V nižjih ligah je bilo ta vikend zelo pestro, saj so se drugo in tretjeligašem pridružili tudi nogometaši iz četrte in pete lige. Tako smo imeli prvič v tej sezoni priložnost gledati prav vse ljubljanske nogometne klube.

V drugi ligi barve prestolnice predstavlja samo zgornješišenska Ilirija, ki je tokrat na svojem štadionu gostila kranjski Triglav. Šlo je za obračun dveh bivših trenerjev Olimpije, Gorana Stankovića in Safeta Hadžića. Precej uspešnejši je bil prvi, ki je v Zgornji Šiški sestavil za drugo ligo zelo dobro zasedbo, v kateri sta tudi bivša igralca Olimpije Elvis Džafić in Dejan Djermanović, pred kratkim pa je za zeleno-bele podpisal še Matej Poplatnik, ki se je proti svojemu bivšemu klubu takoj vpisal med strelce. Končalo se je s presenetljivo visokih 5:0 za Ljubljančane, tako da bo imel Hadžić še veliko dela s tem, da spravi Kranjčane z dna lestvice. Tekmo si je ogledalo 220 gledalcev.

Štadion Ilirije v Zgornji Šiški je gostil dvoboj dveh bivših trenerjev Olimpije (Foto: Miha Zupan)

V tretji ligi smo bili priča ljubljanskemu derbiju na Viču. Obračune Svobode in Slovana smo v začetku devetdesetih lahko spremljali na prvoligaškem nivoju, še pred tem pa smo na Viču in na Kodeljevem občasno lahko gledali celo jugoslovansko drugo zvezno ligo. Toda ti časi so nepreklicno mimo. Danes sta oba rdeče-bela kluba daleč od nekdanje slave. Kljub temu smo lahko na štadionu Svobode ob Gerbičevi ulici spremljali borbeno in razgibano igro. Slovan je povedel že zelo zgodaj z zadetkom Jake Kranjca, v zadnjih petih minutah srečanja pa je uspelo Vičanom z goloma Matica Kurenta in Dina Zulića (iz enajstmetrovke) preobrniti rezultat in osvojiti vse tri točke. Na dotrajani betonski tribuni je tekmo spremljalo nekje med 200 in 300 gledalcev.

V Ljubljanski regionalni ligi sta ljubljanska predstavnika dosegla dva povsem nasprotna rezultata. Vižmarski Arne Tabor 69, ki ga s klopi vodi bivši igralec Olimpije Blaž Puc, je pred 100 gledalci na težkem gostovanju v Kamniku zanesljivo izgubil s 3:1. Edini gol za zelo mlado ljubljansko ekipo (v prvih enajst je bil le en igralec letnika 1999, torej star 23 let, vsi ostali so bili mlajši) je dosegel Jure Zaviršek iz enajstmetrovke v 92. minuti.

Štadion v Vižmarjah je tokrat sameval, ker je Tabor 69 gostoval v Kamniku (Foto: Miha Zupan)

Na Ježici je gostovalo favorizirano Zagorje, ki pa je moralo pred 50 gledalci položiti orožje. Tudi bivši Interblock, ki se zdaj imenuje skoraj skandinavsko zveneče IB 1975, je imel v prvi postavi samo enega igralca letnika 1999. Ježiški mladci so prav tako precej mladim Zagorjanom nasuli tri gole in zasluženo slavili s 3:1. Strelci so bili Žiga Kogovšek, Atif Alimanović in Albin Tahiraj. Ali se lahko zasedba Darina Vitanca vmeša v boj za najvišja mesta bomo še videli. Prvi favorit četrte lige je vendarle trboveljski Rudar, ki je v prvem krogu nesrečnim Moravčanom nasul kar devet golov.

Na pomožnem igrišču štadiona v Spodnji Šiški je kakih 60 gledalcev gledalo še en ljubljanski derbi, tokrat na petoligaškem nivoju. Na umetni travi sta se pomerila šišenska Ljubljana in rezervna ekipa viške Svobode, ki v peti ligi premierno nastopa pod imenom OŠ Olimpija. Gre za bivši malonogometni klub KMN Olimpija, ki je še lani nastopal v slovenski futsal ligi. Kako to, da Akademska športna zveza Olimpija, ki lahko edina podeli dovoljenje za uporabo svetega imena, ni preprečila Hajru Rizviću uporabo le-tega? Glede na stanje v AŠZ verjetno ni nikogar, ki bi si s tem belil glavo.

Igra v Spodnji Šiški je bila zelo borbena, na trenutke celo groba (Foto: Miha Zupan)

Za OŠ Olimpijo so presenetljivo nastopili kar trije Afričani: branilca Yaya Tamboura in Eric Asante Kutin (ki je bil zaradi grobe igre izključen) ter vezist Koko Drame. Toda tudi mednarodna zasedba ni Vičanom nič kaj dosti pomagala. Šiškarji so bili skozi vso srečanje precej boljši nasprotnik in so z goloma Nika Trilerja in Klemna Kolarja zanesljivo zmagali z 2:0, rezultat pa bi bil lahko tudi višji. Hajrotova Olimpija je imela v golu komaj 17-letnega Gabra Janeza Glavana, ki se je nekajkrat izkazal z dobrimi obrambami. Za ljubitelje zanimivih imen dodajmo še, da je v 68. minuti iz igre odšel Koko Drame, zamenjal pa ga je Almir Gringo Solaković Beganović.

Tretji ljubljanski petoligaš Šmartno je gostoval v Litiji, kjer je pred 30 gledalci presenetil domačine z 2:1. Litijani so sicer povedli v končnici prvega polčasa, v zadnje pol ure pa je Šmartno z goloma Luke Špesa Macurja in Marka Vidića izvedlo preobrat in vse tri točke so šle v severovzhodno ljubljansko predmestje.

Login

Dobrodošli!

Tole je kratek pozdrav
Join Typer
Registration is closed.