Prvič objavljeno v športnem tedniku Polet januarja 1966

Tako kot lani, so tudi letos odšli nogometaši Olimpije na priprave v Bohinj. Nogometaši stanujejo v hotelu Jezero in v krajšem telefonskem razgovoru z branilcem Božidarjem Jovičevićem smo zvedeli nekaj novic o pripravah našega prvoligaša.

Kako se odvijajo priprave?

“Lahko vam rečem, da je načrt pripravljen zelo podrobno, za vsako minuto. Seveda imamo tudi nekaj prostega časa, vendar treniramo trikrat na dan. Tokrat treningi niso dolgi, vendar so ostrejši. Delamo predvsem za izboljšanje vzdržljivosti in hitrosti.”

Zjutraj obvezna gimnastika, nato zajtrk in ura počitka. Zatem je na vrsti oster kondicijski trening s teki na 100, 150, 200 m, pa tudi s kratkimi sprinti na 20 ali 30 m.

Kakšen pa je dnevni red?

“Zjutraj obvezna gimnastika, nato zajtrk in ura počitka. Zatem je na vrsti oster kondicijski trening s teki na 100, 150, 200 m, pa tudi s kratkimi sprinti na 20 ali 30 m. Za zabavo se popoldne ukvarjamo še z žogo, igramo na dva gola po snegu, vendar je tudi naporno. Večere preživimo ob šahu, kartah in televiziji.”

Božidar “Miško” Jovičević

Kako je s poškodbami?

“Le Kokot si je spet resneje poškodoval gleženj in trener Elsner ga je poslal v Ljubljano, da se bo tam zdravil. Sicer pa ob tako napornem treningu kot ga imamo v Bohinju res ne bi mogel sodelovati. Manjši poškodbi tetiv imata tudi Corn in Sombolac, vendar lahko delata z nami.”

Kakšni pa so pogoji za delo?

“Prav vsi se moramo pohvaliti, saj delamo v res dobrih pogojih. Razlika od lani je le v delu, saj smo lani za pridobivanje vzdržljivosti opravili na dan tudi 15 do 20 km dolge teke, letos pa si vzdržljivost pridobivamo na krajših progah. Menim, da je letošnji način uspešnejši, čeprav so tudi lanske priprave zelo uspele.”

Mesec dni in pol je še do začetka sezone. Kaj pričakujete od dogodkov v spomladanski sezoni?

“Mesto, ki smo ga osvojili je zavidanja vredno in je presenetilo nas, pa tudi gledalce. Naša dolžnost je, da ga tudi obdržimo. Mislim, da nam to ne bo tako zelo težko, ker se zavedamo svoje dolžnosti. To smo dolžni tudi svojim zvestim navijačem.”

V zadnjem času smo večkrat slišali, da nameravate zapustiti Olimpijo in nadaljevati svojo kariero v tujini. Kako je s to zadevo?

“Za zdaj sem še doma in sploh ne mislim na tujino. Res je, da mi junija poteče pogodba in da sem želel nastopati tudi v tujini. Toda razmere pri nas glede tega so še dokaj neurejene in vprašanje je, kako bom lahko uredil vse potrebno za odhod v tujino. Sicer pa kot rečeno, zdaj sem še doma in mislim samo na pričetek spomladanske sezone, vse ostalo pa pride pozneje.”

Jovičević z žogo v rokah, levo Frančeškin, v ozadju Arslanagić

Vratarji Olimpije niso odpotovali na priprave v Bohinj pač pa vadijo pod vodstvom prof. Mirana Pirca vsak dan eno uro v telovadnici Visoke šole za telesno vzgojo v Ljubljani. Na pripravah so Žabjek, Zupančič in Škulj, medtem ko Aljančiča enostavno ni bilo.

V upravi ANK Olimpija so nam povedali, da s turnejo po Italiji najbrž ne bo nič, ker italijanskim klubom, s katerimi so se pogajali, termini ne ustrezajo. Kaže, da se bodo nogometaši Olimpije zato pripravljali nekje v bližini Zadra.

Login

Dobrodošli!

Tole je kratek pozdrav
Join Typer
Registration is closed.