Glede na to, kako globok pečat je pri Olimpiji pustil pokojni Danilo Popivoda, smo se pri Enotnosti odločili, da se njegovemu spominu poklonimo s fotogalerijo. Legendarni desni bočni napadalec je v svetem dresu (najprej črno-belem, od 1969 zelenem) odigral kar 261 tekem, tako da se je mnogokrat znašel v objektivu prisotnih fotoreporterjev.

Devetnajstletni Popivoda pred tekmo z vzhodnonemško Hasno iz Rostocka v pokalu Intertoto, 18. junija 1966. To je bila sploh prva uradna mednarodna tekma Olimpije. Zgodovino je pisal tudi mladi Pope.

Moštvo Olimpije leta 1968. Stojijo z leve proti desni: Borut Škulj, Danilo Popivoda, Mahmut Kapidžić, Brane Oblak, Miloš Šoškić in Kasim Kokot. Čepijo z leve proti desni: Dimitrije Srbu, Atanas Đorlev, Franjo Frančeškin, Vili Ameršek in Hrvoje Jukić.

Danilo Popivoda prvič v zelenem dresu v sezoni 1969/70, skupaj z soigralcema Radoslavom Bečejcem (levo) in Hrvojem Jukićem (desno).

Popivoda na derbiju z Mariborom za Bežigradom, 12. decembra 1971. Zadaj Marjan Golec, na tleh vratar Herbert Vabič, desno Nedin Dautović. Ljubljančani so zmagali s 3:0.

Danilo Popivoda, Vili Ameršek, Vukadin Lalović in Brane Oblak ob začetku zimskih priprav, januarja 1973.

Na tekmi proti Crveni zvezdi za Bežigradom, 22. aprila 1973, je Popivoda iz enajstmetrovke izenačil izid na 1:1, vendar so rdeče-beli iz Beograda na koncu vseeno zmagali z 2:1.

Pred Popivodo ni bil varen noben klub velike četverice. Takole je 11. novembra 1973 v 19. minuti zabil Hajduku za 1:0. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom 1:1.

Mladen Kranjc (9) in Danilo Popivoda (7) v skoku pred golom OFK Beograda, 12. maja 1974, na tekmi, ki se je končala 1:1.

11. maja 1975 se je na Plečnikovem štadionu za Bežigradom zbralo neverjetnih 26.000 gledalcev. Tekma z Veležem je bila v okviru prireditev ob tridesetletnici osvoboditve Ljubljane brez vstopnine. Olimpija je zmagala 2:0 z goloma Lalovića in Rožiča, na sliki pa vidimo veselje igralcev Olimpije po enem od golov. Popivoda (7) je v objemu Zdenka Iskre.

29. junija 1975 se je Danilo Popivoda poslovil od zveste publike na zadnji tekmi sezone proti Proleterju iz Zrenjanina. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom 1:1, gol za goste pa je dosegel Milorad Kosanović, ki je bil mnoga leta kasneje, v sezoni 2013/14, trener Olimpije. Na sliki se od Popivode poslavlja predsednik Olimpije Egon Conradi.

Po uspešnem igranju v tujini za Eintracht Braunschweig, se je Popivoda leta 1982 vrnil v Olimpijo. Na zadnji tekmi sezone 1981/82, 2. maja 1982, proti Hajduku, je vknjižil svoj 261 nastop. Odigral je 25. minut, potem pa ga je ob ovacijah publike zamenjal Srečko Katanec. Pred tekmo se je od njega poslovil predsednik Olimpije Ivan Zidar.

Brane Oblak, Vili Ameršek, takratni direktor Olimpije Jože Prostor in Danilo Popivoda leta 1999, v času slovenske nogometne pravljice, ki jo je pomagal ustvarjati tudi Pope kot pomočnik selektorja Katanca.

Danilo Popivoda kot ga je videl legendarni karikaturist Mario Višković-Viško.

Login

Dobrodošli!

Tole je kratek pozdrav
Join Typer
Registration is closed.