniku in zmagal težje od pričakovanj, saj se je tekma končala z izidom 2:3. Po prvem polčasu je sicer kazalo na zanesljivo zmago Ježičanov, za katere sta zadela Leon Rep in Žan Klančar, a se je v nadaljevanju začelo zapletati. Kamničani se namreč niso kar tako predali in so v manj kot desetih minutah uspeli izid izenačiti ter se zelo približati točki, a je njihove upe z zmagovitim golom pokopal Oskar Oderlap, ki je s tem postavil tudi končni izid. Varovanci Darina Vitanca štiri kroge pred koncem ostajajo na tretjem mestu, tri točke za Ljubljano. V naslednjem krogu bi se lahko njihova pozicija bodisi zbistrila bodisi postala še bolj nejasna, saj se bodo doma v neposrednem dvoboju pomerili s četrtouvrščenim Zagorjem. Slednje je zadnje tekme sicer v zelo slabi formi, a je vseeno vselej sposobno presenetiti.

Po premoru se je vrnila tudi peta liga, a je bilo Šmartno v tem krogu prosto.

Razpored – lige:
2. SNL
19.5. Brinje-Ilirija
3. SNL
17.5. Vrhnika-Svoboda
18.5. Slovan-Šenčur
RLL
18.5. OŠ Olimpija-Ljubljana
18.5. Tabor 69-Cockta
19.5. IB 1975-Zagorje

Login

Dobrodošli!

Tole je kratek pozdrav
Join Typer
Registration is closed.