Sobota je prinesla nenavaden mestni dvoboj v Spodnji Šiški ter nov kiks Slovana, ki je zdaj verjetno tudi že dokončno izgubil vse možnosti za naslov. Zelo pomembna je bila tudi nedeljska tekma v Gorici, kjer je Ilirija nadaljevala s svojim prostim padom proti tretji ligi.

Ilirija je pripotovala v Novo Gorico s slabo popotnico in nekako po pričakovanju se je tudi ta tekma končala podobno kot večina prejšnjih. Vse je bilo bolj ali manj odločeno že po nekaj minutah, ko so Goričani povedli z 2:0, do premora pa je nato padel še en gol. Končalo se je s suverenih 4:1 za Gorico, pri čemer je častni gol za zeleno-bele dosegel novinec Dejan Maksimović. Tudi sicer rezultati tega kroga Iliriji niso šli ravno na roko, saj je Tolmin senzacionalno (in za nekatere sumljivo) ugnal vodilno Nafto, medtem ko je Fužinar iztržil točko proti Bistrici, s čimer se je zaostanek zgornješišenskega kluba za neposrednimi tekmeci še dodatno povečal. V četrtek so sicer Ilirijani izpadli tudi iz pokala, čeprav niti niso igrali slabo, a je bil zanje usoden podaljšek, v katerem so prejeli dva zadetka. Prav lahko pa bi se končalo tudi drugače, sploh če bi nekatere dvomljive odločitve sodnika šle na roko Iliriji namesto Beltincem.

V tretji ligi je Slovan na gostovanju pri Vrhniki pred (vsaj uradno) nekaj več kot sto gledalci začel odlično, saj je z zadetkom svojega prvega zvezdnika Milana Đajića dobil prvi polčas z 0:1. V nadaljevanju pa so Vrhničani prišli do enajstmetrovke, ki jo je uspešno realiziral njihov najboljši strelec Arijan Djelovci in moštvi sta se razšli z delitvijo točk. Točka desetouvrščeni Vrhniki v boju za obstanek pomeni ogromno, Slovan pa z njo ne more biti pretirano zadovoljen, saj je svoj zaostanek za vodilnim Dobom povečal na deset točk, s čimer je prvak zdaj praktično že dokončno odločen. Če je pred tem krogom kdo morda še gojil kakšno upanje, ga zdaj verjetno ne več. Dob je v derbiju kroga namreč suvereno odpravil tudi tretji Šenčur in realno ni praktično nobenih možnosti, da bi v zadnjih nekaj tekmah proti šibkejšim nasprotnikom izgubil tako veliko točk.

V Športnem parku Svoboda so gledalci videli zmago domačih Vičanov (Foto: MZ)

Bolje je šlo Svobodi, ki je v sicer nekoliko manj važni tekmi pred domačo publiko odpravila Vipavo. Marinko Mačkić je po začetnih nihanjih očitno dobro sestavil moštvo, ki je v zadnjih tekmah doseglo tri zaporedne zmage. Tokrat se je poleg osrednjega napadalca Jovana Koprivice, ki redno trese nasprotne mreže, z zmagovitim golom izkazal še vezist Niko Munda, za katerega je bil to sicer tretji zadetek v letošnji sezoni, a prvi zares prominenten, saj je prejšnja dva dosegel v golijadi proti Brdom. Svoboda je z zmago skočila pred tokratnega nasprotnika na odlično šesto mesto, v naslednjem krogu pa jo čaka oddaljeno gostovanje v Mirnu. Tamkajšnja Adria sicer ni več v takšni formi kot jeseni in z dobro igro bi lahko Svoboda morda prišla celo do četrte zaporedne zmage.

V Šiški je mestni obračun med Ljubljano in ekipo IB 1975 prinesel razplet, o kakršnem ponavadi beremo, bolj poredko pa takšne tekme spremljamo v živo. Srečanje, ki ga je zaznamovalo zlasti nezanesljivo sojenje, se je namreč končalo s kar štirimi rdečimi kartoni, tremi v vrstah domače Ljubljane. Gostje so prek Tomyja Veissa hitro povedli, po pol ure igre pa je po medsebojnem obračunavanju sodnik Gregor Kramer izključil po enega igralca na vsaki strani. Ljubljana je kmalu nato po lepi akciji in zaključku Klemna Kolarja uspela izenačiti, tik pred odmorom pa je IB 1975 iz hitrega protinapada z golom Tomasa Sabadina nekoliko nepričakovano prešel v vodstvo. Tekma se je nato prelomila v 49. minuti, ko se je za domače sporen protinapad končal s prekrškom in kar dvema rdečima kartonoma. Gostje so številčno premoč kajpak uspeli unovčiti, saj so do konca tekme napolnili mrežo Ljubljane, zmagali s 6:2 in se ji približali na dve točki zaostanka. Oslabljene Šiškarje v naslednjem krogu čaka gostovanje v Kamniku, Ježičani pa bodo v še enem lokalnem dvoboju gostili Tabor 69.

Pomožno igrišče z umetno travo v Športnem parku Ljubljana je bilo prizorišče bizarne in redko videne tekme med Šiškarji in Ježičani (Foto: MZ)

Poleg OŠ Olimpije, ki je ugnala kisovško Svobodo, je prav Tabor 69 tokrat dosegel lep uspeh, saj je pred domačo publiko izredno suvereno odpravil Jevnico. Besedo domačo tu uporabljamo zgolj pogojno, saj je bila tekma zaradi slabega stanja igrišča na Brodu odigrana kar v Spodnji Šiški, nekaj ur pred dvobojem Ljubljana-IB 1975. Za zmago s 3:0 so zadeli Uroš Čakš, Klemen Tratnik in Filip Kalaković, tekmo pa si je ogledalo le 26 ljudi, torej zgolj tisti res najzvestejši spremljevalci obeh ekip. Podobno boren je bil tudi obisk v Šmartnem, kjer so domači poskrbeli za precejšnje razočaranje. Po enajstmetrovki, ki jo je uspešno izvedel Ordanče Petruševski, so namreč izgubili proti Dragomeru z 0:1 in s tem tudi izgubili drugo mesto na lestvici. Prehitel jih je Ihan, ki je v derbiju kroga ugnal Kolpo.

 

Razpored – lige:

  1. SNL

13.4. Ilirija-Fužinar

  1. SNL

13.4. Slovan-Jesenice

14.4. Adria-Svoboda

RLL

13.4. Kamnik-Ljubljana

13.4. IB 1975-Tabor 69

13.4. Mengo 28-OŠ Olimpija

Login

Dobrodošli!

Tole je kratek pozdrav
Join Typer
Registration is closed.