V nižjih ligah je osmerica ljubljanskih klubov pretekli teden dosegla zelo različne rezultate. Najbolj zadovoljni bodo nedvomno na Kodeljevem, saj se je Slovan povzpel na drugo mesto na lestvici tretje lige zahod, precej bolj zaskrbljeni pa so v Zgornji Šiški, kjer se pomlajena Ilirija spogleduje z izpadom iz lige.

Zeleno-beli Šiškarji so v soboto gostovali pri Tolminu, s katerim so imeli pred srečanjem enako število točk. Toda rdeče-črni varovanci bivšega direktorja Olimpije Sanela Konjevića so goste iz Ljubljane premagali s 3:2 in jih potisnili na predzadnje mesto na drugoligaški razpredelnici. Ilirija se je po 33 minutah znašla v zaostanku z 2:0, že tri minute kasneje pa je bilo 2:2. Najprej je znižal Maj Rorič, nato pa je domačin Jani Šturm dosegel avtogol. Toda v drugem polčasu so Tolminci iz enajstmetrovke dosegli še tretji gol in vse tri točke so ostale na Primorskem. Zelo mlado in neizkušeno moštvo Ilirije (v prvi enajsterici je bilo kar pet najstnikov) se bo moralo zelo potruditi da zadrži drugoligaški status. Kje so zdaj ameriški milijoni, ki jih je obljubljal mesija Bedene?

Slovanu gre v tej sezoni vse po načrtih (Foto: ND SLovan)

Povsem drugačno razpoloženje pa je na vzhodu Ljubljane. Slovanu gre v tretji ligi kot po maslu. Zaradi domačega poraza Šenčurja proti Vrhniki, so se Kodeljevčani z zmago v Žireh povzpeli na drugo mesto. Nad njimi je s točko več samo Dob, ki je v tem krogu visoko premagal Lesce. Razpoloženi Milan Đajić se je na Štadionu Polje pred 100 gledalci že v 2. minuti vpisal med strelce, preostala dva gola pa je v 26. in 65. minuti dosegel bivši mladinec Olimpije Alex Banjac in poskrbel za gladko zmago rdečih s 3:0. V vratih Slovana tokrat ni bilo Nejca Vidmarja, zato pa je številko ena nosil še en stari znanec iz vrst Olimpije, Anej Mrežar.

Zmage so se veselili tudi pri drugem ljubljanskem tretjeligašu, viški Svobodi. Varovanci neutrudnega Hajra Rizvića so v soboto na domačem terenu dokaj zanesljivo premagali Škofjo Loko in se povzpeli na 10. mesto. Na štadionu ob Gerbičevi ulici se je v slabem vremenu zbralo kakih 100 gledalcev, ki so videli kar šest golov. Rdeče-beli so zmagali s 4:2, zadetke pa so prispevali Jovan Koprivica (19, 73), Nik Gorenc (61) in Landry Koffi (92) iz Slonokoščene obale.

Zadovoljstvo tudi na Viču (Foto: NK Svoboda)

V četrti ligi, oziroma ljubljanski regionalni ligi, ima prestolnica štiri predstavnike, dva v vrhu in dva pri dnu. Trenutno nekoliko presenetljivo najbolje kaže šišenski Ljubljani, ki je na drugem mestu, ježiški IB 1975, ki je bil pred začetkom sezone favorit za prvo mesto, pa je šele četrti. Šiškarji, ki jih vodi Ermin Raković, so v tem krogu na pomožnem igrišču Športnega parka Ljubljana pred 50 gledalci s 6:0 razbili Kresnice. Blestel je predvsem Klemen Kolar, ki je dosegel štiri gole, preostala dva pa sta prispevala Klemen Judež in Ervin Kaltak. V Športnem parku Štefana Beleta na Ježici, je visoko zmago pred 50 gledalci zabeležil tudi IB 1975. Kamnik je padel s 4:1, zadetke za bivše prvoligaše in dvakratne pokalne prvake pa so dosegli Žan Klančar, Siniša Marinović, Tomy Veiss in Matevž Pibernik.

Čeprav je pri dnu lestvice, je visoko zmago zabeležil tudi vižmarski Arne Tabor 69, ki je premagal Mengo 28 iz Mengša s 4:0. Tekma ni bila v Maksovem gaju na Brodu, pač pa (iz nam povsem neznanih razlogov) na umetni travi v Spodnji Šiški. Zbralo se je 84 gledalcev. Če bi igrali na svojem štadionu bi imeli vsaj dva gledalca več, tako pa sta vaša slabo obveščena dopisnika namesto na tekmo odšla na kavo, ker je igrišče Tabora 69 samevalo. Zadetke za modre so dosegli Jan Kozlevčar (iz 11-m), Klemen Tratnik in Uroš Čakš dva. Zadnjeuvrščeno moštvo četrte lige, B ekipa viške Svobode z zavajajočim imenom OŠ Olimpija, pa je v tem krogu izgubila proti Rudarju v Trbovljah z 2:0.

Ermin Raković uspešno vodi Ljubljano tudi v četrtem rangu (Foto: NK Ljubljana Palis)

Edini ljubljanski predstavnik v peti ligi, Šmartno Infostyle, je v soboto v domačem Športnem parku Šmartno pred 20 gledalci gostil novinca v ligi, Šentjernej. Dolenjci so letos prvič prijavili v tekmovanje tudi člansko moštvo in jim gre trenutno kar dobro, saj so v sredini lestvice. Rdeče-modri pa so tik pod vrhom, tri točke za vodilno Kolpo iz Podzemlja, zato ni presenetljivo, da so srečanje dobili z 2:1. Oba zadetka za varovance trenerja Gorana Čurta je dosegel Ervin Smajić.

Tekmovanje v peti ligi bo med prazniki ustavljeno in se bo nadalejvalo šele novembra, bo pa zato toliko bolj zanimivo v pokalu, kjer poleg Olimpije sodelujejo še trije ljubljanski predstavniki. Pot Ljubljane se bo najverjetneje zaključila, saj se bo pomerila s prvoligašem iz Radomelj, medtem ko IB 1975 in Ilirija odhajata na gostovanje v Trebnje oziroma Črnomelj. Za razliko od nekaterih drugih tekem v tem krogu prenosov ne bo, tako da se bodo morali zlasti ljubitelji Ilirije odpraviti na nekoliko daljšo pot.

Razpored – lige:

2. SNL
29.10. Ilirija-Brinje

3.SNL
28.10. Slovan-Kočevje
28.10. Brda-Svoboda

RLL
28.10. OŠ Olimpija-Ljubljana
28.10. Zagorje-IB 1975
28.10. Cockta-Tabor 69

Razpored – pokal:

31.10. Trebnje-IB 1975
2.11. Ljubljana-Kalcer
2.11. Bela krajina-Ilirija

Login

Dobrodošli!

Tole je kratek pozdrav
Join Typer
Registration is closed.