Kar se tiče ljubljanskega nogometa, najbolj zanimiva novica ta teden ne prihaja iz igrišč, pač pa iz pisarn. Pri Iliriji so namreč po daljši negotovosti vendarle uradno objavili to, o čemer se je govorilo že lani. Klub, oziroma bolje rečeno podjetje povezano s klubom, prevzemajo nekdanji teniški zvezdnik Aljaž Bedene in ameriško podjetje Sport Venture Group. Sodeč po prvih izjavah med glavne cilje novih lastnikov sodita zlasti ureditev mladinskega centra in prenova Športnega parka, kjer naj bi med drugim zrasla večnamenska dvorana.

Na igrišču Ilirija nadaljuje z dobrimi predstavami, saj je po domači zmagi nad Triglavom sledila še gostujoča nad Fužinarjem. Tudi tokrat so bili zeleno-beli izjemno učinkoviti, Korošcem so namreč nasuli kar štiri gole, od tega tri novinec v zgornješišenskem moštvu Matej Poplatnik. Ilirija po šestih krogih zaseda šesto mesto, pri čemer so razlike, kot se za ta del sezone spodobi, seveda minimalne. V naslednjem krogu Ilirijane čaka domači obračun z Bistrico, ki v drugi ligi spet igra po treh desetletjih in je prav tako začela nadvse solidno.

Ilirija je pristala v rokah sklada, ki ga zanima predvsem štadion, ki je v lasti kluba (Foto: Miha Zupan)

Manj uspešni sta bili ljubljanski ekipi v tretji ligi. Če je poraz Svobode pri favoriziranem Šenčurju še nekako pričakovan, pa je za novo razočaranje poskrbel Slovan, ki je pred domačo publiko klonil proti moštvu Šobec Lesce. Leščanom očitno igrišče na Kodeljevem ustreza, saj so tu slavili že lani, tokrat pa so vajo ponovili. Strokovni štab Slovana na čelu z Zlatanom Ljubijankićem lahko pred pomembnimi tekmami bolj kot rezultat skrbi slaba igra domačega moštva. V naslednjem krogu rdeče-beli gostujejo pri vodilni Vrhniki, kjer bodo morali pokazati precej več, če želijo ostati neporaženi.

V četrti ligi je Tabor 69 po uvodnem porazu v Kamniku dosegel tudi prvo zmago. Na domačem terenu je z minimalnih 1:0 ugnal skromno Ivančno Gorico, ki, podobno kot že lani, za gostovanja komaj nabere dovolj igralcev. Precej težjega nasprotnika je imel IB 1975, ki je gostoval v Črnomlju. Tudi proti Beli krajini so Ježičani kljub slabši predstavi potrdili določeno kvaliteto, pomembne točke ali morda celo treh pa sta jih stala zgrešena enajstmetrovka in avtogol Pibernika v praktično zadnji sekundi srečanja. »Nismo bili zadovoljni z rezultatom 1:1, poskušali smo napadati, a žal pustili preveč prostora,« je po srečanju povedal trener Ježičanov Darin Vitanc.

Ko je šišenska Ljubljana nazadnje gostovala v Medvodah, je zanesljivo zmagala (Foto: Miha Zupan)

Najuspešnejše so bile ljubljanske ekipe v najnižji ligi. Šišenska Ljubljana je na derbiju kroga proti Dragomeru (lani druga in tretja ekipa lige) upravičila pričakovanja in po trdi tekmi slavila z 2:0. Gostje so zavoljo izključitve Judeža večino tekme igrali z enim več, a so domači zdržali in se z zmago zavihteli na vrh razpredelnice. Modro-bele pred pokalnim derbijem čaka še gostovanje v Medvodah, kjer so brez večjih težav slavili že lani in tudi tokrat gre pričakovati nekaj podobnega, saj so nogometaši iz mesta ob Sori nazadnje na gostovanju v Podzemlju izgubili kar z 9:1. Na sporedu pa je bil tudi ljubljanski obračun, v katerem je OŠ Olimpija minimalno ugnala Šmartno in zabeležila prvo zmago v zgodovini kluba.

V sredo 14. septembra bo na sporedu prvo kolo pokalnih srečanj, v katerem se nižjeligašem pridružijo tudi moštva iz prve lige (razen seveda Olimpije). Šlo bo torej zares in ker so bili ljubljanski klubi v predkolu večinoma uspešni, bomo lahko tokrat spremljali kar nekaj zanimivih srečanj. V ospredju sta seveda dva ljubljanska obračuna, tradicionalni derbi med Ljubljano in Slovanom na pomožnem igrišču v Šiški, ter dvoboj Brava in Svobode nekaj metrov stran na glavnem stadionu, tako da bodo v istem tekmovanju na enem prostoru hkrati ob istem času igrali kar štirje klubi. Gre vsekakor za nevsakdanjo situacijo, a nov pokalni sistem in situacija v tem delu mesta očitno lahko poskrbita tudi za kaj takšnega.

Športni park Ljubljana v Spodnji Šiški bo gostil kar dve pokalni tekmi hkrati (Foto: Miha Zupan)

Razigrana Ilirija bo gostovala v Mengšu, kjer so domači sicer v dobri formi, a bi bila zaradi razlik med nivoji tekmovanja vse razen napredovanja drugoligaša kajpak senzacija. Na papirju najbolj izenačeno srečanje se obeta v četrtni skupnosti Vižmarje-Brod, kjer bo domači Tabor 69 pričakal Kočevje. Kočevci so v predkrogu ugnali favorizirani Rudar, tako da tudi na tokratnem gostovanju prav gotovo ne bodo brez možnosti. IB 1975 naj bi nastopil v Dobu, vendar tekma za razliko od ostalih zaenkrat še ni bila delegirana. Vsa srečanja se bodo načeloma začela ob 16:30.

Razpored – lige:

2. SNL

10. 9. Ilirija-Bistrica

3. SNL

10. 9. Dren Vrhnika-Slovan

10.9. Svoboda-Adria

RLL

10. 9. IB 1975-Mengo 28

11. 9. Trenje-Tabor 69

MNZ

10. 9. Jezero-Ljubljana

10. 9. Dragomer-OŠ Olimpija

11. 9. Šmartno-Vir

Razpored – pokal:

14. 9. Tabor 69-Kočevje

14. 9. Bravo-Svoboda

14. 9. Ljubljana-Slovan

14. 9. Mengo 28-Ilirija

20. 9. Dob-IB 1975

Popravek: Tekma med Dobom in IB 1975 je bila naknadno prestavljena na 20. september.

Login

Dobrodošli!

Tole je kratek pozdrav
Join Typer
Registration is closed.