NOGOMET

Nogometaši Olimpije so na boleč poraz v Mariboru v preteklem tednu reagirali na najboljši možen način: z dvema zmagama. V sredo je v Stožicah pred okoli 700 gledalci gostovala zadnjeuvrščena Gorica, ki je zeleno-bele presenetila s hitrim golom Daria Kolobarića iz protinapada. Toda tudi odgovor je bil bliskovit. Dva čudovita gola, ki sta ju prispevala Aldair in Mario Kvesić, sta stvari postavila na pravo mesto. Po dokaj sterilni igri proti Bravu in Mariboru, so si tokrat Ljubljančani ustvarili cel kup priložnosti.

V drugem polčasu je zablestel mladi Bosanec Admir Bristrić, ki je rezultat s svojima premiernima zadetkoma za Olimpijo povišal na 4:1. V zadnjih 25 minutah pa so Zmaji preveč popustili in dovolili gostom, da so znižali na 4:3. Toda na koncu štejejo le točke.

Aldair je proti Gorici dosegel krasen gol (Foto: MZ)

V soboto je nato Ljubljančane pred 2000 gledalci na Bonifiki čakalo še tradicionalno neugodno gostovanje v Kopru. Rumeno-modri, ki so bili v prvem delu sezone resen konkurent za prvo mesto, pa so se izkazali za povsem nedostojnega nasprotnika. Resda so si ustvarili nekaj dobrih priložnosti, toda Olimpija je povsem dominirala, štirikrat stresla okvir vrat in v zadnji minuti prvega polčasa zapravila še strel z bele točke. Blestel je predvsem vratar domačih, rojeni Ljubljančan in bivši član Olimpije v mlajših kategorijah, Adnan Golubović.

Toda že na samem začetku drugega polčasa se je Mario Kvesić oddolžil za že drugo zapravljeno enajstmetrovko (neuspešen je bil tudi v Ljudskem vrtu). Levji delež je opravil Svit Sešlar, ki je na sredini ukradel žogo Nikoli Krajinoviću in zdrvel v protinapad, nato pa v ključnem trenutku podal prostemu Kvesiću. Do konca tekme je Olimpija držala vse niti igre v svojih nogah in tekmo brez večjega stresa privedla do konca.

Ob zadnjem sodnikovem žvižgu se je trener Albert Riera zapletel v prepir s koprsko klopjo, tako da so ga morali stran odvleči kar njegovi lastni igralci, pri čemer je bil najbolj energičen Kvesić. Kasneje sta v tunelu oče in sin Guberac spet poskušala obračunati z Riero, vendar se je situacija na koncu vendarle pomirila in trener Olimpije je bil med izjavo za javnost pred televizijskimi kamerami že povsem miren in skoraj spravljiv.

Po porazu Celja v Ljudskem vrtu je prednost Olimpije pred najbližjim zasledovalcem narasla na 14 točk.

ŽNK Olimpija je v soboto odpotovala v Gradec, kjer se je v pripravljalni tekmi pomerila z dunajsko Austrio. Zmajčice so se v prvem polčasu dobro držale, saj se mreži nista zatresli, v nadaljevanju pa so Avstrijke vendarle prišle do zmage s 3:1. Zadetek za Ljubljančanke je dosegla Manja Rogan.

KOŠARKA

Članska ekipa Cedevite Olimpije je bila ta teden prosta zaradi reprezentančnega premora, lep uspeh pa je dosegla ekipa U14. Zmajčki so na zadnjem turnirju lige IMBL (International Mini Basket League) v Stožicah premagali svojo podružnico Cedevito Junior s 50:38 in ekipo zagrebškega Dinama (dejansko gre za preimenovani KK Rudeš) z 61:49.

Fantje so si s tema dvema zmagama zagotovili nastop na finalnem turnirju, ki bo v Sarajevu.

Zmajčki so bili uspešni proti hrvaškim ekipam (Foto: uradni TW profil KK Cedevita Olimpija)

HOKEJ

HK SŽ Olimpija je zaključila izredno neuspešno sezono v ICEHL. V torek so pred 600 gledalci v Tivoliju gostili bogataše iz Salzburga in izgubili z 1:4. Za Zmaje je zadel Miha Zajc. V četrtek so odigrali še zadnjo tekmo na domačem ledu in po pričakovanju spet izgubili. Tokrat so bili s 6:1 boljši lisjaki iz Bolzana. Pred 1000 gledalci je svoj prvenec v razširjenem avstrijskem prvenstvu dosegel komaj polnoletni Urban Podrekar.

Urban Podrekar (Foto: HK SŽ Olimpija)

Zadnjo tekmo je Olimpija igrala v nedeljo v gosteh proti Pustertalu, ponovno gladko izgubila s 7:2 in zaključila sezono v ICEHL na predzadnjem mestu. Zadnja dva gola v ICEHL sta zabila Miha Zajc in Jaka Sodja.

ROKOMET

Rokometašice Olimpije imajo po končanem prvem delu prvenstva reprezentančni premor. V rednem delu tekmovanja se je pri Zmajčicah izkazala predvsem osemnajstletna vratarka Dijana Đajić, ki se je uvrstila na drugo mesto uspešnosti vratark. Na 12 tekmah je v 473 minutah dobila 206 golov in izvedla 115 obramb, kar pomeni 35,8-odstotno uspešnost.

Najbolj učinkovita rokometašica Olimpije po rednem delu pa je bila Tjaša Bukvič, ki je na 10 tekmah dosegla 54 golov.

Dijana Đajić (Foto: RK Olimpija)

JUDO

Pred dvema tednoma je bilo v Športni dvorani Špic D v Dravogradu državno prvenstvo v judu za mladince in mladinke, ki ga je organiziral domači klub Acron. Sodelovalo je 114 tekmovalk in tekmovalcev iz vse Slovenije. Olimpija je osvojila tri medalje.

Državna prvakinja v kategoriji mladinke +78 je postala Nicki Norčič. V prvem krogu je premagala Ines Novak Hartner (Golovec), v drugem Majo Škrinjar (Impol), na koncu pa še Kristino Videc (Tatami).

Tri medalje za Olimpijo v Dravogradu (Foto uradni FB profil JK Olimpija)

Pri mladincih pa sta si bronasto medaljo priborila Bernard Kogovšek v kategoriji -66 in Žan Vrhovnik v kategoriji -81. V kategoriji -66 je bil Jurij Aleksander Slapšak peti, Lev Suhadolnik pa je v kategoriji -81 osvojil sedmo mesto.

Olimpija je na podlagi teh rezultatov med 22 sodelujočimi klubi osvojila visoko sedmo mesto.

Login

Dobrodošli!

Tole je kratek pozdrav
Join Typer
Registration is closed.