NOGOMET

Zadnja tekma sezone s Celjem je bila za Olimpijo brez vsakršnega tekmovalnega naboja. Kljub temu so bila pričakovanja glede obiska velika, saj je bila po srečanju na sporedu podelitev pokala za državnega prvaka. Toda zbralo se je le kakih 5000 gledalcev, od tega vsaj 1000 Green Dragonsov.

Prazničnega vzdušja ni pokvarila niti zmaga Celjanov z 2:0, saj je bilo vse v znamenju proslave naslova. Olimpija je sicer dominirala v posesti, kaj dosti priložnosti pa si ni pripravila. Gostje so izkoristili dva hitra protinapada, oba pa je zaključil bivši igralec Olimpije Aljoša Matko.

Proslava na štadionu (Foto: Miha Zupan)

Še pred zadnjim sodnikovim žvižgom so se gledalci vsuli na teren in začelo se je proslavljanje sedmega naslova državnih prvakov v samostojni Sloveniji. Po dvigu pokala so se nogometaši odpeljali v središče mesta, kjer so na Kongresnem trgu še enkrat pozdravili navijače v družbi rock skupine Big Foot Mama.

Od mladinskih selekcij je bila ta vikend aktivna samo še ekipa U15, ki je na pomožnem igrišču na Kodeljevem v zadnjem krogu nastopila proti vrstnikom Slovana. Pred kakimi 100 gledalci so zmajčki zmagali z 2:1, kar je zadoščalo za končno 4. mesto v zahodni skupini lige U15. Boljši od Olimpije so bili Domžale, Bilje in Brinje. Zmago proti Moščanom sta zeleno-belim z goloma v prvem polčasu zagotovila Stefan Brankovski in Tian Varmaz Plava.

Nogometašice ŽNK Olimpije so se že prejšnji vikend poslovile od naslova, v zadnjem krogu pa so gostovale v Murski Soboti pri državnih prvakinjah Muri. Čeprav so Ljubljančanke pred več kot 1000 gledalci zgodaj povedle prek Izabele Križaj, so na koncu izgubile z 2:1 in na lestvici za prekmurskimi rivalkami zaostale kar za osem točk.

KOŠARKA

Medtem ko čakajo na nasprotnika v polfinalu ABA lige, se košarkarji Cedevite Olimpije kratkočasijo s tekmami v slovenskem prvenstvu, kjer so povsem brez resne konkurence. V prvi polfinalni tekmi so gorenjski Šenčur odpravili z 72:64, največ točk (12) pa so prispevali Matic Rebec, Marko Jeremić in Zoran Dragić.

Na povratni tekmi v Tivoliju so Ljubljančani zmagali še z 91:70 in si tako zagotovili nastop v finalu lige Nova KBM. Najbolj učinkovit je bil Marko Jeremić z 22 točkami, 20 pa jih je prispeval Amar Alibegović.

Košarkaši Olimpije so se takole veselili uvrstitve v finale slovenskega državnega prvenstva (Foto: Cedevita Olimpija)

HOKEJ

HK SŽ Olimpija je podaljšala pogodbe z nekaterimi ključnimi domačimi igralci. Nadaljnjo zvestobo so klubu obljubili Aleksandar Magovac, Žiga Pance, Nejc Stojan in Aljoša Crnović.

Trenutno na Finskem in v Latviji poteka svetovno prvenstvo, na katerem sodeluje tudi Slovenija, žal brez svojega prvega zvezdnika Anžeta Kopitarja. V reprezentanci je tudi kar osem hokejistov Olimpije: Aleksandar Magovac, Nik Simšič, Žiga Pance, Žan Us, Aljoša Crnović, Kristjan Čepon, Tadej Čimžar in Miha Zajc.

Eden od štirih hokejstov, ki so podaljšali z Olimpijo je tudi Nejc Stojan (Foto: HK SŽ Olimpija)

ROKOMET

Rokometašice Olimpije so osvojile končno 12. mesto. Bile so v igri za 10. mesto, vendar so doma v Tivoliju izgubile zadnjo tekmo sezone proti Piranu s 30:36. Največ golov je dosegla Lana Strlič (7), enega manj je prispevala Nika Bedrač, s štirimi pa sta se izkazali Špela Pugelj in Neža Herodež.

»Konec še ene zanimive sezone, v kateri je rastlo okostje ekipe za naslednjo sezono,« so potegnili črto na uradnem Facebook profilu kluba. »Nabiranje znanj in izkušenj za prihodnost.«

Skupinska fotografija za slovo od sezone 2022/23 (Foto: RK Olimpija)

Login

Dobrodošli!

Tole je kratek pozdrav
Join Typer
Registration is closed.