Medtem ko prvoligaši počivajo zaradi reprezentančnega premora, se je tekmovanje v nižjih ligah nadaljevalo. Ljubljanski klubi so iztržili kar solidno bero točk, saj je edina ljubljanska ekipa, ki je izgubila, izgubila v ljubljanskem derbiju. Vsi ostali so izvlekli vsaj remi, slast zmage pa so okusili Svoboda, Arne Tabor 69, Ljubljana in OŠ Olimpija.

V drugi ligi je Ilirija v soboto v oblačnem in mrzlem vremenu gostila Jadran iz Dekanov. Zeleno-beli pred 120 gledalci niso uspeli streti odpora žilavih Primorcev in so se morali zadovoljiti z delitvijo točk. Ilirijani tako ostajajo daleč za vodilnimi. Novomeška Krka jim beži za 11 točk, Nafta pa za 9.

Prvoligaške ambicije novega vodstva (če jih sploh ima) bodo verjetno morale počakati do naslednje sezone. Kljub kopici igralcev s prvoligaškimi izkušnjami (proti Jadranu so npr. nastopili Elvis Džafić, Matteo Tomiček, Matej Poplatnik, Maj Rorič, Dejan Djermanović in Tilen Mlakar) trenutno Šiškarjem ne gre vse po načrtih. So pa dobili še eno odmevno okrepitev, pridružil se jim je bivši igralec Mure Žiga Škoflek, ki ima tudi izkušnje iz tujine. V preteklosti je igral Stal Mielec na Poljskem ter Orenburg in Torpedo v Rusiji.

Že tako “zvezdniška” zasedba Ilirije je dobia še eno odmevno okrepitev, Žigo Škofleka. (Foto: uradna spletna stran ND Ilirije)

Bolj zadovoljni so na Viču, saj je Svoboda v 3. SNL-zahod zabeležila že četrto zmago na sedmih tekmah. Ekipa Hajra Rizvića, ki si je omislil celo semafor in pobiranje vstopnine, je tokrat na »viški Marakani« premagala še eno primorsko moštvo, Brda. Edini gol je pred 80 gledalci v končnici prvega polčasa dosegel Jan Mesec. Svoboda je tako samo tri točke za vodilno ekipo tretje lige, Vrhniko, ki pa je imela sila lahek razpored in bo verjetno kmalu začela padati po lestvici navzdol.

Precej manj zadovoljstva je na vzhodnem koncu Ljubljane, saj je Slovan še vedno predzadnji na lestvici. V soboto je gostoval pri zadnjeuvrščenem Visokem in iztržil neodločen rezultat 1:1. Tudi to srečanje si je ogledalo kakih 80 ljudi, za Slovan pa je v drugem polčasu zadel Lan Jerak in poskrbel, da Kodeljevčani niso zdrsnili na zadnje mesto.

Na Viču imajo nov semafor (Foto: M. Zupan)

V četrti ligi sta oba ljubljanska kluba igrala doma. Arne Tabor 69 je na Brodu gostil zadnjeuvrščeno ekipo Jevnice, ki je še brez točk. Kljub temu so se morali modri zelo potruditi za zmago. V enakovredni in na trenutke precej grobi tekmi so sicer dosegli tri gole, a je bil priznan le eden od njih, tisti, ki ga je v 21. minuti dosegel Klemen Tratnik. Na klopi vižmarskega moštva tokrat ni sedel Blaž Puc, pač pa trener mladincev Andraž Dvoršek. V tem trenutku še ni znano, ali gre za menjavo na klopi, ali pa je bil bivši napadalec Olimpije odsoten iz kakega drugega razloga.

Na Ježici je IB 1975 gostil Ihan, ki je bil pred tem srečanjem, tako kot Jevnica, še brez točk. No, gostom je tokrat uspelo osvojiti prvo točko, s čimer varovanci Darina Vitanca ne morejo biti najbolj zadovoljni. Pod drugi strani pa so lahko srečni, da jim je uspelo osvojiti vsaj to, saj je mlado ježiško moštvo na 1:1 izenačilo šele v 89. minuti, ko je zadel rezervist Atif Alimanović, eden redkih nekoliko bolj izkušenih nogometašev bivšega Interblocka.

Tekma med Taborom 69 in Jevnico je bila zelo borbena (Foto: M. Zupan)

V peti ligi je bil na sporedu »ljubljanski derbi« med Šmartnim in vodilno Ljubljano. V Športnem parku Šmartno, na »zelenem obrobju Ljubljane«, kot pravijo v klubu, so Šiškarji pred 75 gledalci zanesljivo slavili s 3:0. Vsi trije goli so padli v drugem polčasu, zadeli pa so Adis Plavulj, Mark Maj Kučan in Alen Drachuk, ki je izkoristil enajstmetrovko. Modri tako zanesljivo ostajajo na prvem mestu.

Tretji ljubljanski predstavnik v najnižjem rangu tekmovanja, tako imenovana »Hajrotova Olimpija«, oziroma rezervna ekipa viške Svobode, se je po začetnem porazu proti vodilnim Šiškarjem dobro pobrala. V soboto so Vičani v Medvodah pred 40 gledalci zabeležili že svojo tretjo zaporedno zmago in so edini, ki držijo korak z Rakovićevo enajsterico. Kljub temu, da so zadnjih 22 minut igrali z igralcem manj zaradi izključitve Belmina Mustafoskega, so črno-zeleni slavili s 3:0. Strelca sta bila Bedjit Mustafoski, ki je dal dva gola in Elvis Kadirić. Za vse, ki vas zanima, čudovito poimenovani Almir Gringo Solaković Beganović je vstopil v 52. minuti namesto Roka Kržiča!

Login

Dobrodošli!

Tole je kratek pozdrav
Join Typer
Registration is closed.