Ko sem se v soboto popoldne pripeljal na Kodeljevo, me je čakalo neprijetno presenečenje. Na vseh ulicah v bližini štadiona Slovana (Kosovelova, Gortanova, Goce Delčeva) je bilo parkiranih toliko avtomobilov, da sem se moral zelo potruditi, da sem našel parkirno mesto. In to precej daleč od igrišča.

In ko sem se sprehodil do štadiona, sem pred Dvorano Kodeljevo naletel na nepopisno gnečo. Za trenutek sem pomislil, da so lažne novice, ki so se prejšnji teden pojavile v nekaterih medijih (na podlagi absurdne ocene delegata v zapisniku objavljenem na uradni strani NZS), da se je na tekmi tretje lige med Slovanom in viško Svobodo zbralo 2000 gledalcev, sprožile večje zanimanje za moščanski klub. Da je laž postala resničnost. Fake news kot nekaj koristnega.

Na glavni tribuni je bilo v prvem polčasu 86 gledalcev (Foto: Miha Zupan)

Žal mi je bilo hitro jasno, da ti ljudje (prevladovale so najstnice v pajkicah) niso prišli na tekmo med Slovanom in vodilnim tretjeligašem iz Vrhnike, pač pa gre za udeleženke in obiskovalce Državnega prvenstva v cheerleadingu in performance cheeru 2023. Ko sem se mimo cvilečih najstnic in njihovih staršev in spremljevalcev prebil do štadiona Kodeljevo, mi je bilo takoj jasno, da se od mojega zadnjega obiska ni kaj dosti spremenilo. Obisk je bil povsem soliden, kakih 100 gledalcev, vzdušje je bilo prijetno (nekaj navijačev je imelo s seboj veliko zastavo in boben), o kakšni tisočglavi množici pa seveda ne duha ne sluha.

Tekma je bila solidna, razgibana, borbena. Slovan se je med zimskim premorom primerno okrepil in spet postal konkurenčna ekipa. Nadigral je vodilne Vrhničane in si pripravil nekaj kar dobrih priložnosti, gostje v črnem pa so v glavnem prežali na protinapade. Na koncu je bil rezultat 0:0 še najbolj realen. Za kaj več bi morali biti napadalci Slovana nekoliko bolj zbrani v zaključkih akcij.

Po koncu tekme sta prišla Milan Đajić (ki je v prvi ligi igral za Triglav in Bravo) in Jovan Vidović (ki je v prvi ligi igral za Domžale in Maribor) pozdravit skupinico navijačev, ki je popestrila nogometno popoldne na Kodeljevem z bobnom in zastavo (Foto: Miha Zupan)

Za konec poglejmo še, kakšno število gledalcev je delegat Žarko Vidali vpisal v uradni zapisnik, ki je bil nato objavljen na uradni strani NZS. Vrli uradnik nogometne zveze je naštel, reci in piši, 650 gledalcev! No, kot lahko vidite na mojih fotografijah, jih je bilo na glavni tribuni manj kot 100, če smo bolj natančni točno 86 (v prvem polčasu, v drugem so šli nekateri raje v bife). Na drugi strani igrišča, kjer je bila tudi »navijaška skupina« z zastavo in bobnom, in kjer sva tekmo gledala tudi midva s Timom Dobovškom, je bilo še okoli 30 ljudi. Je Vidali gledalcem nogometne tekme prištel še udeleženke in obiskovalce Državnega prvenstva v cheerleadingu? Tudi če prištejemo še njih, v soboto na Kodeljevem ni bilo toliko ljudi.

Kaj pa se je ta vikend dogajalo drugod po Ljubljani?

