Preden gre redakcija Tedenskega raporta na (ne)zaslužene počitnice, smo za vas pripravili še pregled dosežkov klubov, ki v ekipnih športih tekmujejo pod svetim imenom Olimpija. Sezona je bila dolga in pestra, končna spričevala pa so ponekod pozitivna, ponekod negativna.

NOGOMET

O članski ekipi Olimpije je bilo prelitega že dovolj virtualnega črnila, zato se nima smisla ponavljati. Zgodovinska jesen in slaba pomlad. Igralec sezone je bil mladi branilec Marcel Ratnik.

Konferenčna liga:

Vir: uefa.com

Prva liga Telemach:

Vir: prvaliga.si

Mladinska ekipa je imela v novi, medijsko bolj pokriti EON NextGen ligi, ambicije po prvem mestu, a je bila na koncu tretja.

Vir: nzs.si

Kadeti so osvojili naslov prvaka v svoji kategoriji. V tej generaciji je kar nekaj zelo nadarjenih fantov.

Vir: nzs.si

Ekipa starejših dečkov, oziroma U15, je sezono končala na sredini lestvice.

Vir: nzs.si

ŽNK Olimpija je bila, tako kot lani, spet druga. Zaostanek za prvakinjami iz Prekmurja je bil ogromen.

Vir: nzs.si

KOŠARKA

Košarkarji Cedevite Olimpije so razočarali na vseh frontah. Posebej slab je bil nastop v EuroCupu, pa tudi v ABA ligi ni bilo presežkov. Naslov slovenskega prvaka je samoumeven in ne more biti razumljen kot kak poseben uspeh. Nov trener je postal ugledni Črnogorec Zvezdan Mitrović, ki je nazadnje vodil Galatasaray, leta 2021 pa je z Monacom osvojil EuroCup.

EuroCup:

vir: euroleaguebasketball.net

Admiral Bet ABA liga:

Vir: aba-liga.com

HOKEJ

Hokejisti so imeli kar solidno sezono, tako kot košarkarji so bili slovenski prvaki (kar je glede na konkurenco samoumevno), v ICEHL pa se niso osramotili, proslavili pa tudi ne. Po koncu sezone je prišlo do velikih sprememb, saj je klub dobil novega kanadskega vlagatelja.

Vir: ice.hockey/en/

ROKOMET

Rokometašice so glede na proračun in mladost ekipe sezono odigrale po pričakovanjih. V novi sezoni bodo imele tudi novega sponzorja, Slovenske železnice.

Redni del 1B DRL ženske:

Vir: rokometna-zveza.si

Končnica 1B DRL razvrstiev 1-4:

Vir: rokometna-zveza.si

Login

Dobrodošli!

Tole je kratek pozdrav
Join Typer
Registration is closed.