Tudi v nižjih ligah se tekmovanja počasi končujejo in situacija postaja vse bolj napeta. Še najbližje odločitvi je druga liga, kjer sta do konca še dve koli, Ilirija pa je vpletena v krčevit boj za obstanek. Tokrat so zeleno-beli presenetili v Beltincih in storili velik korak proti zastavljenemu cilju. V ostalih ligah je bilo nekoliko manj zanimivo, so pa zato gledalci videli vsaj precej golov.

Vse bolj se zdi, da bosta na vrhu druge lige končala Nafta in Primorje, je pa zato toliko več vprašanj, kar se tiče situacije pri dnu. V boj za obstanek so poleg bolj ali manj odpisanega Fužinarja vpleteni vsaj še Tabor, Krka in Ilirija, pri čemer si je slednja v nedeljo svoj položaj nekoliko nepričakovano precej popravila. Na gostovanju pri doslej četrtouvrščenih Beltincih so zeleno-beli zabeležili izjemno pomembno zmago z rezultatom 1:2. Prvi gol je tik pred odmorom zabil Miha Špernjak, drugega pa je iz enajstmetrovke v nadaljevanju dosegel Franco Bustos Glavas. S tremi točkami ljubljanski klub pred zadnjima dvema tekmama zaseda trinajsto mesto, v nedeljo pa ga čaka nadvse pomemben domači obračun s Tolminom. V primeru zmage bi bil obstanek bolj ali manj že zagotovljen.

Slovan je gostom iz Gorenjske nasul pol ducata golov (Foto: ND Slovan)

Tudi v tretji ligi se odvija napet boj za obstanek, a ljubljanska kluba vanj tokrat nista vpletena. Slovan je na dobri poti do drugega mesta, a slednjega matematično še ni potrdil. Tokat je moštvo s Kodeljevega skromnim Žirem nasulo kar šest golov, pa čeprav je zopet nastopilo v precej pisani zasedbi. Dva gola je dosegel Alex Banjac, med strelce pa so se vpisali še Tian Pantelić, Danijel Džajić, Lan Jerak in rezervist Marko Jankulov, za katerega je bil to prvi zadetek v letošnji sezoni. Po daljši odsotnosti se je v ekipo vrnil tudi Fabio Falcao, ki je dobil priložnost v zadnje pol ure igre. V naslednjem krogu zasedbo Denisa Omeragića čaka Kočevje, nato pa se bo v neposrednem dvoboju za potrditev drugega mesta udarila s Šenčurjem.

Svoboda zaseda šesto mesto na lestvici in v zadnjem času igra bolj ali manj revialne tekme, saj ne more kaj bistveno ne gor ne dol. Vičani, ki v uradnem zapisniku tokrat niso imeli trenerja, so nekoliko razočarali, saj so na gostovanju pri Škofji Loki izgubili z 2:1. Pred 80 gledalci na Puštalu je častni gol za moštvo Hajra Rizvića zabil Sašo Dolinar, ki je spomladi v odlični strelski formi. Omenimo še, da je zmagoviti gol dosegel kar viški golgeter Jovan Koprivica, ki pa je tokrat zatresel napačno mrežo. V naslednjem krogu bo Svoboda lahko popravila svojo razliko v zadetkih, saj bo gostila odpisana Brda, ki običajno komaj zberejo dovolj igralcev za gostujoče tekme. V tretji ligi so do konca sicer še trije krogi, Svoboda pa si je kljub porazu po zaslugi ostalih izidov tudi matematično že zagotovila obstanek.

Ljubljana Palis kljub zmagi v Mengšu ni prevzela prvega mesta na lestvici (Foto: Tim Dobovšek)

V času pisanja tega članka rezultat iz Trbovelj še ni bil znan, a sem kasneje po zaslugi enega od naših zasavskih dopisnikov izvedel za zmago knapov, tako da je postalo jasno, da je Ljubljana na lestvici regionalne lige vodila zgolj nekaj ur. Šiškarji so tokrat v času kosila (pred manj kot 50 gledalci) gostovali v Mengšu ter povsem razbili tamkajšnjega domačina s 6:0. V prvem polčasu so sodniki dva gola gostov zaradi (domnevnih) prepovedanih položajev razveljavili, dva gola pa sta obveljala, oba po podajah iz kota, pri čemer morda enega sploh ne bi smelo biti, saj se je zdelo, da je žoga zapustila igrišče na desni strani kotne zastavice. V nadaljevanju je Ljubljana po lepih akcijah dosegla še štiri gole, od tega Klemen Kolar tri, zadnjega velemojstrsko z natančnim strelom iz težkega položaja. Poleg njega so se med strelce vpisali še Tarik Kalabić, Emil Daliposki in rezervist Ervin Kaltak. Sodnik je bil danes zelo slab in je z nerazumljivimi odločitvami oškodoval obe ekipi, na srečo pa je bila razlika v kvaliteti tako velika, da na končni izid ni bistveno vplival.

Podoben izid so videli tudi gledalci v soboto na Ježici, kjer je IB 1975 napolnil mrežo Bele krajine. Varovanci Darina Vitanca so na krilih Larsa Podbregarja in Tomasa Sabadina, ki je dosegel hat-trick, začeli silovito in že pred koncem prvega polčasa je bil izid 6:0. V nadaljevanju so se nato nekoliko ustavili in zabili »zgolj« en gol, tako da so srečanje zaključili s sedmico. IB 1975 posledično ostaja na tretjem mestu, v nadaljevanju sezone pa ga čaka še nekaj neugodnih gostovanj. Prihodni teden sicer na papirju njihova naloga ne bo prav težka, saj bodo odpotovali v Kamnik, kjer se domače moštvo nahaja v izjemno slabi formi. Kamničani so nazadnje namreč slavili 16. marca.

Tabor 69 je tokrat moči meril s kisovško Svobodo, ki je pretekli vikend odščipnila točko Ljubljani, tokrat pa je do enakega uspeha prišla še v Šiški (Tabor 69 domačih tekem iz neznanega razloga ne igra več doma). Za taborjane je bil v prvem polčasu spet uspešen Domen Komat, a so gostje v nadaljevanju prek Jake Rožmanca uspeli izenačiti. Tabor 69 je z remijem zapravil lepo priložnost za skok v zgornjo polovico razpredelnice in ostaja deveti, naslednji vikend pa ga čaka gostovanje v Mengšu. (Tekma bo ob 11. dopoldne!)

Tekma OŠ Olimpije je bila prestavljena, v peti ligi pa je Šmartno izgubilo proti Ihanu in dokončno zapravilo vse možnosti za vrh lestvice.

Razpored – lige:
2. SNL
12.5. Ilirija-Tolmin
3. SNL
11.5. Svoboda-brda
11.5. Kočevje-Slovan
RLL
11.5. Kresnice-Ljubljana
11.5. Kamnik-IB 1975
12.5. Mengo 28-Tabor 69
12.5. OŠ Olimpija-Rudar (T)

 

Login

Dobrodošli!

Tole je kratek pozdrav
Join Typer
Registration is closed.