Dres je eden od najbolj prepoznavnih elementov nogometnega kluba. Dandanes je predvsem iz ekonomskih razlogov v navadi, da ima klub vsako sezono nove drese, vsakič malo drugačne, ravno toliko, da jih bodo ljudje kupovali. Pred kratkim je veliko prahu dvignil novi dres slovenske reprezentance, ki je skoraj identičen kot prejšnji.

Tudi Olimpija ima seveda vsako sezono nove drese, ki so včasih bolj, včasih manj posrečeni. V fotozgodbah si bomo ogledali nekaj primerkov iz zadnjih dveh desetletij.

V sezoni 2000/01 je Olimpija ostala brez svojega dolgoletnega sponzorja, gradbenega podjetja SCT. Zelo nenavaden aspekt te sezone skozi prizmo opreme je, da je klub kar sredi sezone zamenjal proizvajalca dresov. Sezono je začela v dresih italijanskega proizvajalca Reusch, ki jih je priskrbel neznan dobrotnik. Na sliki je rezervni dres iz začetka te sezone.

V drugem delu sezone 2000/01 je Olimpija nastopala v dresih španskega proizvajalca Kelme.

V sezoni 2001/02 je Kelme ostal dobavitelj dresov, ki so jih tokrat »krasili« tudi sponzorji.

V sezoni 2002/03, ko je za Olimpijo igral Robert Prosinečki, je bil proizvajalec dresov francoski Le Coq Sportif.

V sezoni 2010/11, ko je Olimpija prvič igrala na stoženskem štadionu, je bil dobavitelj dresov nemška Puma. Sponzor na dresu je bilo podjetje predsednika Izeta Rastoderja.

V sezoni 2011/12, ko je Olimpija nesrečno izpadla iz pokala Europa proti dunajski Austrii, je nosila drese italijanskega proizvajalca Virma.

Sezone 2013/14 se navijači ne spominjajo radi, rezultati so bili obupni, Virmin dres pa ni bil tako slab.

V sezoni 2014/15 je Olimpija prvič po več kot desetletju nastopila v opremi ameriške multinacionalke Nike.

V sezoni 2016/17 je Nike Olimpiji »podtaknil« generične svetlozelene drese, ki so mnoge pustili hladne. Isti dizajn je v tej sezoni nosila tudi ciprska Omonia. Legenda pravi, da je to barvo iz kataloga izbral direktor Ranko Stojić.

Leta 2018 so Green Dragons proslavili trideseto obletnico. Klub je jubilej obeležil z unikatnim dresom, ki so ga igralci nosili samo na tekmi jesenskega dela proti Muri.

Leta 2018 se je Olimpija spomnila tudi svojih korenin, črno-belega ASK Primorja, in izdala »limited edition« tretje drese v črni barvi. Natisnjenih je bilo samo sto primerkov.

V zadnjem času je v navadi, da ima klub tri komplete dresov: prve, rezervne in tretje drese. Tretji dres v sezoni 2019/20 je bil sive barve.

Login

Dobrodošli!

Tole je kratek pozdrav
Join Typer
Registration is closed.