Polet, januar 1958

Zavod za socialno zavarovanje. Soba št. 104 v prvem nadstropju. Sektorska ambulanta Zdravstvenega doma Ljubljana-Center. Prispel sem tja in pred vrati našel tehničnega referenta NK Odred tovariša Kompareja. Notri pa precej živahen razgovor, kot ga običajno v čakalnicah ambulant ni slišati.

Notri so bili zbrani Kranjc, Jazbinšek, Udovič, Mozetič, Oblak, Limo in še nekateri. Poleg njih ostali pacienti. Pravo nasprotje: Odredovi nogometaši so namreč prišli na obvezen zdravniški pregled in seveda niso imeli nobenih »zdravstvenih« težav, drugi ljudje pa so v nasprotnem kotu tiho poslušali njihov veder razgovor.

Začeli smo z vprašanji. Najprej sva se zapletla v razgovor s Kranjcem.

»Pripravljamo se vsak dan, razen ponedeljka in sobote. Treningi so dobro organizirani, napora ne čutimo več. Vesel sem, da je h nam prišel tov. Tomašević, ker vsi vidimo, da nam zna veliko pokazati,« je dejal srednji napadalec Odreda Kranjc. Dopolnil ga je vratar Jazbinšek: »Prava sreča je zame, da bom branil na prvih dveh tekmah prvenstva. Tako bom imel možnost, da se stalno uvrstim v moštvo. Občutek imam, da mi dobro gre. Poizkušal bom formo obdržati. Veseli me, da sva z Mozetičem kolega in da si bova med seboj pomagala. Branil bo seveda boljši.«

»Ti si kandidat za levega branilca. Ali se kaj pripravljaš, da boš izpodrinil svojega prednika?«

»Kandidat sem le od daleč. Pripravljam pa se, da bi imel dobro kondicijo, kajti te nam ne bo smelo manjkati. Upam, da se bom uvrstil v moštvo,« je dejal Udovič.

Rešad Limo

Treniram in ko bodo koga poškodovali, bom igral v napadu ali v krilski vrsti.

Simpatični Limo me je najprej opozoril takole: »Fantje pravijo, da imam pri Poletu protekcijo, ker ste že nekajkrat objavili mojo sliko. Pa saj veste, da bom spet imel nalogo krpati luknje v moštvu. Treniram in ko bodo koga poškodovali, bom igral v napadu ali v krilski vrsti. Škoda, da nam je sneg pokvaril vse priprave.«

»Kje je bilo bolje – na jugu ali na severu Ljubljane?« sva začela razgovor z novim Odredovim vratarjem Mozetičem.

»Nekoliko me še muči domotožje po prejšnjem klubu, kajti pri Krimu smo bolj skupaj držali. Sicer pa je tudi pri Odredu dobro. Tu imam več možnosti za trening, saj je trener zelo dober.«

Rudi Mozetič

In še so povedali, da se je disciplina med njimi zelo okrepila, da hodijo točno na treninge in da je trener Tomašević zelo avtoritativen. Prej so mislili, da znajo igrati, sedaj pa jim trener marsikaj odkrije, česar niso znali.

Tovariš Tomašević ima do nogometašev mnogo razumevanja, vendar zahteva od njih veliko.

Na koncu smo vprašali še tovariša Kompareta, kakšen imajo načrt dela pred pričetkom prvenstva. Dejal je, da so imeli v načrtu izpopolnjevanje tehnike in vigravanje, sedaj pa zaradi velikega snega skrbijo predvsem za kondicijo. Vmes bodo odigrali tekme ob morju v Izoli, Kopru in tudi v Novi Gorici. Nato bodo morebiti taborili skupaj 10 do 14 dni v Seči, seveda, če bo časa dovolj. Zatrdil je, da se je je disciplina zelo popravila in da prav tisti igralci, na katere vodstvo kluba najbolj računa, zelo marljivo trenirajo. Vadijo v telovadnici in na igrišču. Tovariš Tomašević ima do nogometašev mnogo razumevanja, vendar zahteva od njih veliko. To pa je tisto potrebno. Fantje so na vse to pristali. V sobi 104 je bilo še naprej živahno. Fantje so čakali na zdravniški pregled. Tudi to je važen sestavni del priprav na prvenstvo.

Login

Dobrodošli!

Tole je kratek pozdrav
Join Typer
Registration is closed.