Večina tekmovanj je končanih, tako da bomo v tokratnem tedenskem raportu v glavnem poročali o košarki, za nogomet in rokomet pa smo zbrali vse lestvice za sezono 2021/22. Še vedno pa so aktivni dvigovalci uteži in plavalci.

NOGOMET

Olimpija je osvojila končno tretje mesto, kar težko označimo za izreden uspeh, ne moremo pa reči, da gre za neuspeh. Bilo je preveč nihanj in preveč pretresov znotraj kluba, da bi se ekipa lahko resno spustila v boj za naslov prvaka. Prihodnost ostaja zavita v tančico skrivnosti. Bo trener Robert Prosinečki ostal na klopi, ali ga bo premamila kakšna boljša ponudba od drugod? Koliko novih nogometašev bodo pripeljali Rudonja, Barišić in Delius?

Dvajsetletni avstrijski osrednji branilec hrvaškega rodu Mateo Karamatić (Foto: uradni Twitter profil NK Olimpija)

Športni direktor je že zavihal rokave in v klub pripeljal tri nove tujce: Litovca Justasa Lasickasa, desnega bočnega branilca iz srbskega Voždovca, ki bo neposredna zamenjava za odhajajočega Erica Boakyeja; avstrijskega Hrvata Matea Karamatića iz rezervne ekipe madžarskega, khm, se opravičujemo, slavonskega Osijeka; in argentinskega ofenzivnega vezista Agustina Doffa iz bosanskega privatnega kluba Tuzla City.

Kot vse kaže, bo Olimpija v sezoni 2022/23 še bolj potujčena, kot je bila v letošnji.

Letvica Prve lige Telemach

Vir: prvaliga.si

Mladinske kategorije so prav tako doživele precejšnje pretrese, zato ni čudno, da v spomladanskem delu mladinci in kadeti niso več dosegali tako dobrih rezultatov kot jeseni. Še najbolje je šlo pionirjem (U15), ki so v zahodni skupini zasedli tretje mesto in za tri točke zgrešili uvrstitev v finale.

Lestvica mladinske lige

Vir: nzs.si

Lestvica kadetske lige

vir: nzs.si

Lestvica lige U15 zahod

Vir: nzs.si

Dekleta so bila zelo blizu naslovu državnih prvakinj, a jim na koncu za las ni uspelo. So pa osvojile tolažilno nagrado, pokal Slovenije.

Lestvica ženske lige

Vir: nzs.si

KOŠARKA

Košarkarjem Cedevite Olimpije se po pričakovanju ni uspelo uvrstiti v finale lige ABA. Tretjo tekmo v Beogradu je dobila Crvena zvezda z 88:78 in se bo v finalu pomerila s svojim mestnim rivalom Partizanom, ki je izločil Budućnost. Za Ljubljančane je največ točk prispeval Yogi Ferrell (25), zelo učinkovit pa je bil tudi Zoran Dragić (21).

V državnem prvenstvu so bili zeleno-oranžni bolj uspešni. Že dva dni po porazu v Beogradu, so na prvi finalni tekmi Lige Nove KBM v Domžalah brez težav porazili Helios Suns z 81:66. Največ točk sta prispevala Američana Yogi Ferrell (19) in Jacob Pullen (16).

Tudi na drugi tekmi so premagali Domžalčane, tokrat je bilo v Stožicah 87:75. V kolikor zmaji zmagajo še v torek, 31. maja, v Domžalah, si bodo zagotovili naslov državnega prvaka. Najbolj učinkoviti igralci so bili s 14 točkami Jaka Blažič, Alen Omić in Zoran Dragić.

Poraz proti Crveni zvezdi je bil pričakovan (Foto: uradna spletna stran KK Cedevita Olimpija)

HOKEJ

Hokejisti so dobili nasprotnike v ligi prvakov. Žreb jim je namenil finski TPS Turku, nemške Grizzlys Wolfsburg in švicarski EV Zug.

Poleg tega so zeleno-beli spet intenzivno podaljševali pogodbe in kadrovali. Nov igralec v zmajevem gnezdu je kanadski vratar Anthony Morrone, ki je nazadnje branil za Mulhouse v francoski ligi. Nadaljnjo zvestobo klubu pa so s podpisom novih pogodb obljubili Miha Zajc, Tadej Čimžar in Joona Erving.

Nov kanadski vratar (Foto: uradni Twitter profil HK SŽ Olimpija)

ROKOMET

Dekleta so na zasluženem počitku, mi pa smo za vas izbrskali lestvice rednega dela in končnice.

1. ženska rokometna liga – zelena skupina

Vir: rzs.si

1. ženska rokometna liga – končnica – za razpored od 9. do 12. mesta

Vir: rzs.si

DVIGANJE UTEŽI

KDU Olimpija je bila zelo uspešna na pokalu Slovenije za leto 2022 v Kranju. Neli Dvoršek Munih je v ženski mladinski konkurenci osvojila zlato medaljo, v članski pa bronasto. V moški članski konkurenci pa je Jure Skedelj osvojil srebrno medaljo.

Pokal Slovenije v Kranju (Foto: uradni Facebook profil KDU Olimpija)

PLAVANJE

PK Olimpija je sodelovala na 47. mednarodnem plavalnem mitingu Pokal mesta Ljubljane, ki je bil na Kodeljevem 21. in 22. maja. Teden dni kasneje pa so plavalci Olimpije nastopili še v Brestanici in v slabem deževnem vremenu osvojili veliko medalj. V seštevku treh najboljših rezultatov je zmagal Filip Podobnik.

Zmaga v Brestanici (Foto: uradni Facebook profil PK Olimpija)

*V kolikor ste član katerega od športnih klubov, ki nosi sveto ime in smo vas v tem pregledu neupravičeno spregledali, nam javite in napako bomo do naslednjič z veseljem popravili.

Login

Dobrodošli!

Tole je kratek pozdrav
Join Typer
Registration is closed.