Krvavih žuljev vam na ogled predajamo našo stvaritev. Z danimi resursi, ki so nam na voljo, je to to. Da bo v prihodnje bolje ne dvomimo in že kujemo nove načrte.

Hvala vam, ker nas čitate, prenašate in podpirate. Hvaležni smo za vsak klik na PayPal gumb, če pa zastopate kako spodobno, po možnosti lokalno blagovno znamko ali nas želite kakorkoli drugače podpreti ali priskočiti na pomoč, nas dregnite na marketing afna enotnost pika si.

Kaj?

Kaj tole sploh je, kaj naj bi predstavljalo in pač nasploh … KAJ?
Pojdimo lepo počasi in po vrsti. Enotnost je spletni medij, ki namerava s pomočjo zanesenjakov zapolniti vrzel, ki je že dolga leta prisotna v našem medijskem prostoru. Prostoru, kjer je šport, zlasti nogomet, tisti nebodigatreba, ki pač mora biti prisoten, a nič kaj dosti več.

Enotnost je spletno mesto, kjer boste lahko prebrali, poslušali in tudi videli vsebine, ki vam ne bodo v obraze skakale s kričečimi in klikfehtajočimi naslovi izpod peres ljudi, ki nekaj pomenijo tudi na področjih izven športa, druži pa jih ljubezen prav do tega.

Zakaj?

Ker smo mnenja, da si slovenski medijski prostor zasluži tudi na področju športa kak kvalitativni presežek in ne zgolj osnovnošolskega prekladanja medmetov, velikih tiskanih črk in senzacionalističnih neumnosti. In zato, ker smo na poti, ki smo jo doslej prehodili s podkastom Tajno društvo OFC, spoznali nekaj izjemnih ljudi, ki ne le, da so nam dali veter v jadra, temveč so nam bili kojci pripravljeni priskočiti na pomoč, čeprav nanje za ovinkom čakajo priznane mednarodne publikacije, ki jih moledujejo za kak tekst. Zato.

Kdo?

Petercu brez krmarja se kot prvi pridružuje dvojec, ki v svetu nekaj pomeni in ve, kaj piše in govori. V prihodnosti se nadejamo še novih imen iz sveta novinarstva, kulture, športa nasploh, športnega marketinga, grafičnega oblikovanja ali česa čisto tretjega. Vsem je in bo skupno predvsem to, da nam je za šport mar in v njem prepoznavamo malto v opečnem zidu normalne družbe, njen ključni gradnik, pa tudi tisto nevidno silo, ki zmore združiti tudi navidez nezdružljivo.

Boštjan Videmšek

Novinar, tekač, poročevalec z najhujših kriznih žarišč, pisec kolumn v priznanih svetovnih medijih, avtor več knjig, predvsem pa je popolnoma nor na zeleno-bele (v najboljšem možnem pomenu besede). Že ko smo se prvič srečali, nam je bilo jasno, da imamo opravka s sorodno, a v medijskem svetu precej bolj izkušeno dušo. Ko pa nam je na vprašanje, če je za, da nekaj skupaj ušpičimo, pritrdilno odgovoril še preden smo ga uspelo dokončati, smo vedeli, da je Enotnost nekaj, kar preprosto moramo spraviti skupaj, pa naj stane kar hoče. Poleg kolumn lahko od Boštjana pričakujete tudi navijaško dopisovanje in obujanje spominov, ki ga bosta vršila z Žigo.

Žiga X Gombač

Žiga je mladinski pisatelj z zavidljivo kilometrino, sicer pa sam zase pravi, da je medijski multipraktik. Voditeljstvo, urednikovanje, pisanje, ni vloge, ki bi mu bila tuja. Za časa vladavine Jurija Schollmayerja je tudi skrbel za klubske odnose z javnostmi in v tej vlogi obiskal tudi kultni Anfield. Pravi, da je dolgo časa čakal, da ga le povabimo v podkast, za kar se mu iskreno opravičujemo. Je neusahljiv vir štorij o zgodah in nezgodah ljubljanskega navijaškega gibanja in presrečni smo, da je del te zgodbe.

Od kod ime?

Enotnost je eno od prvih povojnih imen kluba, ki ga štejemo za predhodnika Olimpije. Zanj smo se odločili tudi zato, ker gre za besedo z velikim simbolnim pomenom in v tem kratkem skupku znakov čudovito povzema to, k čemur stremimo – ko delo različnih ljudi, z različnimi pogledi in dojemanjem sveta vodi k skupnemu, enotnemu, višjemu cilju.

Login

Dobrodošli!

Tole je kratek pozdrav
Join Typer
Registration is closed.