Prejšnji teden smo začeli z novo rubriko, v kateri bomo naredili pregled dogodkov v intergalaktičnem univerzumu Olimpija.

NOGOMET

Članska ekipa je v nedeljo zvečer gostovala na vročem terenu v Kidričevem, kjer je v preteklosti že mnogokrat pustila vse točke. Nazadnje jeseni, ko so Kidričani zmagoviti gol dosegli v sodnikovem dodatku. Tokrat pa je bilo ravno obratno, saj je Olimpija zmagala s prvim golom Nika Prelca v 93. minuti s 3:2. Več o ne preveč prepričljivi predstavi smo povedali v našem izrednem zasedanju. Poleg Prelca sta bila stelca za Olimpijo še Mario Kvesić in Timi Max Elšnik.

Mladinci in kadeti so v četrtek, 5. maja, gostovali v Zgornji Šiški pri Iliriji in oboji z identičnim rezultatom 2:1 premagali domače vrstnike. Obe tekmi si je ogledalo 70 gledalcev. Zadetka za mladinsko vrsto sta dosegla Luka Jerin in Žiga Slaviček, za kadete pa Dino Kojić in Tim Matanović.

Ekipa U15 je v soboto, 7. maja, gostovala pri vrstnikih Kopra. Pred 50 gledalci na igrišču z umetno travo na Bonifiki sta se ekipi razšli z neodločenim rezultatom 1:1. Za varovance Jake Kajtazovića je gol dosegel sin Milenka Aćimovića Mateo Aćimović.

Že v nedeljo, na isti dan kot članska ekipa, so imeli mladinci in kadeti novo tekmo, z istim nasprotnikom kot člani, Aluminijem. Kidričane so gostili v Jami pred 70 gledalci in oboji spet usklajeno dosegli identični rezultat, tokrat žal poraz z 0:1. Mladinci so že v 5. minuti ostali brez izključenega Saše Blagojevića, kar je verjetno do neke mere vplivalo na njihovo predstavo.

ŽNK Olimpija se je v mestnem derbiju na Kodeljevem pomerila z ŽNK Ljubljano v nekakšni predigri za finale pokala, ki bo med istimi nasprotnicami 11. maja v Celju. Igralke Olimpije so zanesljivo zmagale s 5:3, gole pa so dosegle Barbara Kralj, Ana Milović (2), Ema Erman in Izabela Križaj.

Olimpija in Pomurje tako ostajata v mrtvem teku za prvo mesto. Obe ekipi imata 54 točk, tretja Ljubljana jih je zbrala 36. Zmajčice so do zdaj na 19 tekmah dosegle 175 golov, od tega jih je 66 prispevala Ana Milović.

Kot zanimivost dodajmo, da v tej sezoni ženske lige nismo videli še niti enega neodločenega rezultata. Govorimo o vseh tekmah, ne samo tekmah Olimpije.

FUTSAL

Futsal Olimpija nastopa v drugi slovenski futsal ligi. Sezona se je končala konec marca, zeleno-beli pa so na koncu zasedli tretje mesto. Zadnje tekme v Sevnici Ljubljančani niso odigrali. Registrirana je bila s 5:0 za Sevničane.

Futsal Olimpija (Foto: uradna FB stran Futsal Olimpije)

KOŠARKA

Košarkarji Cedevite Olimpije so 4. maja gostovali v Laktaših pri Banjaluki in tamkajšnjo Igokeo še drugič premagali, tokrat s 74:69. Najbolj učinkovita sta bila Yogi Ferrell s 17 točkami in Melvin Ejim s 16. S to zmago so se uvrstili v polfinale ABA lige, kjer se bodo spopadli s Crveno zvezdo. Prva polfinalna tekma bo 12. tega meseca v Beogradu.

Dva dni po zmagi v Republiki Srbski pa so ljubljanski košarkarji v okviru četrtfinala končnice državnega prvenstva gostovali še v Novem mestu, pri starih rivalih Krki. Zmagali so z visoko razliko 82:63, najbolj pa sta se izkazala Zoran Dragić z 21 točkami in Yogi Ferrell s 16. Druga četrtfinalna tekma bo na sporedu v ponedeljek, 9. maja. V primeru zmage se bodo zeleno-oranžni že uvrstili v polfinale.

Dragić v Laktaših (Foto: uradna spletna stran Cedevite Olimpije)

HOKEJ

Slovenska hokejska reprezentanca si je z zmago nad Madžari v Tivoliju zagotovila napredovanje v višji kakovostni razred svetovnega hokeja. Pri zmagi 5:1 nad podaniki Viktorja Orbana je sodelovalo tudi sedem igralcev Olimpije. Žiga Pance je prispeval gol, na led pa so stopili še Blaž Tomaževič, Miha Zajc, Tadej Čimžar, Mitja Robar, Aljoša Crnović in Aleksandar Magovac.

ROKOMET

Zmajčice so gostovale v Izoli in kljub dobremu odporu proti favoriziranim Primorkam izgubile s 23:27.

»Ja, lahko se enakovredno kosamo z ekipo, ki je igrala v modri skupini rednega dela prvenstva,« so zapisali na uradnem Facebook profilu kluba. »Res pa je, da moramo biti za kaj več veliko bolj pripravljeni in optimalni.«

Rokometašice Olimpije po tekmi v Izoli (Foto: uradna FB stran RK Olimpije)

PLAVANJE IN ATLETIKA

Plavalni in Atletski klub Olimpija bosta med poletnimi počitnicami združila moči in skupaj organizirala plavalno in atletsko šolo. Kot pravijo v sporočilu za javnost, bi radi »otrokom ponudili celostni razvoj s pomočjo dveh bazičnih športov, ki sta pomemben del otrokovega motoričnega razvoja.«

Pri Enotnosti smo vsekakor veseli, da klubi, ki nosijo sveto ime, konstruktivno sodelujejo. Upajmo, da bo tega še več.

*V kolikor ste član katerega od športnih klubov, ki nosi sveto ime in smo vas v tem pregledu neupravičeno spregledali, nam javite in napako bomo do naslednjič z veseljem popravili.

Login

Dobrodošli!

Tole je kratek pozdrav
Join Typer
Registration is closed.