Prvič objavljeno na nkolimpija.com jeseni 2001

Miro Gavez se je v delo kluba vključil iz vrst gospodarstvenikov. Preden se je lansko leto zaposlil v NK Olimpija, kamor je prišel še za časa in na nagovor nekdanjega Olimpijinega predsednika Zidarja, je preživel 32 let v ljubljanskem podjetju Tehnounion, kjer je bil zadnjih 9 let predsednik uprave. V klubskih in upravnih strukturah Olimpije je že 13 let in med tem časom si je nabral že toliko izkušenj, da je bil prejšnjo pomlad (potem, ko se je 30.6.2000 iztekla pogodba z glavnim pokroviteljem) njegov prihod na direktorsko mesto v nogometnem klubu pravzaprav logičen.

Povejte nam nekaj o članstvu nogometnega kluba.

“NK Olimpija ima trenutno 60 članov, ki so plačali članarino v višini 3.500 SIT in lahko sodelujejo pri delu občnega zbora in s tem pri volitvah organov, ki so potrebni za delo skupščine in kluba.”

Miro Gavez

Ali v Olimpiji obstaja tako imenovana skavtska (ogledniška) mreža?

“V našem klubu so trenerji mlajših selekcij zadolženi, da sledijo razvoju svojih varovancev in igralcev klubov, s katerimi se srečajo na nogometnem igrišču. Po našem mnenju so trenerji najmočneje povezani s kvaliteto mlajših kategorij po vsej Sloveniji, saj se tedensko merijo z ekipami, ki niso iz Ljubljane ali njene okolice. Trener vratarjev Zoran Matović je tudi koordinator mlajših selekcij NK Olimpija in je zadolžen za produkcijo lastnih potencialov in nadarjenih nogometašev, ki bi lahko sodelovali v selekcijah našega kluba. V načrtu imamo tudi nekaj novih idej, ki bi pripomogli k pozitivni selekciji, vendar naj to ostane še skrivnost.”

Kot ste seznanjeni, je NK Olimpija v velikih finančnih težavah, zato ne sofinanciramo navijaških rekvizitov, drese igralcev pa dajemo, v kolikor je to mogoče …

Kaj ste v klubu storili, da bi bil večji obisk na tekmah?

“V klubu smo poleg utečenih reklamnih potez za obisk tekem (radio, TV, dnevno časopisje) dosegli dogovor z navijaško skupino Green Dragons, da pred tekmami NK Olimpija razdelijo od 500 do 1.000 vstopnic po ljubljanskih srednjih šolah in bi tako brezplačno pritegnili ljubitelje nogometa na stadion. Glede letnih brezplačnih vstopnic za nekdanje igralce NK Olimpija lahko potrdim, da smo vsem zainteresiranim vstopnico poslali, prav tako tistim, katere mojstrovine nismo občudovali na igrišču, so pa po svojih močeh pomagali, da je NK Olimpija obstala in napredovala tudi v najtežjih časih, ko smo izgubili primat v slovenskem nogometu in nam pomagajo tudi sedaj, ko je že čas, da se vrnemo na najvišjo stopnico.”

Kakšno je še sodelovanje z Green Dragonsi?

“Z navijaško skupino Green Dragons zgledno sodelujemo pri razdeljevanju vstopnic za ogled tekem, zatakne pa se pri korektnem in športnem navijanju, kjer po njihovih besedah sledijo samo provokacijam in izzivanju drugih navijaških skupin. Zavedamo se, da je zelo težko usmerjati in kontrolirati veliko skupino ljudi, res pa je tudi, da bi z enakim navijanjem za klub kot za reprezentanco Slovenije, dosegli pozitiven odmev tudi širše javnosti in s tem večji obisk na tekmah NK Olimpija. Kot ste seznanjeni, je NK Olimpija v velikih finančnih težavah, zato ne sofinanciramo navijaških rekvizitov, drese igralcev pa dajemo, v kolikor je to mogoče – nazadnje na Danskem, ko smo igrali z Broendby IF. Ob tej priložnosti, bi se jim rad v svojem in v imenu igralcev najlepše zahvalil, saj se je tudi na Broendby stadionu slišalo slovensko navijanje.”

Veliko ljudi, doma in iz tujine, sprašuje po nakupih navijaških rekvizitov.

“Problem navijaških rekvizitov NK Olimpija se poraja že dalj časa in trudimo se, da bi vsaj delno izpolnili pričakovanja tistih, ki vneto zbirajo navijaške rekvizite. Žal smo pri tem zopet omejeni z letnim proračunom kluba in pogodbo z uradnim dobaviteljem športne opreme, ki pa je vseeno zagotovil, da bo v najkrajšem času poskrbel za primerno količino dresov, namenjenih prodaji.”

Pred sezono se je govorilo, da bodo igralci odslej morali biti registrirani kot samostojni športniki – ste to uresničili?

“Po najboljših močeh se trudimo, da bomo zakonsko obveznost izpolnili in dejansko vse igralce registrirali kot samostojne športnike. Vsi pomagamo pri pridobitvi potrebne dokumentacije in za zdaj smo pri tem dokaj uspešni, saj je že polovica moštva pridobila status samostojnega športnika, ostali pa pričakujejo ureditev vse potrebne dokumentacije v tem mesecu.”

Pogovarjal se je Boris Škraban.

Login

Dobrodošli!

Tole je kratek pozdrav
Join Typer
Registration is closed.