Prvič objavljeno v dnevniku Dan, 19. septembra 1913

Poroča se nam iz športnih krogov: Nogometni šport si je pridobil v Ljubljani že svoje stalno občinstvo in častilce. Posamezni igralci so že postali ljubljenci občinstva, ki jim ploska, četudi iz športnega stališča mnogokrat ne zaslužijo te pohvale. Sicer se tudi po drugih mestnih ploska in tudi na drug način vzpodbuja igralce k vztrajnosti in hitrosti. Tudi v Ljubljani bi se ne moglo ničesar oporekati, ako bi se nepristransko nagradile posamezne bravure s ploskanjem, odločno pa se mora grajati ono, prej navedeno nepotrebno ploskanje.

Končno bi se še to preneslo, toda ljubljansko občinstvo gre še nekoliko dalje, kajti v zadnjem času je celo pričelo posezati v razvoj tekme in se deliti v posamezne igralne stranke, zavzemati se samo za eno ali drugo moštvo, kričati nad igralci in posamezne celo izžvižgati, ako jim kaj ne napravijo po volji.

V Ljubljani je za športne prireditve še jako slabo preskrbljeno in tako se dogaja, da imajo pri nogometnih tekmah glavno in odločilno besedo oni paglavci, ki kot neplačani gledalci zasledujejo tekmo izza plaht iz ceste. Ti navadno vporabijo vsako priliko, da z žvižganjem in razgrajanjem ovirajo tekme. Navadno se potem pusti še ostalo občinstvo zapeljati, daje podobne duške svojemu trenotnemu razpoloženju. Pri takih razmerah seveda potem ne more biti miren, drugače še tako tih gledalec.

Zato bi bilo morda dobro, da enkrat policija prime one paglavce za plahtami malo za ušesa.

To razvado pa je treba v interesu športa odpraviti, kajti drugače lahko prav mnogo škoduje ta pojav nadaljnjemu razvoju športa med nami. Zato bi bilo morda dobro, da enkrat policija prime one paglavce za plahtami malo za ušesa. Vpoštevati se mora namreč, da je tekma tem lepša, čim mirnejši so igralci in občinstvo in da napravlja nepotrebno umešavanje občinstva v igro na vnanja moštva samo slab vtisk, češ, da ima ljubljanska publika le malo smisla za šport.

Zato pa je tudi v interesu našega mesta, da izostanejo v bodoče pri nogometnih tekmah ravnokar grajani pojavi.

Login

Dobrodošli!

Tole je kratek pozdrav
Join Typer
Registration is closed.