Tokratni vikend je bil za ljubljanske klube nekoliko uspešnejši kot prejšnji. Izkazala se je zlasti Ilirija, ki je na težkem gostovanju prišla do točke, medtem ko tega nikakor ne moremo trditi za Svobodo, ki je na izjemno pomembni tekmi v Žireh doživela težak poraz. Poraz, ki bi se ob koncu sezone lahko izkazal celo za usodnega. Gol kola je medtem na mestnem obračunu zabil mladi Grega Ovijač, ki je zadel direktno iz kota.

Ilirija je po slabi predstavi proti Dravinji na Dolenjsko odpotovala z mešanimi občutki, a je na pomembnem obračunu proti Krki na koncu izvlekla veliko točko. Domači so bili sicer v prvem delu nevarnejši nasprotnik in so tudi zasluženo povedli, potem ko je pet minut pred odmorom bivši igralec Ilirije Maj Rorič podajo Ismirja Nadarevića pretvoril v vodstvo z 1:0. V drugem delu pa je Ilirija zaigrala precej bolje in nekaj minut pred koncem nekoliko nepričakovano, a vendarle zasluženo prišla do izenačenja. Gol za končnih 1:1 je zabil povratnik Tilen Mlakar, za katerega je bil to prvi zadetek v zeleno-belem dresu po dveh letih. Krka očitno kljub okrepitvam ni tako zelo močna in bržkone se obeta še zelo zanimiv boj za obstanek. Ilirija bo v tem pogledu novo zahtevno tekmo igrala že naslednji vikend, saj se bo pomerila z razpoloženo Bistrico.

Verjetno najpomembnejša tretjeligaška tekma tega kroga se je igrala na stadionu Polje v Žireh, kjer ste se srečala istoimenski domačin in Svoboda, moštvi, ki ju je v spodnji polovici razpredelnice pred tekmo ločevalo pet točk. Domači so nujno potrebovali zmago in so jo tudi dosegli, potem ko je edini gol na tekmi tik pred odmorom dosegel Matic Debeljak. Novi trener Svobode Marinko Mačkić je torej v pomlad zakorakal precej neuspešno in bo imel zdaj veliko dela, če želi v doglednem času obrniti trend. Ker so tudi zasledovalci večinoma izgubili, je Svoboda sicer ostala na osmem mestu, a je to bolj slaba tolažba. Razlika do mest, ki vodijo v nižji rang, je namreč zdaj le še tri točke in Vičani bodo imeli očitno spomladi precej več dela, kot so se še do pred kratkim nadejali.

Moštvo Slovana, ki je ugnalo Šobec Lesce (Foto: ND Slovan)

Uspešnejši je bil Slovan, ki se je tokrat pred domačo publiko pomeril z ekipo Šobca iz Lesc. Maloštevilni gledalci na Kodeljevem, ki jih je delegat sicer naštel 150, so lahko spremljali živahno predstavo s kar lepim številom zadetkov. Slovan je po zgodnjih golih Davida Popovića in Dimitrija Jenka dolgo časa suvereno vodil, a so Gorenjci z golom tik pred odmorom poskrbeli za zanimivejše nadaljevanje. In res ni minilo še niti deset minut drugega dela, ko je bil izid na semaforju že poravnan, zadel pa je najboljši strelec gostov Lazar Ikač. V zaključku tekme je Slovan poskušal vse, da bi odnesel zmago in ko je že kazalo, da mu to ne bo uspelo, je na sceno stopil rezervist Medin Ibričić, ki je s prvencem v rdeče-belem dresu odločil srečanje v domačo korist. Omenimo še, da je Slovan tokrat nastopil brez poškodovanega kapetana Jovana Vidovića in da je drugouvrščeni Šenčur visoko izgubil v Mirnu, tako da se mu je Slovan spet precej približal.

V četrti ligi sta se igrala kar dva mestna obračuna. Nekoliko pomembnejši je bil tisti na Brodu, v katerem sta se pomerila domači Tabor 69 in vodilna Ljubljana. Ker je omenjena tekma potekala hkrati s prvoligaškim srečanjem med Olimpijo in Bravom, se je na tribuni zbralo manj kot 50 ljudi, ki so bili lahko zelo hvaležni za streho, saj je celoten prvi polčas močno deževalo. Ljubljana je bila celotno tekmo precej boljši nasprotnik, a se je mreža prvič zatresla šele po hudi napaki oziroma napačni povratni podaji domačih, ko je darilo izkoristil vselej prisebni Emil Daliposki. Za gol dneva je poskrbel že omejeni Grega Ovijač, ki je dosegel redko viden gol direktno iz kota, v drugem polčasu pa sta delo dokončala še razpoloženi Klemen Kolar, ki je zadel po lepi solo akciji in rezervist Ervin Kaltak, ki je izkoristil podajo Kolarja za končnih 0:4. Z novo suvereno zmago Ljubljana ostaja na vrhu lestvice, naslednji vikend pa jo čaka domači obračun z moštvom Trebnjega.

Maloštevilni gledalci na Brodu so bili zelo zadovoljni, da ima stara in dotrajana tribuna na igrišču Tabora 69 vsaj streho (Foto: Miha Zupan)

Drugi mestni obračun je bil odigran v nedeljo dopoldne na Ježici, srečala pa sta se IB 1975 in OŠ Olimpija. Optimistične napovedi Svobodine B ekipe so se izkazale za dokaj upravičene, saj je OŠ Olimpija proti močnemu nasprotniku zaigrala mnogo bolje kot na večini jesenskih tekem. Pred maloštevilnimi gledalci so domači potrebovali več kot eno uro, da so prek Agrona Shale prišli v vodstvo, a so že nekaj minut kasneje gostje izenačili, strelec je bil Matej Žagar. Ko se je že zdelo, da bo OŠ Olimpija prišla do presenetljivega remija in velike točke, pa je domači napadalec Simeon Kirovski z zmagovitim golom vendarle poskrbel, da so točke ostale na Ježici. Varovance Darina Vitanca v naslednjem krogu čaka gostovanje v Ivančni Gorici, OŠ Olimpija pa bo doma gostila Kamnik.

Razpored – lige:
2. SNL
23.3. Ilirija-Bistrica
3. SNL
23.3. Svoboda-Kočevje
Škofja Loka-Slovan
RLL
23.3. Ljubljana-Trebnje
23.3. Ivančna Gorica-IB 1975
23.3. OŠ Olimpija-Kamnik

Login

Dobrodošli!

Tole je kratek pozdrav
Join Typer
Registration is closed.