NOGOMET

Olimpija je v nedeljo dokončno predala krono državnega prvaka Celju. Slabo tekmo brez kakšnih posebnih priložnosti je odločil lep gol Rusa Jegorja Pruceva. Glede na vse, kar se je dogajalo v klubu v zadnjem obdobju, je brezkrven poraz proti »ruskemu projektu« edini logičen zaključek sezone. Zdaj se bo morala Olimpija pošteno potruditi, da obdrži vsaj drugo mesto.

Mladinci so prejšnji ponedeljek na Fazaneriji izgubili proti Muri s 3:1. Edini zadetek za zeleno-bele je pred 300 gledalci dosegel Oskar Ivanjko Vidmar, ki je po uri igre povedel Olimpijo v vodstvo. Toda v zadnjih petnajstih minutah so Prekmurci dosegli tri gole in se veselili treh točk. Le nekaj dni kasneje, v petek, so nato mladi zmaji v Jami premagali novomeško Krko z 1:0. Edini gol pred 90 gledalci je dosegel Mateo Aćimović.

Poraz v Celju (Foto: NK Olimpija)

Kadeti so v zaostali tekmi 22. kroga v soboto s 3:2 premagali Gorico. Zadnjeuvrščene Primorce sta pokopala Žiga Pečjak z golom v 12. minuti in Svit Hočevar, ki je zadel v 35. in 86. minuti. Ker je vodilni Bravo le remiziral v Domžalah, je zdaj Olimpija prva na lestvici. Starejši dečki so Goričane z golom Egona Ljubičića porazili z 1:0.

V četrtek je bilo na sporedu polfinale ženskega pokala. Olimpija je spet (kot že prevečkrat v tej in prejšnji sezoni) izgubila proti Muri. Tokrat je pred 500 gledalci v Fazaneriji edini gol za poraz svojega moštva dosegla kar igralka Olimpije Jona Javorič, ki je nesrečno zatresla lastno mrežo. V nedeljo je Olimpija sicer premagala Radomlje s 6:0, a so si z zmago proti Ljubljani nogometašice Mure že zagotovile nedosegljivo prednost na vrhu lestvice in proslavile nov naslov. Za pol ducata zadetkov proti Radomljam sta poskrbeli Sara Makovec s štirimi zadetki in Izabela Križaj z dvema.

KOŠARKA

Zaradi katastrofalne sezone ljubljanskih košarkarjev so pri Cedeviti Olimpiji čutili, da morajo nagovoriti navijače.

Direktor Davor Užbinec je v uradni izjavi za javnost med drugim zapisal: »Zaključek sezone v regionalni ligi in v Evropskem pokalu je prinesel razočaranje in frustracijo vsem nam, ki sleherni dan živimo za Košarkarski klub Cedevita Olimpija. Naredili smo določene napake, sprejeli nekatere neustrezne odločitve, kar je vse vplivalo na potek tekmovalne sezone in naše rezultate v obeh tekmovanjih. Razočarani niste samo vi, tudi mi smo. Kot direktor kluba prevzemam vso odgovornost in vam dajem besedo, da bomo detektirali vse napake, ki smo jih naredili v sezoni, jih analizirali in se iz njih učili. Da se bomo iskreno soočili z vsemi pomanjkljivostmi in jih odpravili.«

Davor Užbinec (Foto: KK Cedevita Olimpija)

Na koncu je poudaril: »V prihodnje moramo biti boljši, se vrniti na mesta v končnici Evropskega pokala in se boriti za najvišja mesta v regionalni ligi. Tu kompromisov ne bomo sprejemali. Želimo biti boljši in naredili bomo vse, da boljši tudi postanemo

HOKEJ

Pri hokejskem klubu je prišlo do velikih sprememb. Spremenili so ime, zamenjali grb, predstavili nove drese in novega vlagatelja. Nov podpredsednik kluba je postal kanadski poslovnež Alexandre Lefebvre, ki bo poskrbel za večji proračun. Po besedah predsednika Mihe Butare, bo višji proračun omogočal Olimpiji, da bo v prihodnosti v klub pripeljala najboljše slovenske igralce in do zdaj finančno nedosegljive tujce.

Igralski kader je dočakal prve okrepitve. Za Olimpijo so podpisali štirje Slovenci: Robert Sabolič, Blaž Tomaževič, Rožle Bohinc in Lovro Kumanović. Poleg tega sta prišla še dva Kanadčana, kar glede na državljanstvo novega vlagatelja ni presenetljivo. Kale Karbashian je do zdaj igral v slovaški ligi, Alexandre Lavoie pa v Franciji.

Predsednik Butara je kot dolgoročni cilj izpostavil postopni napredek in v nekaj letih celo boj za naslov prvaka v ICEHL. Zdi se, da se ljubljanskemu hokeju obetajo lepši časi. Bomo videli.

Nov grb, novi dresi, nov vlagatelj, novi igralci (Foto: HK Olimpija Ljubljana)

ROKOMET

Rokometašice Olimpije so v soboto v Hali Tivoli pred 60 gledalci premagale B ekipo Krima z 32:29 in si tako priborile prvo zmago v končnici. »Zmajčice so odigrale eno boljših tekem v sezoni, vsekakor najboljšo v končnici tekmovanja, za kar si zaslužijo vse pohvale,« so zapisali na uradnem Facebook profilu kluba. Najboljša igralka tekme je bila nedvomno Tina Vardijan, ki je dosegla kar 12 golov. S petimi zadetki sta veliko prispevali tudi Hana Veber Marton in Špela Pugelj.

Do konca sezone so ostale še tri tekme. V naslednjem krogu se bodo zeleno-črne v mestnem dvoboju pomerile z RK Ljubljano.

Mlade rokometašice Olimpije so bile vesele po zmagi nad rezervno ekipo Krima (Foto: RK Olimpija)

PLAVANJE

Olimpija ima državno rekorderko! Na odprtem prvenstvu Avstralije, ki je bilo na sporedu pred tednom dni, je 24-letna plavalka Olimpije Neža Klančar dosegla nov slovenski rekord na 100 metrov prosto. S časom 53,96 je za tri sekunde izboljšala prejšnji rekord Janje Šegel iz leta 2022.

S tem dosežkom je na koncu zasedla sedmo mesto, kar je v težki mednarodni konkurenci lep uspeh. »Seveda sem vesela napredka in da se je trening tukaj res obrestoval,« je povedala. Naslednjega dne je v disciplini 50 metrov prosto s časom 24,86 zasedla šesto mesto.

Olimpijina rekorderka Neža Klančar (Foto: PK Olimpija)

Login

Dobrodošli!

Tole je kratek pozdrav
Join Typer
Registration is closed.