Pilotna epizoda podkasta Nogometni antikvariat

Zaradi praznovanja stoletnice NZS (1920-2020) naša nogometna zgodovina dobiva nekaj več pozornosti kot je to običajno. Kljub temu pa je poznavanje športne preteklosti vesoljnega Slovenstva še vedno pomanjkljivo in premalo izpostavljeno. Zato smo se pri TDOFC odločili, da poskusimo s spin-off podkastom, v katerem se bomo nekoliko oddaljili od zgolj zeleno-belih tem in se ukvarjali s splošno zgodovino nogometa na Slovenskem.

V ta namen smo h sodelovanju povabili Tima Dobovška, da bi v tandemu z Miho Zupanom in ob pomoči ostalih članov TDOFC, dvignil tančico skrivnosti in v sproščeni debati razkril mnoge zanimive in slabo poznane podrobnosti iz zgodovine te čudovite igre na naših tleh.

V pilotski epizodi smo šli na sam začetek, več kot 120 let v preteklost, ko so se ljubljanski, mariborski in celjski Nemci prvič zapodili za nogometno žogo na področju današnje Slovenije. To obdobje slovenske nogometne zgodovine je bilo v preteklosti zapostavljeno in zavito v meglo. Ovrgli smo nekaj napačnih (in globoko zakoreninjenih) mitov o prvih tekmah in klubih. Eden najbolj trdovratnih mitov je tisti o nogometnem klubu v Lendavi iz leta 1903. Je ta klub zaživel? Je igral tekme? Je bil res prvi klub na Slovenskem? Še zdaleč ne…

Ta in še mnoge druge zanimivosti vam v pilotski epizodi NOGOMETNEGA ANTIKVARIATA predstavimo na poljuden (in upajmo) ne preveč suhoparen način. V načrtu imamo, da vam v mesečnem ritmu postopoma predstavimo vsa zgodovinska obdobja nogometa na naših tleh.

Če vam je naše delo všeč in vam gmotno stanje to dopušča, nas lahko podprete s klikom na spodnji gumb. Hvala vam! Vsekakor pa smo veseli vsake delitve in širitve vesti o obstoju strani in podkasta.

Zakaj se ne bi nanj kar naročili? To lahko storite na vseh najpopularnejših platformah:

spotify-podcast-badge-wht-grn-165x40-2

Login

Dobrodošli!

Tole je kratek pozdrav
Join Typer
Registration is closed.