Minulo soboto v času kosila smo imeli prvič letos priložnost videti Olimpijo na delu. Pripravljalna tekma proti hrvaškemu drugoligašu Jarunu iz Zagreba je nekoliko presenetljivo postregla s kar osmimi zadetki, hat-trickom sedemnajstletnega Aldina Jakupovića in zadetkom šestnajstletnega Matea Aćimovića.

Ker je bilo igrišče na Kodeljevem zamrznjeno, je bila tekma v zadnjem hipu prestavljena na umetno travo pomožnega igrišča Ilirije v Zgornji Šiški.

Olimpija je srečanje začela v postavi: Denis Pintol, Justas Lasickas, Marcel Ratnik, Mateo Karamatić, Vall Janković, Peter Agba, Ivan Posavec, Reda Boultam, Marko Brest, Redi Kasa, Pedro Lucas.

Jarun, kvartovski klub iz predmestja Zagreba, je bil ustanovljen že leta 1921, vendar je večino predvojnega časa delovala kot »divji klub«, saj je bil pod okrilje Zagrebške nogometne podzveze sprejet šele leta 1939. Po vojni se je imenoval Borac.

Leta 1989 je bila v prostorih kluba ustanovljena Tuđmanova HDZ. Ob tej priložnosti si je klub povrnil predvojno ime Jarun.

Danes Jarun nastopa v drugi hrvaški ligi. Po jesenskem delu je na petem mestu.

Hrvaška druga liga je vse prej kot slabo tekmovanje, kar potrjuje tudi kvaliteta Raula Florucza in Petra Agbe, ki sta v Olimpijo prestopila iz hrvaških drugoligašev. Raul prav iz Jaruna (kjer je dve sezoni igral kot posojen igralec Lokomotive), Agba pa iz zagrebške Dubrave.

Proti Jarunu so nastopili tudi štirje mladinci, ki naj bi bili v spomladanskem delu priključeni prvi ekipi: bočni napadalec Aldin Jakupović, ofenzivni vezist Mateo Aćimović, centralni branilec Marko Ristić in desni bočni branilec Matej Dvoršak.

V prvem polčasu je bila tekma dokaj izenačena, v nadaljevanju pa je Olimpija povsem povozila goste iz Zagreba.

Strelci so bili Marko Brest (5), Diogo Pinto (38), Jorge Silva (50), Admir Bristrić (60), Mateo Aćimović (64) in Aldin Jakupović (72, 84, 87).

Prvič je v dresu Olimpije nastopil tudi novi vratar iz Brava, Gal Lubej Fink, ki je v vrata zeleno-belih stopil v končnici tekme.

V nadaljevanju tekme so nastopili še Žan Mauricio, Gal Lubej Fink, Jorge Silva, Nikola Motika, Diogo Pinto, Admir Bristrić, Marko Ristić, Timi Max Elšnik, Saar Fadida, Nemanja Motika, Raul Florucz, Matej Dvoršak, Ahmet Muhamedbegović, David Sualehe, Mateo Aćimović in Aldin Jakupović.

Glede na to, da je bila to prva tekma po novoletnih praznikih, je Olimpija odigrala presenetljivo dobro in učinkovito. Jarun še zdaleč ni naivno moštvo.

Naslednjo sredo Olimpija odhaja na desetdnevne priprave na turško sredozemsko obalo, kjer bo moštvo Zorana Zeljkovića odigralo tudi nekaj močnih prijateljskih tekem.

Login

Dobrodošli!

Tole je kratek pozdrav
Join Typer
Registration is closed.