Včeraj sta se v Stožicah po dolgem času pomerila Olimpija in Hajduk. Pred približno 5000 gledalci so zmagali zeleno-beli z 1:0. Novi trener Joao Henriques je v prvem polčasu priložnost ponudil samo enemu novincu, Ahmetu Muhamedbegoviću, v nadaljevanju pa so vstopile tudi druge poletne okrepitve z izjemo Izraelca Fadide, ki je rahlo poškodovan. Strelec zmagovitega gola je bil mladi Nemanja Motika, ki je izkoristil veliko napako Hajdukovega vratarja v 74. minuti.

Začetna postava Olimpije: Elšnik, Vidovšek, Ratnik, Muhamedbegović, Lasickas, Posavec, Doffo, Sešlar, Krefl, Rui Pedro, Bristrić.

Pozdrav obeh ekip pred začetkom srečanja.

Olimpija je prvič nastopila v novih dresih za sezono 2023/24.

Pozdrav obeh kapetanov Timja Maxa Elšnika in Filipa Krovinovića ter sodniške trojke na čelu z Asmirjem Sagrkovićem.

Trener Joao Henriques je celo tekmo spremljal na nogah in konstantno delil napotke svojim igralcem, v tem primeru Lasickasu in Doffu.

Svit Sešlar je zaigral na položaju ofenzivnega veznega.

Admir Bristrić se je v napadu zelo trudil, a mu ni uspelo doseči zadetka.

Rui Pedro, Timi Max Elšnik, Filip Krovinović in Ivan Posavec.

Justas Lasickas je na položaju desnega bočnega branilca dobil hudo konkurenco. Portugalec Jorge Silva ga bo verjetno izrinil iz prve enajsterice.

Joao Henriques je v nekaj tednih kar dobro uigral svoje moštvo. Očitno bo uporabljal postavitev 4-2-3-1 ter stavil na visok tempo in neumoren presing.

Marcel Ratnik in Ahmet Muhamedbegović sta v prvem polčasu poskrbela, da Jan Mlakar ni prišel do izraza.

Novi kondicijski trener Nikola Vidović je med polčasom Sešlarja, Lasickasa in Krefla »gonil« po terenu, čeprav v drugem delu niso igrali.

Mladi Srb Nikola Motika, ki je dosegel zmagoviti gol, je v stopil v drugem polčasu in igral na levem boku. Henriques mu je konstantno delil napotke.

David Sualehe je igral v drugem polčasu in zadovoljil.

Agustin Doffo je bil na sredini v paru z Elšnikom odličen kot vedno.

Ljubljenec splitskih navijačev Marko Livaja je vstopil v drugem polčasu in povzročal preglavice neprepričljivemu Mateu Karamatiću.

V drugem polčasu je poleg Nemanje Gavrića in Denisa Pintola priložnost dobil tudi novi brazilski napadalec Pedro Lucas.

Lepo je bilo po dolgem času na stoženski sveti travi videti enega in edinega Mustafo Nukića.

Tekma je bila v prvem polčasu zelo bojevita, skoraj prvenstvena, v drugem delu pa je igra zaradi kopice menjav povsem logično nekoliko zvodenela.

Na koncu so igralci pozdravili še zveste Green Dragonse, ki so celo tekmo glasno navijali.

 

Login

Dobrodošli!

Tole je kratek pozdrav
Join Typer
Registration is closed.