Prvič objavljeno na nkolimpija.com junija 2004

Tine Zupan

V dobi čakanja na novega šefa stroke za Bežigradom se je operiralo z različnimi imeni, nikakor pa z imenom dejanskega končnega zmagovalca – Milivoja Bračuna. Trener, ki so ga njegovi zastopniki po končani epizodi v Kopru ponujali domala vsem slovenskim prvoligašem, kakšnega bogatega CV-ja nima, Olimpija pa je zagotovo njegova največja služba in največji preizkus trenerske kariere.

Direktor Miro Gavez je napovedoval mladega, ambicioznega in na začetku tudi domačega strokovnjaka. Zadnji pridevnik je hitro izginil iz zahtevanega spiska (podobno hitro kot se širi spisek trenerjev, ki LAHKO vodijo Olimpijo), kmalu pa je izginil tudi prvi, saj Bračun z 49 leti ni ravno nek mladenič, kot takega pa ga je predstavil tudi direktor, ki ga je označil kot izkušenega trenerja. Sama leta seveda ne pomenijo izkušenj, izkušnje prinese predvsem dolgotrajno delo, Bračun pa je bolj kot ne znan kot trener, ki ima v klubih kratko življenjsko dobo, zato tudi dveletna pogodba že danes smrdi po “sporazumni” prekinitvi in dodatnemu kupčku denarcev pridanih k obstoječemu dolgu do dolge vrste upnikov.

Olimpija 2004/05: Milivoj Bračun v spodnji vrsti na sredini

Navijači seveda iščemo predvsem igro, vse bolj tudi vključevanje domačih (ali pa vsaj mladih) nogometašev, ti dve zahtevi pa je ob upoštevanju “cerkvenosti miši” (beri NŠD NK Olimpije) pred kandidate postavljal Gavez. Bračun je službo pri Kopru dobil na zelo podoben način in je nedvomno rezultatsko upravičil ustoličenje, vključil je celo vrsto mladih nogometašev, Italijane čaščečemu občinstvu pa je predstavil tudi italijanski nogomet v svoji najbolj razvpiti obliki. Prav to zadnje “v štartu” najbolj moti privržence Olimpije, saj so (kot veste) od nekdaj slovele lepe Ljubljanke in lepa igra nogometnega kluba.

Se pravi: kakšna je “računica”? Bračun ni niti mlad, niti domač, je pa kot kaže ambiciozen, ampak ambicioznih ljudi je cel kup, to pa še ne pomeni, da sodijo na klop Olimpije. Če sodi v klub, bo, kot kaže, forsiral mlade igralce (tiste, ki mu jih bodo dali), bil tiho in delal (dokler jih ne bo imel poln kufer) in se ne oziral na finančno zanko okoli svojega vratu, svoje ambicioznosti in svojega bančnega računa. Skratka, moral bo biti poceni in tiho.

Potem, ko smo cel teden “tripali” na pušnike in milaniče, nas danes dočaka tole … Ker se glede stanja v Olimpiji težko opredelimo, vam na izbiro ponujamo dve možnosti, kateri si razberite iz pričujoče definicije iz Aristotlove Poetike: “Komedija skuša prikazati ljudi, ki so slabši, tragedija ljudi, ki so boljši kot v povprečju.”

Da pa ne bomo izpadli sitni in škodoželjni, bomo Milivoju izrekli dobrodošlico in mu zaželeli veliko plodnih let, dobrih rezultatov, pokalov, slave ali da nam vsaj z nečem izmed naštetega zapre usta.

Login

Dobrodošli!

Tole je kratek pozdrav
Join Typer
Registration is closed.