NOGOMET

V minulem tednu so navijači Olimpije končno dočakali beli dim iz Stožic: njegova gnada Adam Delius je blagovolil plačati približno 250.000 € »nespornih« dolgov do bivših igralcev in kazen NZS, ki je zeleno-belim prepovedovala registracijo novih igralcev, je bila umaknjena. Tako so Bristrić, Posavec in Krdžalić končno tudi uradno postali nogometaši Olimpije, v kratkem pa bo morda pogodbo dobil tudi bočni napadalec iz Slonokoščene obale Cheick Timite, ki je na preizkušnji in je odigral nekaj minut proti Jadranu v Dekanih.

Olimpija je z dekanskim drugoligašem igrala zato, ker je odpadla pripravljalna tekma z zagrebškim Rudešem. Varovanci Alberta Riere so zmagali z golom Svita Sešlarja z 1:0. Za vikend pa so Ljubljančani odigrali še nenapovedano tekmo na Kodeljevem z Rudarjem iz Velenja in zmagali z 2:1. Tokrat je poleg Sešlarja zadel še Mario Kvesić, ki naj bi po besedah našega resnicoljubnega direktorja Igorja Barišića v kratkem podpisal novo pogodbo.

Priprave so bile uspešne (Foto: uradni FB profil kluba)

V tem tednu smo imeli čast brati tudi kar dva »velika« intervjuja. Albert Riera se je pogovarjal z Ekipo, Igor Barišić s Sportklubom. Nihče od njiju ni povedal nič pretresljivega. Mogoče je bilo še najbolj zanimivo to, da je Riera med vrsticami za Ekipo potrdil, da je njegov odnos z Barišićem vse prej kot prijateljski. Vse, kar v javnosti pove direktor Barišić, pa je treba jemati z rezervo, saj se je v preteklosti že prevečkrat izkazalo, da so bile njegove izjave milo rečeno neresnične.

Kot primer bomo navedli samo njegovo izjavo, da so za prekinitev sodelovanja z nogometaši, ki so pogodbe podpisali v času Milana Mandarića, plačali 1.460.000 €. Potem našteje nekaj teh nogometašev: Uroša Koruna, Matica Finka, Erica Boakyeja in Almedina Ziljkića. Gancu Boakyeju je po koncu lanske sezone potekla pogodba in je odšel kot prost nogometaš. Kakšno odpravnino naj bi dajali nogometašu, ki nima več pogodbe? In Ziljkić? Kleni Sandžaklija je imel pogodbo samo še za pol leta. Odšel je na lastno željo, ker se je že vse dogovoril s Sarajevom, zato je verjetnost, da so mu preostanek pogodbe izplačali v celoti, zelo majhna.

Če pa pogledamo samo nogometaše, zaradi katerih je NZS Olimpiji naložila kazen prepovedi registracije novih igralcev, so med devetimi imeni kar štirje taki, ki z ero Milana Mandarića niso imeli nič: Aljoša Matko, Ivan Banić, Nik Prelec in Neven Đurasek. Glede na to, da so bili vsi štirje samo pol leta posojeni Olimpiji, jim očitno pogodbenih obveznosti niso plačevali že med njihovim igranjem v Ljubljani, kar seveda z »grehi« prejšnje uprave nima nikakršne povezave.

ŽNK Olimpija pa je objavila, da ima novo okrepitev. Za zeleno-bele je podpisala 24-letna Poljakinja Agnieszka Jędrzejewicz, ki je v preteklosti igrala za Górnik iz Łęczne in Czarni Sosnowiec. »Aga pravi, da se v Olimpiji dobro počuti in da so jo Zmajčice lepo sprejele v ekipo,« so zapisali na uradnem Facebook profilu kluba. »S to ekipo si dolgoročno želi osvojiti prvenstvo in zaigrati v Ligi prvakov.«

KOŠARKA

Cedevita Olimpija je v preteklem tednu odigrala dve tekmi. Najprej je v sredo, 1. februarja, v EuroCupu gostila beneški Reyer in končno spet zmagala v tem tekmovanju. Italijane so porazili s 77:73 in ohranili nekaj upanja za napredovanje. Pred skromnimi 1100 gledalci je bil kot vedno najučinkovitejši Zmaj Yogi Ferrell z 20 točkami, njegov rojak Josh Adams jih je prispeval 16, Srb Marko Jeremić pa 14.

Jurica Golemac razlaga svojim junaškim borcem, kako se soočiti z nepremagljivimi Makedonci v Skopju (Foto: uradni TW profil kluba)

Tri dni kasneje pa so Ljubljančani nekoliko nepričakovano položili orožje v Skopju. Zadnjeuvrščeno moštvo ABA lige je v dvorani Športnega centra Jane Sandanski pred 1800 gledalci presenetilo zeleno-oranžne z 79:74. To je bila šele tretja zmaga za MZT v tej sezoni. Najbolj učinkovit pri Olimpije je bil tokrat Josh Adams s 15 točkami, Edo Murić in Karlo Matković sta jih dosegla 12.

»Zaslužena zmaga MZT-ja, ki je igral odlično in z veliko energije,« je po tekmi povedal razočarani trener Jurica Golemac. »Mi žal nismo odgovorili s pravo energijo, nismo bili koncentrirani, hkrati pa nismo imeli razpoloženih igralcev.«

Glavna težava Olimpije ostaja preozek igralski kader.

HOKEJ

»Šok terapija« po menjavi trenerja se hokejistom za zdaj ni pretirano obrestovala. Zadnjega dne januarja so v Tivoliju pred manj kot 700 gledalci izgubili proti Stenbach Black Wings iz Linza s 5:2. Oba gola je dosegel Rok Kapel.

Tri dni kasneje je sledila težko pričakovana zmaga na Dunaju, s katero so Ljubljančani prekinili neskončni črni niz v ICEHL. Pred 3000 gledalci so Vienna Capitals padli s 3:1. Za uspeh v avstrijski prestolnici so zadeli Rok Kapel, Miha Zajc in Jaka Šturm.

Zmaga na Dunaju (Foto: uradni TW profil kluba)

V nedeljo, 5. februarja, so bila zato pričakovanja nekoliko višja, ko je v Tivoliju pred skoraj 900 gledalci gostovalo moštvo Moser Medical Graz 99ers. Toda sledil je še en poraz, tokrat po podaljšku. V rednem delu se je tekma končala z 2:2, v nadaljevanju pa so Avstrijci dosegli zmagoviti gol. Strelca za zeleno-bele sta bila Aleksandar Magovac in Jaka Šturm.

ROKOMET

Dekleta iz RK Olimpija nadaljujejo zmagoviti niz. V soboto, 4. februarja, so v Hali Tivoli pred 40 gledalci premagale ekipo Pirana s 27:26 (16:15). Največ golov za to pomembno zmago (5) je prispevala Špela Pugelj, štirikrat pa so nasprotno vratarko Gajo Mijatović premagale Hana Veber Marton, Kaja Trifković, Lara Strlić in Neža Herodež.

Špela Pugelj (Foto: RK Olimpija)

»Zmajčice so zdržale pritisk pomembne tekme in uspele premagati trenutno drugouvrščeno ekipo zelene skupine,« so srečanje komentirali na uradni Facebook strani kluba. »Tekma vzponov in padcev, ki so jih dekleta uspele prebroditi z borbeno igro do zadnjih sekund.«

Login

Dobrodošli!

Tole je kratek pozdrav
Join Typer
Registration is closed.