NOGOMET

V predzadnjem krogu letošnje zavožene sezone je Olimpijo na derbiju v Mariboru s klopi vodil kar športni direktor Goran Boromisa, kar je zgovoren pokazatelj popolnega kaosa v klubu. Zeleno-beli so pričakovano odigrali precej povprečno tekmo in izgubili z 2:1. Edini zadetek za goste je dosegel David Sualehe v drugem polčasu, ko je celo dišalo po preobratu.

Klub je zdaj na prelomnici. Povsem jasno je, da ga ta uprava ni sposobna voditi. Ali ga bo blagovolila prodati komu drugemu ali ga bo uničila pa bo pokazal čas.

Peter Agba je bil med boljšimi posamezniki sobotnega derbija (Foto: NK Olimpija)

Mladinci so se povsem osramotili. V predzadnjem krogu EON NextGen lige so že v petek v Športnem parku Svoboda na Viču izgubili proti zelo slabi Gorici, ki je pri samem dnu razpredelnice. Rezultat je bil 0:1 za goste iz severne Primorske. Kadeti so imeli prost vikend. Če naslednjo soboto doma iztržijo vsaj točko proti Celju, bodo osvojili prvo mesto v svoji kategoriji. Počivali so tudi starejši dečki selekcije U15, ki bodo prvenstvo prav tako zaključili naslednji konec tedna proti celjskim vrstnikom.

Nogometašice ŽNK Olimpije bodo v ponedeljek spet gostile svoje prekmurske rivalke, vendar tekma ne bo odločal o ničemer.

KOŠARKA

Druga četrtfinalna tekma slovenskega državnega prvenstva proti Šentjurju je razgalila ves nesmisel sodelovanja Cedevite Olimpije v tem tekmovanju. Zmaji so nesrečne Savinjčane pred vsega 200 gledalci v Hali Tivoli odpihnili s 93:54. Zoran Dragić je dosegel 18 točk, Aleksander Šaškov 16, DJ Stewart pa 15.

Iz kluba so sporočili, da se poslavlja 36-letni Mirko Mulalić, otrok Olimpije, ki je v zelenem dresu igral med leti 2007-08, nato spet v obdobjih 2016-17 in 2019-20, nazadnje pa se je Olimpiji pridružil pred dvema letoma.

Ob zaključku njegove bogate kariere so iz kluba sporočili: »Mula, hvala za vse, kar si dal Cedeviti Olimpiji, in srečno v tvojem naslednjem življenjskem poglavju! V Zmajevem gnezdu si vedno dobrodošel!«

HOKEJ

Pri HK Olimpiji so obelodanili še dve okrepitvi, vendar ne v igralskem kadru. Položaj pomočnika glavnega trenerja bo prevzel Andrej Tavželj, bivši državni reprezentant. »Veseli smo, da se nam je pridružil človek, ki je tako predan hokeju, neutruden garač na in ob ledu,« so sporočili iz kluba. »Dolgoletni slovenski reprezentant, kapetan različnih ekip in v zadnjih letih mentor številnim mladim hokejistom.«

Na »kraj zločina« pa se vrača tudi bivši glavni trener Mitja Šivic, ki bo odslej v ljubljanskem klubu opravljal vlogo strokovnega vodje mladih selekcij. »Svoje načrte in program bo Mitja že naslednji teden predstavil staršem in mladim hokejistom ter takoj začel z delom,« so zapisali na klubskem Facebook profilu. »Veselimo se skupne prihodnosti!«

ROKOMET

Zmajčice so se na zadnji domači tekmi v tej sezoni v Tivoliju pred 50 gledalci pomerile s Koprčankami in doživele poraz s 27:32. Rokometašice Olimpije so bile premalo osredotočene, odločne in energične in so odigrale najslabšo tekmo v končnici. Najbolj učinkoviti sta bili Katarina Zupan in Špela Pugelj s po šestimi doseženimi zadetki, pet pa jih je prispevala Lana Strlič.

Olimpija bo letošnjo sezono zaključila v petek, 16. maja, proti B ekipi Krima.

Razočarane rokometašice po tekmi s Koprom (Foto: RK Olimpija)

Login

Dobrodošli!

Tole je kratek pozdrav
Join Typer
Registration is closed.