NOGOMET

V nedeljo popoldne je v Stožice prišel sežanski Tabor. Zaradi prostega vstopa in akcije, v kateri je Olimpija v sodelovanju s Pumo podarila 10.000 nogometnih žog, se je na tribunah zbralo okoli 5000 gledalcev. Kulisa je bila krasna, igra nekoliko manj. Olimpija je povedla že v 5. minuti, ko je po podaji Timija Maxa Elšnika z glavo zadel mladi Anes Krdžalić, ki je na mestu zadnjega veznega zamenjal kaznovanega Agustina Doffa.

V nadaljevanju pa zeleno-beli nikakor niso znali povezati vrst, gledali smo mučenje žoge, ki ga Tabor ni znal izkoristiti za izenačenje. Toda na koncu štejejo samo točke in Olimpija je s polnim izkupičkom naredila še en korak proti končnemu cilju – naslovu prvaka. Do konca je še sedem tekem, možnih je še 21 točk, prednost še vedno znaša 15 točk, tako da bi Olimpija v primeru zmage proti Bravu v Šiški, naslov lahko osvojila na derbiju z Mariborom.

Nogometaši Olimpije so gol Krdžalića proslavili skupaj s svojim trenerjem, ki je pred kratkim izgubil očeta (Foto: Miha Zupan)

Mladinci in kadeti so ta konec tedna igrali ob zelo nenavadnem terminu, v petek dopoldne. Njihov nasprotnik je bilo A2S Celje. Mladinci so v Jami pred 110 gledalci zmagali z 2:1, strelca pa sta bila Tihomir Maksimović in Matic Ivanšek. Nove tri točke zadoščajo za trenutno peto mesto na lestvici. Zaostanek za vodilno Ilirijo, ki ima tekmo manj, je šest točk.

Kadeti, ki so do tega kroga vodili na lestvici, pa so proti Celjanom doživeli poraz z 0:1. Ob 11. dopoldne se je v Jami zbralo 90 gledalcev, ki so edini zadetek v mreži čete Jasmina Jeriča videli že v 16. minuti.

Do drastične spremembe pa je prišlo pri selekciji U15. Kljub zmagi s 6:1 na gostovanju pri mestnih tekmecih Iliriji, je brez službe ostal trener Jaka Kajtazović. In njegov greh? Na klop je posadil sina direktorja enega od sponzorjev in bil takoj kaznovan s strani svojih nadrejenih. Njegovo mesto je na tekmi proti Šenčurju prevzel Klemen Avbelj, ali bo to dolgoročna rešitev, pa bomo šele videli. Z direktorjevim sinčkom v prvi enajsterici so fantje gorenjske vrstnike premagali s 6:1, med strelce pa so se vpisali Stefan Brankovski dvakrat, Maj Pirc, An Arko, Tit Kostić in Aleksej Mikulić.

ŽNK Olimpija je brez težav premagala mestne tekmice ŽNK Ljubljano z 8:1 pred 50 gledalci na pomožnem igrišču z umetno travo v Zgornji Šiški. Pod vseh osem golov sta se podpisali samo dve igralki, Sara Makovec in Ana Milović sta prispevali vsaka po štiri zadetke.

KOŠARKA

Cedevita Olimpija je klavrno sezono v Eurocupu zaključila s še enim porazom. V Dvorani Stožice jih je pred 1300 gledalci premagal francoski JL Bourg z 88:75. Pri zeleno-oranžnih se je najbolj izkazal hrvaški reprezentant Karlo Matković, ki je prispeval 28 točk in 9 skokov. Edo Murić je dodal 15 točk. »Z Bourgom smo se kosali tako rekoč 30 minut, zadnjih deset minut pa smo nekako razpadli,« je po tekmi povedal trener Miro Alilović. Francozi so pred to tekmo doživeli kar šest zaporednih porazov.

Ljubljančani so evropsko sezono končali na samem dnu skupine A in so poleg predzadnjega Cluja ter Dolomitov in Slaska iz skupine B, ena od le štirih ekip, ki ne bodo nadaljevale s tekmovanjem v drugem krogu. Za klub s takšnimi ambicijami in takšnim proračunom vsekakor nesprejemljiv neuspeh.

Košarkarji Cedevite Olimpije Eurocup zapuščajo sklonjenih glav (Foto uradni TW profil KK Cedevita Olimpija)

HOKEJ

Hokejisti trenutno niso v tekmovalnem ritmu, kljub temu pa v pisarnah ne mirujejo. Pred kratkim so sporočili, da so podaljšali pogodbo z branilcem Kristjanom Čeponom, ki je otrok kluba in slovenski reprezentant.

»Sem otrok Olimpije in igrati za moj domači klub pred domačimi gledalci je zame nekaj posebnega in seveda upam, da nas gledalci podprejo v čim večjem številu,« je Čepon povedal ob podpisu pogodbe za uradno spletno stran kluba.

Čepon ostaja v zmajevem gnezdu (Foto: uradni TW profil HK SŽ Olimpija)

ROKOMET

Članice RK Olimpije ta teden niso imele tekme, nastopile so samo starejše deklice, ki so v Tivoliju premagale Zvezdo iz Logatca z 28:26 in kadetinje, ki so gostovale v Zagorju, kjer so bile poražene s 24:20.

JUDO

JK Olimpija je v nedeljo, 26. marca, nastopila na državnem prvenstvu za člane in članice v Hočah pri Mariboru in dosegla velik uspeh. S tremi zlatimi in eno bronasto medaljo je zasedla prvo mesto v konkurenci 23 klubov iz vse Slovenije.

Z zlatom so se okitile Nicki Norčič, Anja Štangar in Maruša Štangar, bronasto medaljo pa je osvojil Marko Vrhovnik.

Nicki Norčič je stala na najvišji stopnički (Foto: uradne spletna stran JZS)

Login

Dobrodošli!

Tole je kratek pozdrav
Join Typer
Registration is closed.