Ker zaradi pomanjkanja razpoložljivega kadra nismo mogli posneti izrednega zasedanja po pokalni tekmi Brinje-Olimpija, smo se odločili, da se vam vsaj delno oddolžimo s fotozgodbo s tega zanimivega srečanja.

Glavna tribuna štadiona v Grosuplju je bila kljub slabemu vremenu skoraj povsem polna. Po uradnih podatkih se je zbralo 800 gledalcev.

Olimpija je nastopila v nekoliko premešani postavi: Pintol, Silva, Karamatić, Mijailović, Krefl, Agba, Posavec, Kasa, Pinto, Boultam, Nukić. V drugem polčasu so nastopili še Florucz, Sualehe, Pedro Lucas, Brest in Fadida.

Domači so na igrišče poslali sledečo enajsterico: Trobec, Kapun, Šparovec, Brkić, Piskule, Kene, Kovač, Stojaković, Matko, Makovec, Tomažon Beguš. V drugem polčasu so nastopili še Kepic, Klančnik, Žavbi in Perger.

To ni bilo prvo uradno srečanje teh dveh klubov. V sezoni 2006/07 sta se moštvi pomerili v četrti ligi, oziroma Regionalni ljubljanski ligi, kot se je takrat imenovala prva liga MNZ Ljubljana. Za Bežigradom pred 120 gledalci je bilo septembra 2006 visokih 7:0 za Olimpijo, povratno tekmo aprila 2007 pa so zeleno-beli prav na tem igrišču, kjer so včeraj komaj napredovali, pred 300 gledalci dobili še z gladkih 4:1.

Igrišče je bilo v zares slabem stanju, vendar se ne moremo znebiti občutka, da bi morala Olimpija tudi v teh težkih pogojih pokazati bistveno več.

Na trenutke se ni dalo razločiti, katera ekipa je državni prvak in katera šele drugo sezono nastopa v drugi ligi.

Grosupeljski klub slovi po izredno dobremu delu z mladimi, saj ima zelo konkurenčne ekipe na najvišjem državnem nivoju v mladinski, kadetski in U15 konkurenci.

Trener prvega moštva Goran Marković vztraja pri atraktivnemu nogometu in visokemu presingu, kar pa seveda v blatnih pogojih ni moglo priti do izraza.

V dresu Brinja nastopa tudi bivši igralec in ikona navijačev Olimpije, Nik Kapun. Dragonsi so med tekmo skandirali njegovo ime.

Proti koncu tekme je začelo deževati, tako da so se pogoji za igro (in seveda tudi gledanje) tekme še poslabšali.

Ker po 90 minutah ni bilo zadetkov, sta morali ekipi izvajati enajstmetrovke.

Pri strelih z bele točke je bila uspešnejša Olimpija, ki je zmagala s 4:2. Odločilno enajstmetrovko je v zadetek spremenil Izraelec Saar Fadida.

Na koncu so nogometaši Olimpije pozdravili gledalce, med katerimi je bilo zelo veliko navijačev zeleno-belih.

Login

Dobrodošli!

Tole je kratek pozdrav
Join Typer
Registration is closed.