Prvič objavljeno na nkolimpija.com 10. februarja 2010.

Na današnji novinarski konferenci so predstavniki Olimpije predstavili prenovljeno celostno podobo in novi grb kluba ter potek priprav in spremembe v članskem moštvu pred pričetkom spomladanskega dela prvenstva v 1. slovenski nogometni ligi.

Novi grb Olimpije, ki ga poznate že iz ene izmed naših preteklih reportaž, je oblikoval Miha Artnak iz agencije Pristop, nastal pa je v sodelovanju z navijaško skupino Green Dragons.

Tiskovna konferenca pred začetkom spomladanskega dela sezone 2009/10. Foto: Tjaša Gruden

Lansiranje nove celostne podobe kluba je podprto z oglaševalsko kampanjo, ki poteka v tisku in na velikih plakatih. Pri zasnovi nove podobe so avtorji izhajali iz zgodovine nogometne Olimpije, ki se je pričela leta 1911, ko je bil v Ljubljani ustanovljen prvi slovenski nogometni klub – Ilirija, iz katerega je kasneje izšel nogometni klub z imenom Olimpija.1

Članska ekipa se je z zimskih priprav v Italiji vrnila v torek, 9. februarja, v večernih urah.  Simon Sešlar, športni direktor kluba, in Robert Pevnik, glavni trener članskega moštva, sta poudarila, da sta z organizacijo in pogoji, ki so jih imeli igralci, zelo zadovoljna.

»Predvsem nas veseli dejstvo, da je vse potekalo po načrtih in brez poškodb. Ekipa je odigrala pet pripravljalnih tekem in opravila številne naporne treninge, ki jih je pripravil strokovni štab. Na nadaljevanje prvenstva smo dobro pripravljeni in prepričani, da bomo z okrepitvami članskega moštva zelo konkurenčni,« je ob tem dejal Pevnik.

V prestopnem roku so člansko ekipo NK Olimpija Ljubljana okrepili Kristian Lipovac (vratar), Nik Omladič (vezni igralec), Luka Prašnikar (napadalec), Peter Stojanović (vezni igralec) in Milan Purović (napadalec), zapustili pa so jo Davor Bubanja, Željko Filipović, Jernej Leskovar, Anto Pejić, Luka Pavlin, Almir Rahmanović in Senad Tiganj.

Kratka predstavitev novih igralcev članskega moštva:

Kristian Lipovac, vratar (rojen 3.12.1989): Mladi vratar prihaja iz Aluminija. V tem klubu, ki nastopa v 2. slovenski nogometni ligi, se je njegova nogometna pot tudi začela. Za njih je do danes zbral 33 nastopov. Z Olimpijo je sklenil triletno pogodbo in dobil dres številka 12.

Nik Omladič, vezni igralec (21.8.1989): Obetavni vezist prihaja iz velenjskega Rudarja. V 33 nastopih je za šaleški klub dosegel tri zadetke, ter v lanskem letu odigral tudi pet tekem za slovensko reprezentanco do 21 let. V tem trenutku velja za enega najboljših veznih igralcev v Sloveniji. Z Olimpijo je sklenil triletno pogodbo in bo oblekel dres številka 17.

Luka Prašnikar, napadalec (11.6.1987): Od leta 2008 je prav tako nastopal za velenjski Rudar, za katerega je odigral 34 tekem in dosegel 7 zadetkov. Je talentiran mlad igralec z jasno zastavljenimi cilji. Z Olimpijo je sklenil pogodbo za leto in pol in bo oblekel dres številka 20.

Luka Prašnikar, sin znamenitega trenerja, je pri Olimpiji ostal le pol leta

Peter Stojanović, vezni igralec (8.3.1990): Kalil se je pri Slovanu na Kodeljevem, leta 2008 pa je prestopil v Celje, kjer je odigral 9 tekem. Stojanović je igralec z velikim potencialom in ga ob vztrajnem delu čaka svetla nogometna prihodnost. Z Olimpijo je sklenil pogodbo za dve leti in pol in bo oblekel dres številka 7.

Milan Purović, napadalec (7.5.1985): Črnogorski napadalec je profesionalno kariero pričel v Budućnosti iz Podgorice. Pot je nadaljeval v Crveni zvezdi, s katero je dvakrat osvojil naslov državnih prvakov in zabil 17 golov. Tako si je po dveh izjemnih sezonah zagotovil prestop v Sporting iz Lizbone, katere član je še danes. Leta 2008 so ga Portugalci posodili turškemu prvoligašu Kayserispor, leta 2009 pa je zastopal barve madžarskega kluba Fehérvár. Do konca letošnje nogometne sezone pa bo kot posojeni igralec oblekel zeleno-beli dres ljubljanske Olimpije. Izbral je številko 77.

Milan Purović se v zelenem dresu ni izkazal

Opombe:

1Predvojni predhodnik Olimpije je ASK Primorje, ustanovljeno leta 1920, ne Ilirija, ki je leta 1936 ukinila svojo nogometno sekcijo. Gre za napačno interpretacijo, ki jo je leta 1991 zakrivil dr. Andrej Stare, ko je pisal knjigo 80 let korenin Nogometnega kluba Olimpija.

Login

Dobrodošli!

Tole je kratek pozdrav
Join Typer
Registration is closed.