Očitno je vso športno srečo v prestolnici ta vikend potrošila Olimpija, saj so ljubljanski nižjeligaši zabeležili katastrofalne rezultate. Razpored sicer ni bil tako slab in pričakovati je bilo, da bo še kakšen izmed ljubljanskih klubov po dobrem začetku sezone z novim uspehom napovedal kandidaturo za naslov, a se to tokrat ni zgodilo. Slovan, Svoboda, Ljubljana, Tabor 69, OŠ Olimpija in Šmartno so namreč vsi po vrsti izgubili.

Praktično edini ljubljanski klub, ki tokrat ni razočaral, je Ilirija. Zeleno-bele je namreč čakalo težko gostovanje v Kranju pri tretjeuvrščenem Triglavu, ki se sicer še vedno ukvarja z določenimi problemi, a vseeno sodi v najožji krog kandidatov za visoka mesta tudi na koncu. Ilirija resda na kultnem stadionu Stanka Mlakarja tudi tokrat ni uspela zatresti mreže, a to ni uspelo niti domačim, tako da sta se moštvi razšli z začetnim neodločenim izidom. Točka je za mlade Ljubljančane, ki trenutno ne uspejo niti napolniti klopi za rezervne igralce, vsekakor lep uspeh, še posebej če gre soditi po pričakovanjih pred tekmo ter po razočaranju domačega moštva po njej. Ilirija tako ohranja minimalno prednost pred najbolj ogroženimi, v naslednjem krogu pa jo čaka nova težka naloga, saj v Zgornjo Šiško prihaja Gorica. Tekme 9. kroga 2. SNL bodo na sporedu že v sredo.

Štadion Ilirije v Zgornji Šiški je tokrat sameval, ker so bili zeleno-beli v Kranju (Foto: Miha Zupan)

V tretji ligi sta tokrat oba ljubljanska kluba razočarala. Slovan, ki je sezono začel tako odlično, je doživel pravi polom v Vipolžah, kjer so ga pričakala Brda, pred tekmo zadnjeuvrščena ekipa lige z nič točkami. A vsaka tekma je zgodba zase in danes so bili Brici pač uspešnejši. Edini zadetek je sredi drugega dela igre dosegel Jani Nešković, omeniti pa gre še, da je Slovan tokrat nastopil brez Milana Đajića in Nejca Vidmarja, ki je sedel zgolj na klopi. Ekipa Mihe Jošta je tako zdrsnila na tretje mesto, saj jo prehitel Dob, ki je Kočevju nasul kar devet golov. Zdi se, da se bo Slovan na dolgi rok realno težko kosal z Dobljani in Šenčurjani, ki oboji kažejo precej bolj konstantno formo. Rdeče-bele v naslednjem krogu čaka domača preizkušnja z Vrhniko, ki lani kljub odlični sezoni Slovana v dveh tekmah ni uspela premagati.

Če je bil poraz Slovana pri zadnjeuvrščenemu precejšnje presenečenje, pa prav nasprotno velja za poraz Svobode. Ta se je namreč na Viču pomerila z vodilnim moštvom iz Šenčurja in po zadnjih predstavah nihče razen največjih optimistov česa drugega niti ni pričakoval. Že v prvem polčasu so gostje zadeli dvakrat, domače pa je malo pred odmorom s pomočjo najstrožje kazni v igro vrnil Jovan Koprivica. Ko je po uri igre do enajstmetrovke prišel še Šenčur, uspešen je bil znani drugo- in tretjeligaški napadalec Samo Kokalj, je bila tekma praktično odločena. Svoboda s tremi točkami ostaja prikovana na mesta za izpad, slabše od nje pa je le še Kočevje. Možnosti, da bi se to spremenilo že v naslednjem krogu, niso največje, saj zasedba Hajra Rizvića odhaja na vselej neugodno gostovanje v Vipavo.

Igrišče na Ježici ni optimalno za spremljanje nogometnih tekem (Foto: uradni profil NK Ljubljana)

Čeprav je »spectator sport« za objekt na Ježici »misaona imenica« (če si lahko privoščim tak internacionalni uvod), pa je maloštevilna publika tokrat lahko spremljala vrhunsko nogometno predstavo, kakršne se ne bi sramovali niti marsikateri klubi iz višjih lig (na čelu s Svobodo). Ljubljanski dvoboj med IB 1975 in Ljubljano je postregel z zanimivim nogometom. Svoje je ob nogometaših obeh moštev pristavil tudi Dažbog, ki je tik po začetku srečanja z oblaki zakril sonce, tako da so lahko gledalci na (edini) vzhodni tribuni tudi dejansko videli dogajanje. V prvem delu je bila boljša Ljubljana, ki si je priigrala nekaj lepih priložnosti, a njeni igralci na čelu s Tatarevićem in Ovijačem pri strelih niso bili dovolj natančni. V drugem delu se je situacija nekoliko spremenila, sploh potem ko je nespretnost šišenske obrambe in drugega Ovijača izkoristil bivši igralec njihovega kluba Siniša Marinović. Po lepi akciji iz avta je Ljubljana z golom Klemna Kolarja izenačila, tekmo pa je prelomil dogodek nekaj minut kasneje, ko je nerodno posredovanje Yaye Goura sodnik ob glasnih protestih gostov precej strogo okarakteriziral za najstrožjo kazen. Do konca sta nato padla še dva gola, a je ostalo pri zmagi domačih, ki so se na ta način vsaj za en dan zavihteli na vrh tabele.

Druga dva ljubljanska četrtoligaša sta tokrat nastopila v gosteh. OŠ Olimpija se je odpravila v Kisovec, kjer je tokrat prejela »samo« dva gola, a zopet gladko izgubila in posledično ostala na zadnjem mestu. Gostje so imeli na klopi štiri nogometaše in glede na to, da je Amar Duranović prejel rdeči karton, jih bo v prihodnje morda še nekoliko manj. Enako neuspešen je bil tudi Tabor 69, ki je z identičnim rezultatom 2:0 klonil v Jevnici, za katero je bila to prva zmaga v sezoni. Tudi v naslednjem krogu bo moštvo Blaža Puca težko popravilo svoj izkupiček, saj bo v Maksovem Gaju gostilo prvega favorita prvenstva, IB 1975 s sosednje Ježice. Več možnosti za prvo točko ima vsaj na papirju OŠ Olimpija, saj se bo na Viču pomerila s prav tako dokaj skromno ekipo Mengo 28.

V peti ligi je Šmartno razočaralo, saj je na domačem terenu izgubilo s Komendo. Liga bo po rezultatih prvih treh krogov očitno precej bolj izenačena, kot je bilo pričakovati, ekipo Šmartnega pa v naslednjem krogu čaka nov domači obračun s Termitom.

Razpored – lige:

2. SNL
20.9. Ilirija-Gorica

3. SNL
23.9. Slovan-Vrhnika
24.9. Vipava-Svoboda

RLL
23.9. Ljubljana-Kamnik
23.9. OŠ Olimpija-Mengo 28
24.9. Tabor 69-IB 1975

MNZ
23.9. Šmartno-Termit

Login

Dobrodošli!

Tole je kratek pozdrav
Join Typer
Registration is closed.