Prvič objavljeno v Poletu, 21. junija 1965

Občni zbor ANK Olimpija

Če se spomnimo občnih zborov ljubljanskega drugoligaša, ko situacija na lestvici ni bila najbolj rožnata in ko sploh vsi niso mogli priti v dvorano, kjer so bile skupščine, potem je res nerazumljivo, da je bilo na skupščini ANK Olimpija, ki je bila te dni tako malo prisotnih. Zelo malo je bilo onih, ki so Olimpiji čestitali za dosežen uspeh – vstop v I. zvezno ligo – med njimi ni bilo niti predstavnika NZS!? Ob navdušenju, ki smo ga doživeli ob zadnjem prvenstvenem srečanju v Ljubljani z Borcem, je res malo razumljivo, zakaj je bila skupščina Olimpije tako slabo obiskana.

S poročila predsednika Olimpije Mirana Goslarja smo povzeli, da se je delo največ odvijalo po komisijah. Največ dela je seveda opravila tehnična komisija. V klubu je zdaj 28 pogodbenih igralcev, 39 mladincev in 52 pionirjev, kar kaže, da klub skrbi tudi za zaledje. Tudi mladinci in pionirji so letos dosegli lepe uspehe. Odlično so se uveljavili tudi igralci hrvatsko-slovenske lige, ki sicer nimajo možnosti tekmovati.

Šampionska Olimpija 1965: Frančeškin, Srbu, Corn, Đorlev, Veselica, Jovičević, Šoškić, Zagorc, Kapidžić, Kokot, Žabjek, Elsner

Še nekaj besed o nagrajevanju. Sistem je bil letos prirejen osvojitvi prvega mesta in ni bil vezan le na trenutne uspehe. Ker je bilo precej napisanega o fantastičnih zaslužkih, je prav, da povemo, da je igralec, ki je nastopal na vseh prvenstvenih tekmah zaslužil mesečno povprečno od junija lani do maja letos 117.000 dinarjev. Rezervni igralci pa približno 35.000 dinarjev.

Zdaj, ko se je Olimpija uvrstila v I. ligo, pa bodo seveda tudi problemi večji. Sem sodi ureditev igrišča in pa problem članstva. Pri tem pa ne gre morda toliko za denar, ki bi ga lahko dobili s članarino, pač pa za organizirano podporo klubu, ki je bila doslej navezana na nekatere posameznike in ni dosegla namena, ki bi ga lahko.

Ob zaključku so izvolili nov upravni odbor, ki bo štel 25 članov, med njimi so tudi trije igralci

Login

Dobrodošli!

Tole je kratek pozdrav
Join Typer
Registration is closed.