Ljubljanski klubi so minuli vikend zamenjali vloge. Ilirija, nad katero smo že obupali, se je s presenetljivo zmago zavihtela iz cone izpada, njihova šišenska soseda iz četrte lige, Ljubljana Palis, ki ji je šlo do zdaj zelo dobro, je prvo mesto prepustila Zasavcem, v tretji ligi pa je bila Svoboda uspešnejša od Slovana.

V Športnem parku Ilirija si je v petek nekaj več kot sto gledalcev ogledalo eno najpomembnejših drugoligaških tekem v tej sezoni. V neposrednem dvoboju za obstanek sta se namreč pomerila domača Ilirija in sežanski Tabor, moštvi, ki sta pred tekmo zasedali 14. in 16. mesto na razpredelnici, ločevale pa so ju zgolj tri točke. Tabor si je sicer priigral prvo priložnost na tekmi, kasneje pa od Sežancev nismo videli prav veliko. Ilirija je povedla po manj kot četrt ure igre, ko so gostje v kazenskem prostoru zrušili Franca Bustosa Glavasa, ki je nato kar sam zanesljivo izvedel najstrožjo kazen. Tudi v nadaljevanju so bili domači nevarnejši in sredi drugega dela je bila tekma dokončno odločena. Ranaldo Biggs je na desni strani mojstrsko preigraval, nato pa nekoliko sebično streljal, a se je žoga od vratarja odbila naravnost do že omenjenega Bustosa Glavasa, ki mu je ni bilo težko potisniti v mrežo. Z velikansko zmago je Ilirija prehitela tako Tabor kot tudi Fužinar ter se vsaj začasno zavihtela spet na varno. Omenimo še, da je tekmo zelo zanesljivo vodil prvoligaški sodnik Aleksandar Matković.*

V svojem športnem parku je Ilirija izvojevala ključno zmago (Foto: MZ)

Slovan je gostoval na Obali pri Izoli in na Mestnem štadionu pred sto gledalci izgubil z 1:0. Kodeljevčani so nastopili brez svojih najboljših igralcev, vseeno pa se je na klopi v vlogi rezervnega vratarja znašel pionir slovenskega flag footballa, strokovni komentator Arene in vodja Slovanove mladinske šole Nejc Vidmar. Edini gol za moštvo bivšega prvoligaškega trenerja Vlada Badžima je dosegel bivši prvoligaški igralec Darko Kremenović, ki pri rosnih triinštiridesetih še vedno brca okroglo usnje in je v letošnji sezoni na ducat nastopih dosegel pet golov. Za ljubitelje primernih imen velja omeniti, da je bil najbolj miren na igrišču vratar Izole Tadej Bonaca. Za nostalgike pa omenimo, da sta se kluba v svojih prejšnjih pravnih inkarnacijah nekoč davno merila tudi na prvoligaškem nivoju. Na izolskem štadionu je bil zadnji prvoligaški dvoboj teh dveh nasprotnikov 20. marca 1994, rezultat pa je bil 0:0.

Vičani, ki so pred mnogimi »stoletji« prav tako gazili prvoligaške travnike, so na viški Marakani gostili trmaste Gorenjce iz Lesc. Samooklicani »vitezi« (ali razen Hajra Rizvića sploh še kdo uporablja ta vzdevek?) so težje kot je najprej kazalo odpravili goste. V 54. minuti je bilo namreč že 4:1 za Svobodo, toda Lesce so že do 73. minute znižale na 4:3 in tekma je bila do konca odprta. Vičani so se s to zmago ustalili na šestem mestu, daleč od cone izpada in glede na slabo jesensko formo smo lahko z njihovim položajem povsem zadovoljni.

V četrti ligi je od štirih predstavnikov prestolnice zmagal samo eden, ježiški IB 1975, oziroma »The Artist Formerly Known As Interblock«. Z golom Larsa Podbregarja po pol ure igre in dvema poznima zadetkoma Nika Grabnarja so Ježičani s 3:0 odpravili gajstne Jevničane in na tretjem mestu zadržali točko prednosti pred Zagorjani. Do tega kroga vodilni Šiškarji so gostovali v Kisovcu in z golom Alena Drachuka v drugem polčasu izvlekli neodločen izid proti tamkajšnji Svobodi. Kisovčani, ki so na varnem v sredini lestvice, so s tem remijem naredili uslugo svojim zasavskim rojakom iz Trbovelj, saj se je Rudar z visoko zmago v Mengšu povzpel na prvo mesto

Na mestnem štadionu v Zagorju je Tabor 69 klonil z 2:1 (Foto: MZ)

Arne Tabor 69 je v drugem ljubljansko-zasavskem derbiju gostoval v Zagorju in pred 90 gledalci izgubil z 2:1. V odsotnosti prvega trenerja Blaža Puca je moštvo vodil Andraž Dvoršek, ki je sicer zadolžen za selekciji U15 in U19. Edini gol za goste iz Ljubljane je dosegel Domen Komat. Četrti ljubljanski predstavnik v četrti ligi, slovita »Hajro Olimpija«, oziroma B ekipa viške Svobode, je iz izleta v Črnomelj prinesla točko. Tekma proti Beli krajini ni postregla z zadetki in trenutno se zdi, da bodo viteške rezerve odromale nazaj v peto ligo. Na dvajsetih tekmah so Vičani doživeli šestnajst porazov in so zanesljivo zadnji.

V peti ligi ta vikend ni bilo tekem, tako da boste morali na dogodivščine Šmartna Infostyle počakati do naslednjega tedna.

Razpored – lige:
2. SNL
5.5. Beltinci-Ilirija
3. SNL
4.5. Slovan-Žiri
5.5. Škofja Loka-Svoboda
RLL
4.5. IB 1975-Bela krajina
5.5. Mengo 28-Ljubljana
5.5. Tabor 69-Svoboda (K)

*Odstavek o zmagi Ilirije in naslov članka je prispeval naš črnuško/šišenski dopisnik Tim Dobovšek, ki pa je moral preostanek poročila zaradi počitniške odsotnosti prepustiti drugemu avtorju.

Login

Dobrodošli!

Tole je kratek pozdrav
Join Typer
Registration is closed.