Naša zgodovinarska zasedba (Tim Dobovšek, Miha Zupan in Matej Klinc) se je tokrat sestala, da predebatira pestro dogajanje v sezoni 1930/31

Največji nogometni dogodek leta 1930 je bilo prvo svetovno prvenstvo v nogometu. Zato smo temu prelomnemu dogodku posvetili malo več pozornosti. Pogledali smo na kakšen način je bila izbrana jugoslovanska reprezentanca in kako se je odrezala v Urugvaju.

V slovenskem prvenstvu smo imeli povsem neregularno sezono, še bolj bizarno pa je bilo, kaj se je zgodilo v slovenskem pokalu. Potem ko je mariborski Železničar mislil, da je osvojil pokalni naslov, jih je čakalo grenko razočaranje.

V jugoslovanskem prvenstvu je sodelovalo 20 klubov, razdeljenih v tri skupine. Od slovenskih klubov sta sodelovala ljubljanska velikana Ilirija in Primorje, ki sta zaradi tega izstopila iz slovenske lige. Klinotov najljubši klub, SK Natakar, je bil v drugem ljubljanskem razredu.

Poleg tega so naši klubi sodelovali tudi v prvem jugoslovanskem pokalu, ki pa so ga bojkotirali vsi najboljši klubi iz Zagreba, Beograda in Splita. Ilirija je precej po naključju prilezla vse do polfinala.

Za konec pa še izlet ASK Primorja v prestolnico Bolgarije, kjer so bili Ljubljančani »dokaj eksotični gostje«.

Skratka, ni bilo dolgčas.

Audio:

Če vam je naše delo všeč in vam gmotno stanje to dopušča, nas lahko podprete!

Hvala vam! Vsekakor pa smo veseli vsake delitve in širitve vesti o obstoju strani in podkasta.

Zakaj se ne bi nanj kar naročili? To lahko storite na vseh najpopularnejših platformah:

spotify-podcast-badge-wht-grn-165x40-2

Pa iz nekega razloga smo po novem tudi na Jutubih! Lajk, šer, sbskrajb pod mus! Hvala!

 

 

Login

Dobrodošli!

Tole je kratek pozdrav
Join Typer
Registration is closed.