Drugoligaš Ilirija je v Zgornji Šiški gostila Beltince in izgubila z 2:3. Za zeleno-bele sta zadela kapetan Dejan Djermanović in bivši prvoligaški igralec Aluminija, Rudarja in Mure, Žiga Škoflek. Še 12 minut pred koncem je imela Ilirija v rokah vse tri točke, nato pa je prejela dva gola in ostala brez vsega. Novi trener Robert Kopčič je tako doživel še drugi zaporedni poraz. Tekmo si je ogledalo 60 gledalcev. Očitno delegat Marko Hafner pozna osnove matematike, za razliko od kolega s Kodeljevega.

Kapetan Djermanović je dosegel gol, a to ni bilo dovolj za kakšno točko (Foto: uradni FB profil ND Ilirija)

V tretji ligi je Svoboda po seriji porazov vendarle uspela zmagati. Varovanci Stanka Božičevića so nekoliko presenetljivo slavili v Mirnu, kjer so domačo Adrio pred 100 gledalci ugnali z 2:1. Za to, da so vse tri točke odšle na Vič, sta poskrbela Nasr Zubanović in Din Zulić, ki je zmagoviti zadetek dosegel v prvi minuti sodnikovega dodatka. Kot zanimivost lahko dodamo, da je trener Adrie bivši reprezentant in vsesplošno kritizirani so-komentator Šport TV-ja, Matej Mavrič Rožič.

V četrti ligi, oziroma Ljubljanski regionalni ligi, smo bili priča ljubljanskemu derbiju, saj sta se edina predstavnika prestolnice v tem tekmovanju pomerila med seboj. Na igrišču v Maksovem gaju se je na tekmi med Taborom 69 in IB 1975 zbralo 100 gledalcev, ki so videli dva gola. Povedli so gostje z golom kapetana Žana Klančarja v 37. minuti, domači pa so izenačili po uri igre prek Igorja Karajashova. Ježičani so zaradi zmage kisovške Svobode zdrsnili na 5. mesto, Arne Tabor 69 pa je zadržal 10. mesto na lestvici.

Maksov gaj je gostil ljubljanski derbi četrte lige (Foto: Miha Zupan)

V najnižjem rangu šišenska Ljubljana nadaljuje svoj zmagoviti pohod proti četrti ligi. Tokrat so varovanci Ermina Rakovića gostovali na Viru pri Domžalah in proti zadnjeuvrščeni ekipi lige brez težav slavili s 5:0. Pred 50 gledalci so se med strelce vpisali Boris Vidović (bivši perspektivni mladinec Olimpije, ki je imel veliko smole s poškodbami), Klemen Kolar, Ervin Kaltak, Domen Kotar in Klemen Judež.

Ljubljana ima na vrhu kar 9 točk prednosti pred Kolpo iz Podzemlja, ki je v tem krogu remizirala 2:2 z OŠ Olimpijo. Belokranjci so pred 60 gledalci polčas dobili z 2:0, v drugem delu pa je varovance trenerja Senada Zulića (v zapisniku njegovega imena ne boste našli, ker nima ustrezne licence) rešil Bedjit Mustafoski z dvema zadetkoma, ki sta bila dovolj za točko na najbolj oddaljenem petoligaškem gostovanju.

Šmartno je v svojem Športnem parku gostilo Dragomer in pred 41 gledalci osvojilo točko. Za varovance trenerja Roberta Gašperšiča je edini zadetek dosegel 23-letni Nejc Vončina, ki je po vsega treh minutah izničil vodstvo gostov. Rdeče-modri ostajajo v zlati sredini, na 4. mestu, s kar desetimi točkami manj od viške Olimpije in točko več od petih Medvod.

Razpored – lige:

2. SNL

8. 4. Jadran-Ilirija

3. SNL

8. 4. Izola-Slovan

8. 4. Svoboda-Tolmin

RLL

8. 4. Rudar (T)-Tabor 69

8. 4. IB 1975-Jevnica

MNZ

7. 4. Ljubljana-Kolpa

8. 4. Jezero-Šmartno

10. 4. OŠ Olimpija-Litija

Login

Dobrodošli!

Tole je kratek pozdrav
Join Typer
Registration is closed.