NOGOMET

Člansko moštvo je med tednom v pokalu brez večjega naprezanja premagalo tretjeligaša Ljutomer (oziroma Lotmerk, kot pravijo domačini) s 4:1. Pred kakimi 600, morda 700 gledalci, od katerih je bila več kot polovica gostujočih navijačev, so bili strelci za Olimpijo 19-letni Nemanja Gavrić (prvi gol za člansko moštvo), Samu, Aldair in Musa Nukić. Na tej tekmi je, na veliko zadovoljstvo ljubljanskega župana Zorana Jankovića, članski debi dočakal tudi njegov vnuk Vall Janković, ki je zakrivil edini gol gostov. Strelec za Lotmerk, Primož Panič, pa je, zanimivo, sicer navijač Olimpije.

V soboto so nato zeleno-beli še drugič zapored gostovali v Domžalah, le da je bil tokrat njihov nasprotnik moštvo Simona Rožmana. Olimpija je bila precej boljši nasprotnik in je pred več kot 2000 gledalci (od katerih je bila približno polovica navijačev zmajev) gladko zmagala s 3:0. Blestel je Svit Sešlar z dvema goloma, med strelce pa se je vpisal tudi lucidni Mario Kvesić. Zaradi neodločenega rezultata na derbiju med Celjem in Koprom, ima Olimpija zdaj že 13 točk prednosti na vrhu lestvice.

Nogometaši Olimpije so še drugič zapored na domžalskem štadionu osvojili vse točke (Foto: Miha Zupan)

V mlajših kategorijah so nastopili samo starejši dečki v ligi U15, ki so na gostovanju v Kranju pri vrstnikih Triglava, kljub dvakratnemu vodstvu (z 1:0 in 2:1) na koncu izgubili z 2:3. Strelec obeh golov za varovance Jake Kajtazovića je bil Ajdin Sadiković.

Vse tri mladinske kategorije, ki igrajo na nacionalnem nivoju (U19, U17, U15) čaka v tem letu samo še ena tekma, potem pa sledi premor do marca 2023. Mladinci in kadeti, ki so imeli ta teden prost termin, bodo v nedeljo, 27. novembra, v Jami gostili Aluminij (kadeti ob 11:00, mladinci ob 13:30), selekcija U15 pa bo svojo zadnjo tekmo v jesenskem delu odigrala teden dni prej, v soboto, 19. novembra, prav tako v Jami, proti novomeški Krki.

Tudi dekleta so ta vikend počivala. V tem letu jih čakata še dve tekmi, najprej v nedeljo, 20. novembra, gostovanje v Ajdovščini, nato pa teden dni kasneje še »ljubljanski derbi« z ŽNK Ljubljano na umetni travi pomožnega igrišča v Spodnji Šiški.

KOŠARKA

Tudi košarkarji počivajo in celijo poškodbe. Naslednjič bodo nastopili šele 19. novembra  proti Igokei v ABA ligi.

So bili pa zato toliko bolj aktivni mladinci Cedevite Olimpije, ki so se z zmagama nad Vojvodino in Zadrom uvrstili na »final four« mladinske ABA lige. Junak proti Zadru je bil Lon Ličan, ki je dosegel čudovito trojko ob zvoku sirene in s tem zagotovil zmago mladim zmajem.

Slavje mladih zmajev (Foto: uradni TW profil Cedevite Olimpije)

HOKEJ

Hokej ima prav tako premor. Kljub temu pa velja omeniti lepo priznanje za osemnajstletnega Miho Beričiča, ki je bil nominiran za mladega zvezdnika meseca v ICEHL (Young Star of the Month September/October). Njegovi konkurenti so Clemens Krainz, Seena Peeters in Lucas Thaler.

Nominiranci za Young Star of the Month v ICEHL

ROKOMET

Rokometašice Olimpije počivajo zaradi evropskega prvenstva, ki ga gostijo Slovenija, Črna gora in Makedonija. Naša reprezentanca se je z zmagama nad Dansko in Srbijo uspela uvrstiti v zaključni del. Naslednjo tekmo igrajo dekleta danes proti Norveški. Prvenstvo se konča 20. novembra.

TENIS

Članica Tenis kluba Olimpija je konec oktobra postala 22-letna Veronika Erjavec, ki je trenutno 382. na svetovni lestvici med posameznicami. Zelo dobro ji gre pri dvojicah, saj je osvojila že 13 naslovov, zadnjega julija letos v italijanski Perugii v paru z Ukrajinko Valeriyjo Strakhovo. Na turnirju v Hamburgu pa se je pred kratkim uvrstila v finale, kjer pa sta v paru z Norvežanko Malene Helgo izgubili.

Nova članica Olimpije Veronika Erjavec in Malene Helgo v Hamburgu (Foto: uradni FB profil Tenis kluba Olimpija)

Login

Dobrodošli!

Tole je kratek pozdrav
Join Typer
Registration is closed.